torsdag den 24. oktober 2013

Skate Canada 2013 forudsigelser - Isdans

Canadiske Weaver/Poje og Virtue/Moir skal danse på hjemmebane ved Skate Canada.

Vi har et stærk felt hos isdanserne, hvor især værtsnation Canada har gode chancer for multiple medaljer.

Guldfavoritter er selvfølgelig de regerende og fire gange Skate Canada vindere, Tessa Virtue og Scott Moir. Parret er de regerende VM sølvvindere, og ingen i dette felt har nogensinde været i nærheden af at slå dem. Parret startede sæsonen med en nem sejr ved Finlandia Trophy - ikke desto mindre var konkurrencen lidt skuffende, da deres scores var en del lavere end normalt. De får brug for et boost her, hvis de vil have en chance senere i sæsonen mod rivalerne Davis/White.

Landsmænd Kaitlyn Weaver og Andrew Poje døjede med skader forrige sæson, men de fik alligevel deltaget ved VM 2013, hvor det blev en fin 5. plads. Parret startede sæsonen lovende med sølv ved US Int'l FS Classic, hvor de havde solide fremførelser og opnåede matchende scores.

Det canadiske hold rundes af med Alexandra Paul og Mitchell Islam. Parret har masser af talent og potentiale, men de har det med at lave dyre fejl i konkurrencer. Det skete seneste ved Nebelhorn Trophy, hvor de som førere efter den korte dans faldt til en samlet 3. plads efter fejl på twizzles. En podieplads virker dog mulig, hvis de får leveret uden fejl.

Madison Hubbell og Zachery Donohue slog Paul/Islam ved Nebelhorn, hvor det blev til guld. Forrige uge blev det til en 4. plads ved Skate America, og deres stabile fremførelser kan vel betyde deres første GP-medalje her.

To russiske hold gør deres internationale sæsondebut. Det ene er Ekaterina Riazanova og Ila Tkachenko, som er de regerende Skate Canada bronzevindere. Parret er som regel solide på de tekniske elementer, omend de er blevet kritiseret for at mangle lidt "wow".

De regerende juniorverdensmestre Alexandra Stepanova og Ivan Bukin gør deres seniordebut. Parret var ubesejrede forrige sæson, men det kan være svært at bryde igennem på seniorniveauet. Desuden så de lidt rustne ud ved de russiske interne konkurrencer (der har været rygter om skade).

Tyske Nelli Zhiganshina og Alexander Gazsi tog en flot 10. plads ved VM, men de startede sæsonen skidt med en skuffende 5. plads ved Ondrej Nepela. Faktisk blev de slået af Charlene Guignard og Marcco Fabbri, som tog sølv ved konkurrencen

Mine forudsigelser
1. Tessa Virtue / Scott Moir CAN
2. Kaitlyn Weaver / Andrew Poje CAN
3. Madison Hubbell / Zachery Donohue USA
4. Ekaterina Riazanova / Ilia Tkachenko RUS
5. Alexandra Paul / Mitchell Islam CAN
6. Alexandra Stepanova / Ivan Bukin RUS
7. Charlene Guignard / Marcco Fabri ITA
8. Nelli Zhiganshina / Alexander Gazsi GER 

Se flere detaljer her

Ingen kommentarer: