torsdag den 8. november 2018

NHK Trophy 2018 forudsigelser - Isdans

Zagorski/Guerreiro udfører deres fridans ved Skate America 2018.

De tre gange verdensmestre Papadakis/Cizeron er ude af NHK Trophy 2018 grundet en lille rygskade hos ham, og dermed er isdansernes felt vidt og aldeles åbent.

I dette felt har Tiffani Zagorski og Jonathan Guerreiro den bedste VM-placering på resuméet, idet de tog en 8. plads i marts. Denne sæson er også startet godt, da de tog deres første GP-medalje nogensinde med bronze ved Skate America. Duoen har en unik stil på isen, men der er stadig plads til mere polish.

De regerende Four Continents-mestre Kaitlin Hawayek og Jean-Luc Baker tog en solid 10. plads ved VM, men denne sæson er de endnu et spørgsmålstegn, da de endnu ikke har konkurreret. I off-sæsonen har de skiftet træner til Dubreil og Lauzon i Montreal, så det bliver spændende at se, om de har forbedret sig. Amerikanerne er normalt meget polerede, men de mangler ofte power og kan godt lave nogle store fejl en gang i mellem.

Landsmænd Rachel Parsons og Michael Parsons har til gengæld haft super travlt med at konkurrere, og indtil videre er det blevet til fire sølvmedaljer ved fire internationale konkurrencer - og hver gang har de udvist store forbedringer. De har en chance for guld, hvis de bliver ved sådan her.

Hold øje med britiske Lilah Fear og Lewis Gibson, som er blevet publikumsfavorit med deres fridans. De tog kun en 24. plads ved forrige VM, men deres resultater denne sæson viser forbedringer; ved Skate America blev det en solid 5. plads. Nøglen bliver at ikke komme for langt bagud efter rytmedansen.

Four Continents sølvvinderne Carolane Soucisse og Shane Firus er også et lovende par, der måske kan overraske, hvis de formår at undgå dumme fejl. Denne sæson har parret bl.a. bronze fra Autumn Classic, men de måtte nøjes med en 8. plads ved Skate Canada efter en dyre fejl i rytmedansen.

Mine forudsigelser
1. Tiffani Zagorski / Jonathan Guerreiro RUS
2. Kaitlin Hawayek / Jean-Luc Baker USA
3. Rachel Parsons / Michael Parsons USA
4. Lilah Fear / Lewis Gibson GBR
5. Carolane Soucisse / Shane Firus CAN
6. Shiyue Wang / Xinyu Liu CHN
7. Anastasia Skoptcova / Kirill Aleshin RUS
8. Misato Komatsubara / Tim Koleto JPN
9. Alexandra Nazarova / Maxim Niktin UKR

Se flere detaljer her.

NHK Trophy 2018 forudsigelser - Damer

Miyahara udfører sit korte program ved Skate America 2018, som hun vandt.

Damernes felt ved NHK Trophy 2018 er utroligt stærkt, idet jeg kan se fire forskellige damer løbe med titlen, og af disse har to allerede vundet en Grand Prix denne sæson.

VM-bronzevinder Satoko Miyahara har allerede haft en flot sæson med en sejr ved både US Classic og Skate America, og nu har hun chancen for at generobre sin titel ved NHK. Det forventes at hun vil få de højeste komponenter i feltet grundet sin præsentation, men selv hendes små spring virkede forbedrede ved Skate America. Springene vil dog stadig gøre udslaget, da et strengt panel eller en lidt dårlig dag hurtigt kan kostede hende mange point.

Tidligere verdensmester Elizavet Tuktamysheva har noget af en comeback sæson med to Challenger sejre og guld ved Skate Canada. Triple axelen er tilbage, og det giver hende især en fordel i det korte program. Hun efterlader dog stadig mange point på bordet i friløbet, da hun undlader triple spring og ikke får så høje komponenter, som de andre topdamer.

Japan sender udover Miyahara også to andre medaljekandidater. Den ene er Mai Mihara, som er kendt for sine store lette spring og gode stabilitet; i sin karriere har hun kun taget top 4 placeringer i GP'erne (inklusiv to medaljer). Hun begyndte sæsonen med sølv ved Nebelhorn Trophy med to stærke løb.

16-årige Rika Kihara gør sin senior GP-debut på hjemmebane. Hun tog kun en 8. plads ved forrige Junior VM, men hun har potentiale til så meget mere, da hun forsøger tre triple axeler gennem sine to programmer. Ved sin sæsonstarter Ondrej Nepela Trophy tog hun guldet med en store score, men spørgsmålstegnet er selvfølgelig, om hun kan holde sammen på nerverne under dette store pres.

En anden lovende GP-debutant er sydkoreanske Eunsoo Lim, som tog en 5. plads ved forrige Junior VM. Hun har også stort potentiale grundet sine store spring, omend hun endnu ikke har løbet helt rent endnu. Denne sæson har hun taget guld og sølv i Challenger serien.

På papiret burde Maria Sotskova være en medaljekandidat, da hun forrige sæson tog sølv ved Finalen og 8. pladser ved både OL og VM. Hendes form har dog ikke været god denne sæson, og ved Japan Open var hendes friløb plaget af multiple usikre landinger. Det bliver spændende at se, om hun har fået vendt formen i mellemtiden, for hun plejer altid at overraske med sin stabilitet.

Mine forudsigelser
1. Satoko Miyahara JPN
2. Rika Kihira JPN
3. Elizaveta Tuktamysheva RUS
4. Mai Mihara JPN
5. Eunsoo Lim KOR
6. Maria Bell USA
7. Maria Sotskova
8. Mae Berenice Meite FRA
9. Alena Leonova RUS
10. Kailani Craine AUS
11. Courtney Hicks USA
12. Angela Wang USA

Se flere detaljer her.