torsdag den 7. februar 2019

Four Continents 2019 forudsigelser - Isdans

Hubbell/Donohue, Weaver/Poje og Chock/Bates er favoritterne i isdans.

I isdans ved Four Continents Figure Skating Championships 2019 er det som altid en kamp mellem amerikanske og canadiske par.

De regerende VM-sølvvindere Madison Hubbell og Zachary Donohue er ubesejrede denne sæson senest med en sejr ved GPF og de amerikanske mesterskaber - de har dog ikke mødt deres største konkurrenter endnu. Duoens styrke er deres gode power og kemi.

Kaitlin Weaver og Andrew Poje er de regerende VM-bronzevindere, men foruden en tidligere Challenger konkurrence (som de vandt) har de ikke konkurreret internationalt denne sæson. Det canadiske par virkede stærke ved de nationale mesterskaber i januar, så de går uden tvivl efter guldet, som de har vundet to gange før.

Også Madison Chock og Evan Bates har ikke konkurreret i GP'erne denne sæson, da hun var ved at rehabilitere en ankelskade. De var dog solide ved deres Senior B i december, og forbedringer var at spore ved de amerikanske mesterskaber, hvor de tog sølv. Med mere tid på isen kan de helt sikkert snuppe en medalje her.

Piper Gilles og Paul Poirier tog to bronzemedaljer ved GP'erne, hvor de dog havde nogle småproblemer her og der, som forhindrede dem i at placere højere. Nøglen til en medalje for parret bliver at hitte deres levels (og undgå dumme fejl).

De regerende 4CC-mestre Kaitlin Hawayek og Jean-Luc Baker får svært ved at forsvare deres titel i dette mere kompetitive felt. Ikke desto mindre har parret haft en flot sæson med en GP-sejr og bronze ved de nationale mesterskaber.

Det tidligere danske isdansepar Laurence Fournier Beaudry og Nikolaj Sørensen gør deres internationale debut, denne gang som et canadisk isdansepar. Denne sæson har de kun konkurreret på nationalt niveau; det blev til bronze ved de canadiske mesterskaber.

Mine forudsigelser
1. Madison Hubbell / Zachary Donohue USA
2. Kaitlyn Weaver / Andrew Poje CAN
3. Madison Chock / Evan Bates USA
4. Piper Gilles / Paul Poirier CAN
5. Kaitlin Hawayek / Jean-Luc Baker USA
6. Laurence Fournier Beaudry / Nikolaj Sørensen CAN
7. Shiyue Wang / Xinyu Liu CHN
8. Misato Komatsubara / Tim Koleto JPN

Se flere detaljer her.

Four Continents 2019 forudsigelser - Parløb

Sui/Han, Moore-Towers/Marinaro og Peng/Jin er blandt favoritterne.

Vi har desværre kun 8 par hos parløberne ved Four Continents Figure Skating Championships 2019 i kunstskøjteløb, men vi får den ventede sæsondebut fra de regerende OL-sølvvindere.

Fire gange 4CC-mestre Wenjing Sui og Cong Han er de regerende Vinter OL-sølvvindere, men de har ikke konkurreret siden dette OL grundet hendes fodskade. Det kinesiske par er flotte all-round løbere med eksplosive parelementer og smuk præsentation. Parrets form ved en national konkurrence virkede lovende, men som altid vil side-om-side springene være et spørgsmålstegn.

Landsmænd Cheng Peng og Yang Jin var det eneste kinesiske par under GP'erne, men de levede op til presset og tog sølv ved begge GP'er samt Finalen. Hun har tit problemer med deres side-om-side spring, men de scorer som regel flot på deres ubesværede parelementer.

De nykronede canadiske mestre Kirsten Moore-Towers og Michael Marinaro har en god chance for medalje. De er normalt solide konkurrenter med flotte kast, omend deres scoringspotentiale bliver holdt ned af lidt svagere løft og twist. Denne sæson er det bl.a. blevet til bronze ved Skate Canada.

Værtnation USA sender tre par, som måske har chance for bronze. De nykronede nationale mestre Ashley Cain og Timothy LeDuc har haft deres hidtil bedste sæson med to CS-sejre og GP-bronze. De forsøger svære side-om-side spring, men deres parelementer har ikke samme eksplosivitet som topparrene.

Tarah Kayne og Danny O'Shea er faktisk de forsvarende 4CC-mestre, men duoen har siden kæmpet med at komme i topform siden hendes knæskade - de formåede dog sølv ved GP France. Parret er et velafrundet par med nok det højeste scoringspotentiale blandt amerikanerne, men deres præstationer svinger stadig en del.

Tidligere juniorverdensmestre Haven Denney og Brandon Frazier har ikke haft stærke internationale resultater i et stykke tid grundet deres tekniske problemer med især side-om-side spring. De formåede dog sølv ved de nationale mesterskaber.

Mine forudsigelser
1. Wenjing Sui / Cong Han CHN
2. Cheng Peng / Yang Jin CHN
3. Kirsten Moore-Towers / Michael Marinaro CAN
4. Tarah Kayne / Danny O'Shea USA
5. Ashley Cain / Timothy LeDuc USA
6. Haven Denney / Brandon Frazier USA
7. Evelyn Walsh / Trennt Michaud CAN
8. Camille Ruest / Drew Wolfe CAN

Se flere detaljer her.