onsdag den 11. november 2015

Trophée Eric Bompard 2015 forudsigelser - Damer

Tuktamysheva, Lipnitskaia, Gold og Murakami er blandt medaljekandidaterne.

Vi har en ret klar top 2 hos damerne ved Trophée Eric Bompard 2015, men resten af feltet virker længere bagud og ret jævnt rangeret.

Den regerende verdensmester Elizaveta Tuktamysheva har haft en noget usikker start på sæsonen, hvor hendes stabilitet fra forrige sæson ikke er ført videre. Noget tyder på, at det kan være presset/nerver, for efter et skuffende kort program ved Skate Canada kom hun igen og vandt det lange program og tog sølv. Hendes rene springteknik og triple axel giver hende et boost, men hun har ikke råd til endnu dårligt kort program, hvis hun vil snuppe guld.

Gracie Gold havde en skuffende sæsonstart med en 6. plads ved Japan Open (mod Tuktamyshevas 3. plads), men hun leverede en af sine stærkeste konkurrencer ved Skate America, hvor hun tog sølv - i dette felt har hun opnået langt den bedste score i sæsonen. Spørgsmålet er dog, om hun kan forbedre på dette, eller om hendes upålidelige selv vil dukke op denne gang.

Bronze virker åben, og de næste fem damer har alle scoret 170-175 point denne sæson. Kanako Murakami havde en rædselsfuld 7. plads ved US Classic, men hun forbedrede sin score med over tyve point ved Skate Canada, hvor det blev en tæt 4. plads. Underrotationer og pop har plaget hende, men kan hun minimere disse, er en podieplads mulig.

Julia Lipnitskaia er den regerende TEB-sølvvinder, men efter en 6. plads ved Skate America - hendes første ikke-medalje ved en GP - bliver kampen om en medalje hårdere. Hun kæmper også med underrotationer og pops, og selv hendes piruetter virker svagere. I dette felt kan hun dog snuppe bronze med solide løb.

Canadiske Gabrielle Daleman overraskede med et flot langt program ved Skate Canada, hvor det blev en 5. plads. Hun har de store spring til at score højt, men mangler oftest stabiliteten, især på hendes triple-triple. Hun skal undgå dyre fejl i det korte program for at have en medaljechance.

Amerikanske Angela Wang tog en katastrofal 9. plads ved sin ene GP forrige sæson, men hun har denne sæson sænket sin sværhed en smule, og det har indtil videre givet pote i form at to senior B bronzemedaljer. Fejl plager stadig i det lange program, så hun har potentiale til at score højere.

Haruka Imai har de seneste sæsonen døjet med skuffende placeringer, men hun så ud til at måske vende skuden efter sølv ved Autumn Classic. Desværre havde hun adskillige fejl ved Skate America, hvor det kun blev en 10. plads.

Frankrig sender to damer, omend ingen umiddelbart er kandidat til en medalje. Den nationale mester Mae Berenice Meite har de seneste tre gange taget en 5. plads ved TEB. Hun gør sin sæsondebut her (hun løb et fint kort program ved French Master's, men trak sig fra det lange).