torsdag den 17. november 2011

Cynthia Phaneuf skifter til Brian Orser

Cynthia Phaneuf er tydeligvis ikke tilfreds med sin fremførelsen af det lange program ved Skate Canada 2011. (Foto: Reuters Pictures)

Det forrige halvanden år har ikke været det bedste for canadiske Cynthia Phaneuf, da hun endte på en 13. plads ved VM 2011 og startede denne sæson med en skuffende 7.- og 9. plads ved sine to Grand Prix'er.

Det er måske derfor et smart valg af hende, at hun har valgt at forlade sin trænere gennem mange år, Annie Barabe og Sophie Richard, der har base i Montreal. Den nye træner behøver ingen introduktion, da det er selveste Brian Orser.

Orser har base i Toronto, og hans andre nye elever Javier Fernandez og Elene Gedevanishvili har allerede fremvist store forbedringer denne sæson. Forhåbentlig kan han give Phanuef sine triple spring tilbage, da hun (formentlig) har brug for mere end triple tåloops for at forsvare sin nationale titel til januar. Damernes disciplin har i et stykke tid været Canadas svageste, og denne sæson kan de kun sende én dame til VM.

(Kilde: The Globe and Mail)

Trophée Eric Bompard 2011 forudsigelser - Isdans

Tessa Virtue og Scott Moir ved Skate Canada 2011, som de med lethed vandt. (Foto: AP Photo)

Vi har alle de guldmedaljevinderne fra Skate Canada med, da også Tessa Virtue og Scott Moir er på deltagerlisten. Parret har allerede en TEB titel på deres resume, og foruden nedsmeltning burde de uden problemer nappe deres anden.

Sølvfavoritterne er Nathalie Pechalat og Fabian Bourzat, som er de regerende mestre. Selvom de skøjter på hjemmebane, forventer ingen at de kan slå Virtue og Moir. Parret havde en lidt hård start på sæsonen, hvor Bourzat døjede med bronkitis under Skate America (hvor de stadig tog sølv), og parret måtte efterfølgende trække sig fra Skate Canada. Ifølge icenetwork er han dog komme sig og er tilbage i god form.

Italienske Anna Cappellini og Luca Lanotte er nok småfavoritter til at tage bronze. Parret havde en solid sæsonstart med bronze ved Skate Canada, men de kan godt engang imellem lave fejl, hvilket kan åbne døren.

Elena Ilinykh og Nikita Katsalapov gør back-to-back fra NHK Trophy, hvor de tog bronze. Parrets fridans virkede stadig som en igangværende proces, men leverer de rene programmer, har de en chance for medalje.

Madison Chock og Evan Bates er hurtigt steget i graderne siden partnerskabet blev formet, og senest endte de på en 4. plads ved dered GP-debut ved Skate Canada.

Mine forudsigelser
1. Tessa Virtue/Scott Moir CAN
2. Nathalie Pechalat/Fabian Bourzat FRA
3. Anna Cappellini/Luca Lanotte ITA
4. Elena Ilinykh/Nikita Katsalapov RUS
5. Madison Chock/Evan Bates USA
6. Kristina Gorshkova/Vitali Butikov RUS
7. Xintong Huang/Xun Zheng CHN
8. Sara Hurtado/Adria Diaz ESP

Se flere detaljer her.