tirsdag den 19. oktober 2010

NHK Trophy forudsigelser - Isdans

Sidste års isdansepodium ved NHK Trophy. Kun guldmedaljetagerne Meryl Davis og Charlie White deltager igen i år. (Foto: Getty Images)

Sæsonens allerførste Grand Prix, NHK Trophy, starter nu på fredag i Nagoya, Japan, med isdansernes korte danse. I alt 10 isdansepar deltager.

Amerikanske Meryl Davis og Charlie White burde med nemhed tage guldet, for det er intet tilfælde, at de forrige sæson vandt begge deres Grand Prix'er samt Finalen og sølv ved Vinter OL og VM. Parret er i Virtue/Moirs fravær stemplet som isdansepar nr. 1, så det mest spændende for os seere bliver, om de kan overgå deres programmer fra forrige sæson. OBS! Parret har ændret musikken til deres korte dans til "La Traviata" og "La Vie Boheme" efter at have fået dårlig feedback på deres oprindelige "Amélie" korte dans.

Sølv og bronze er lidt mindre sikkert. Italienske Anna Cappellini og Luca Lanotte kvalificerede sig til Finalen forrige sæson og har desuden lige vundet sølv ved Nebelhorn Trophy. Deres fridans så dog ud til at mangle lidt arbejde. Canadiske Kaitlyn Weaver og Andrew Poje vandt bronze ved sidste års Skate Canada, men kvalificerede sig ikke til OL eller VM. De sluttede dog deres sæson med en sejr ved 4CC.

To lovende juniorpar gør også deres senior Grand Prix debut. De regerende Junior Verdensmestre Elena Ilinykh og Nikita Katsalapov imponerede alle med deres "Schindlers Liste" fridans, men i år har de allerede modtaget en del kritik (fra selveste Tatiana Tarasova) over ikke have opnået nok forbedringer. Junior VM sølvmedaljetagerne fra 2009 Maia Shibutani og Alex Shibutani gjorde deres sæsondebut ved Nebelhorn Trophy, hvor de endte på en 4. plads efter en fejl i deres korte dans. Perfekte programmer her er måske nok til en podieplads. Alle par, der skøjtede juniorer forrige sæson, har den ulempe at de er mindre rutinerede i "Goldens Waltz" trinsekvenserne, som er obligatorisk i den korte dans. "Golden Waltz" var nemlig den obligatoriske dans forrige sæson.

Mine forudsigelser
GULD - Meryl Davis/Charlie White USA
SØLV - Anna Cappellini/Luca Lanotte ITA
BRONZE - Kaitlyn Weaver/Andrew Poje CAN

Se hele listen af deltagere her.

Formspring me

Nu er det ikke sådan, at det vælter ind med kommentarer herinde (for få kunstskøjteløbsfan i Danmark, måske?), men jeg tænkte, at det alligevel kunne være en god idé at få en formspring.me-widget på min blog.

Så hvis du har et spørgsmål, som ikke relaterer sig til et bestemt indlæg, så vær velkommen til at stille det der. Spørgsmål på engelsk er også velkomne.

Grand Prix'erne begynder på fredag!

Så begynder sæsonen for alvor, da senior Grand Prix'erne begynder nu på fredag. I de seks konkurrencer, der samlet officielt kaldes 'ISU Grand Prix of Figure Skating', vil kunstskøjteløberne kæmpe om ranglistepoint, præmiepenge, en plads i Finalen og så selvfølgelig medaljer og ære.

Hver skøjteløber kan deltage i op til to Grand Prix'er, og top 6 fra hver disciplin vil avancere til Finalen. Datoerne for Grand Prix'erne er:

NHK Trophy
22.-24. oktober
Nagoya, Japan

Skate Canada
29.-31. oktober
Kingston, Ontario, Canada

Cup of China
5.-7. november
Beijing, Kina

Skate America
12.-14. november
Portland, Oregon, USA

Rostelecom Cup
19.-21. november
Moskva, Rusland

Trophée Eric Bompard
26.-28. november
Paris, Frankrig

Grand Prix Finalen
9.-12. december
Beijing, Kina