onsdag den 4. december 2013

GP Final 2013 forudsigelser - Parløb

Spektakulære triple twists fra Savchenko/Szolkowy, Pang/Tong og Volosozhar/Trankov.

Parløbernes konkurrence ved Grand Prix Finalen bliver de sidste brag mellem alle topparrene inden Vinter OL. Feltet deler hele 7 VM-titler mellem sig.

Favoritter er uden tvivl de regerende GPF-mestre Tatiana Volosozhar og Maxim Trankov, der denne sæson har taget tre sejre med rene fremførelser og tilhørende verdensrekorder. Parrets pålidelighed og høje programkomponenter er ulig noget, man normalt ser hos par.

Rivaler Aliona Savchenko og Robin Szolkowy har også taget taget to Grand Prix sejre denne sæson, men tyskerne har været knap så overbevisende, da både side-om-side spring og kast triple axel har drillet. Deres solide præsentation giver dem en buffer over de andre par i feltet, men de skal håbe på fejl fra russerne i håb om guld.

Qing Pang og Jian Tong er veteranerne i feltet, da de vil gøre deres 9. GPF-optræden (de tog bronze forrige gang). Parret har solidt taget GP-sølv og guld denne sæson, men deres svaghed ligger i side-om-side springene, hvor både sværhedsgrad og pålidelighed lakker bagefter de andre par. Stærke parelementer og solid præsentation kan dog til dels holde dem oppe.

Canada sender to par. Kirsten Moore-Towers og Dylan Moscovitch tog en 5. plads forrige år, og denne sæson har de solidt snuppet GP sølv og bronze. De begyndte sæsonen solidt, men Rostelecom Cup var en hård konkurrence for dem.

De regerende VM bronzevindere Meagan Duhamel og Eric Radford har også taget sølv og bronze ved Grand Prix'erne. De så dog sårbare ud ved begge konkurrencer, og et tab til deres landsmænd kan måske få deres aktie til at falde.

Dark horses er Cheng Peng og Hao Zhang, som har kvalificeret sig til Finalen for første gang. Parret forsøger de svære elementer, men deres svagere programkomponenter vil holde dem nede.

Mine forudsigelser
1. Tatiana Volosozhar / Maxim Trankov RUS
2. Aliona Savchenko / Robin Szolkowy GER
3. Qing Pang / Jian Tong CHN
4. Kirsten Moore-Towers / Dylan Moscovitch CAN
5. Meagan Duhamel / Eric Radford CAN
6. Cheng Peng / Hao Zhang CHN

Se flere detaljer her.

Sneak peek: Yuna Kim SP "Send in the Clowns"

Åh, så mange konkurrencer denne uge og så lidt tid...

Den regerende olympiske mester Yuna Kim er pt. i Kroatien for at gøre sin sæsondebut ved Golden Spin of Zagreb. Og hun ser ud til at være i topform, da hun leverede et rent (omend ukomplet) gennemløb af sit korte program ved de officielle træningssessioner.

Se hendes korte program til "Send in the Clowns" her:


NRW Trophy for Single & Pair Skating 2013 - live stream

Sorry for det sene heads up, men konkurrencen bliver live streamet her!

Senior B konkurrencen NRW Trophy for Single & Pair Skating 2013 begyndte i dag og slutter den 8. december i Dortmund. Der bliver konkurreret i singles og parløb på junior og senior niveau og i singles på novice.

De største navne på deltagerlisten tæller Brian Joubert, Alexander Majorov, Elena Glebova, Polina Agafonova, Maylin Wende/Daniel Wende og Vera Bazarova/Yuri Larionov.

Tidsplan

Torsdag den 5. november
10:00 - Adv. novice drenge FS
12:00 - Adv. novice piger FS
18:00 - Junior damer SP

Fredag den 6. november
10:30 - Junior Herrer FS
13:40 - Junior Damer FS
19:00 - Junior Parløb SP
20:00 - Senior Parløb FS

Lørdag den 7. november
12:00 - Senior Damer SP
15:15 - Senior Herrer SP
18:00 - Junior Parløb FS
19:10 - Senior Parløb FS

Søndag den 8. november
11:00 - Senior Damer FS
14:45 - Senior Herrer FS

Se flere detaljer her.

GP Final 2013 forudsigelser - Damer

Asada, Lipnitskaia, Sotnikova og Wagner er medaljekandidater ved Finalen.

Ikke alle Vinter OL-medaljekandidater er til stede ved damernes konkurrence ved Finalen, men ikke desto mindre ser det tekniske niveau ud til at blive utrolig højt.

Favorit er nok den regerende GPF-mester Mao Asada, som vandt begge sine Grand Prix'er. Hun forsøger langt de sværeste spring i feltet (rygtet siger, at hun måske vil prøve to triple axeler i det lange program), men også præsentation er et niveau højere. I dette felt vil dårlige fremførelser dog ikke være nok til at forsvare hendes titel. Asada plejer dog løbe godt på hjemmebane.

Russiske Julia Lipnitskaia gør ligesom sine tre andre landsmænd sin første tur til Finalen. Hun vandt begge sine GP'er, men hun havde et ukarakteristisk skuffende langt program ved Rostelecom Cup. Her vil hun ikke have hjemmebanefordel, men hvis hun kan genvinde sin stabilitet, er en podieplads en god mulighed.

Den regerende GPF-sølvvinder er Ashley Wagner, men hun skal formentlig løbe meget bedre for at tangere den placering i år. Amerikaneren er en solid springer, men hun skal undgå de små urene landinger, som kan snige sig ind.

14-årige Elena Radionova er ikke gammel nok til Vinter OL, og måske dette kan få hende til at levere under det ellers høje pres, der er ved Finalen. Hun har stabile og svære spring, men hendes eller solide præsentation vil måske virke "junior" i dette felt.

Anna Pogorilaya overraskede alle med sin sejr ved Cup of China, men hun fulgte op med bronze ved TEB med to solide løb. Hendes springsikkerhed kan måske rykke hende i medaljerækkerne, men hun får måske brug for lidt hjælp, da hendes præsentation stadig mangler lidt arbejde.

Adelina Sotnikova har potentialet til at score højt (hun har sæsonens tredjebedste FS score), men hendes til tider ustabilitet på springene kan fælde hende. Placering vil uden tvivl komme an på dagsformen.

Mine forudsigelser
1. Mao Asada JPN
2. Ashley Wagner USA
3. Julia Lipnitskaia RUS
4. Elena Radionova RUS
5. Anna Pogorilaya RUS
6. Adelina Sotnikova RUS

Se flere detaljer her.

GP Final 2013 forudsigelser - Herrer

Chan, Hanyu, Machida og Oda vender tilbage til Grand Prix Finalen.

Vi har et springstærkt felt ved herrernes konkurrence ved Grand Prix Finalen. Især værtsnation Japan har noget at heppe på.

Favorit på papiret må være Patrick Chan, som kommer fra to GP-sejre og tre verdensrekorder ved TEB. Spring og præsentation er i topklasse i selv dette felt, men han har dog svagheder. Forrige år skuffede han med bronze ved Finalen, og han har ikke været kendt for at løbe stærk, når konkurrencen holdes i Asien.

Japans topherre er lidt overraskende Tatsuki Machida, som også vandt begge sine GP'er. Han har udvist stærke spring og solide fremførelser, men lig forrige sæson skal man håbe, at han ikke peaker for tidligt: forrige sæson tog han en sidsteplads ved Finalen og senere en skuffende 9. plads ved de nationale mesterskaber efter en stærk GP-sæson.

Den regerende GPF-sølvvinder er Yuzuru Hanyu. Han har de store spring, men han har udvist en del sårbarhed med flops i det korte program og store kiks på quads i sit lange program. Han formår dog som regel lande en triple spring alligevel, hvilket holdet ham oppe.

Nobunari Oda har haft en solid GP-sæson med bronze og sølv, men han skal gøre mere for at imponere (den japanske topherre ved Finalen får ekstra betænksomhed ved udvælgelsen til Vinter OL). Han får brug for at lande alle sine spring i håb om at overhale sine landsmænd.

To unge herrer overrasker med en finaleplads i deres første senior GP-sæson. Maxim Kovtun holder sig oppe med at lande to quads i sit korte program, men dyre fejl i det lange program har det med at trække ham ned.

Han Yan har potentialet (aka spring og grundløb) til at overraske, men han er nok stadig lidt for grøn til at man kan forvente topniveau fra ham hver gang.

Mine forudsigelser
1. Patrick Chan CAN
2. Tatsuki Machida JPN
3. Yuzuru Hanyu JPN JPN
4. Nobunari Oda JPN
5. Maxim Kovtun RUS
6. Han Yan CHN

Se flere detaljer her.