onsdag den 16. februar 2022

Vinter OL 2022 forudsigelser - Parløb

Mishina/Galliamov, Sui/Han og Tarasova/Morozov er blandt favoritterne i parløb.
 
Det sidste kunstskøjteløb event ved Vinter OL 2022 er værtsnationens hovedattraktion, nemlig parløb. Kineserne er en af guldfavoritterne, men de får hård konkurrence fra de russiske par.

Hjemmebanefavoritterne er Wenjing Sui og Cong Han, som uden tvivl håber på at opgradere deres OL-sølv fra 2018 til guld. Duoen har været topparret de mange seneste år, men ved de seneste VM blev det "kun" til en tæt sølvmedalje. Deres styrke er deres eksplosive parelementer, mens de taber typisk point på side-om-side springene (især hendes triple salchow). Nylige træninger har vist dem udføre quad twist, og denne kan måske gøre forskellen.

De andre guldfavoritter er uden tvivl de regerende verdensmestre Anastasia Mishina og Aleksandr Galliamov, som også et ubesejrede denne sæson - dog med undtagelsen af holdkonkurrencens korte program! Russerne har været utrolig stabile, og i dette felt forsøger de de sværeste side-om-side spring, og det giver dem en margin for fejl. Parret tog et hårdt - og uventet styrt - i holdkonkurrencens friløb, så det bliver spændende at se, om de kan ryste nerverne af sig.

De regerende VM-bronzevindere Aleksandra Boikova og Dmitrii Kozlovskii er spået til at kæmpe om OL-bronze. Duoen har været solide denne sæson, men der har været nogle dyre kiks her og der; senest ved EM, hvor de tog bronze. Parret har potentiale til at true i toppen, men de får nok brug for et par fejl fra ovenstående, hvis de vil tage guld eller sølv.

Det tredje russiske par Evgenia Tarasova og Vladimir Morozov tog en 4. plads ved sidste OL, og parret skal arbejde hårdt for at ikke gentage den placering - de tog også en 4. plads ved sidste VM. Parret har utrolig højt scoringspotentiale grundet deres rene og eksplosive teknik, men deres ustabilitet på side-om-side springene plejer at skade dem. Ved det nyligt afholdte EM var de dog tæt på rene og tog sølv.

Det andet kinesiske par Cheng Peng og Yang Jin er et long-shot til medalje. Parret har en 4. og 5. plads ved VM på resuméet, og det skyldes til høj grad deres flotte kvaliteter på parelementerne. Hendes upålidelighed på side-om-side springene gør det dog svært for dem at tag en medalje, men mindre adskillige favoritter kikser stort. Ved holdkonkurrencen underperformede parret i friløbet, hvor det blev en individuel 3. plads.

Hold også øje med japanske Rika Miura og Ryuchi Kihara, som var særdeles stærke i holdkonkurrencen. Parret har overrasket med deres hurtige forbedringer på kort tid, så de har uden tvivl potentiale til en top 5 placering.

Mine forudsigelser
1. Wenjing Sui / Cong Han CHN
2. Anastasia Mishina / Aleksandr Galliamov ROC
3. Evgenia Tarasova / Vladimir Morozov ROC
4. Aleksandra Boikova / Dmitrii Kozlovskii ROC
5. Rika Miura / Ryuichi Kihara JPN
6. Cheng Peng / Yang Jin CHN
7. Alexa Knierim / Brandon Frazier USA
8. Ashley Cain-Gribble / Timothy LeDuc USA
9. Vanessa James / Eric Radford CAN
10. Kirsten Moore-Towers / Michael Marinaro CAN

Se flere detaljer her.