torsdag den 6. december 2012

Radionova tager forventet føring efter kort program

Elena Radionova udfører sit korte program. (Foto: Getty Images)

Damernes korte programmer ved Junior Grand Prix Finalen 2012 var en blandet fornøjelse; halvdelen skuffede, mens den anden halvdel heldigvis fik leveret nogle solide programmer. Se alle programmer her.

Favorit Elena Radionova fik leveret et solidt program med triple lutz-triple tåloop og triple (f)lip, men hun havde step-out på en let double axel. Level 4 trin og piruetter betød dagens højeste score på 60.90 point, hvilket giver hende føringen.

Hannah Miller leverede et energirigt og rent program med double axel og triple flip med en triple loop-double loop i anden halvdel af programmet. Med samme høje levels kunne hun høste et nyt personligt bedste på 59.18 point og en foreløbig 2. plads.

Ligesom landsmand Radionova fik Anna Pogorilaya også landet en triple lutz-triple tåloop, triple (f)lip og double axel. Hendes eneste fejl i programmet var tab af balance under trinskevensen. Et nyt personligt bedste på 57.94 point giver hende en 3. plads.

De tre næste damer er en del point væk fra podiet, da de alle havde alvorlige fejl på deres planlagte triple lutz-triple tåloop kombination.

Angela Wang fik kun udført en triple lutz-single tåloop, mens Satoko Miyahara havde step-out på sin lutz, der blev kendt underroteret. De to piger er på en hhv. tæt 4.- og 5. plads.

På en sidsteplads ligger Leah Keiser, som faldt på sin triple lutz i planlagt kombination.

Stilling efter kort program
FPl.NameNationPointsSPFS
1Elena RADIONOVA

RUS
60.901
2Hannah MILLER

USA
59.182
3Anna POGORILAYA

RUS
57.943
4Angela WANG

USA
51.164
5Satoko MIYAHARA

JPN
49.605
6Leah KEISER

USA
47.236

Se flere detaljer her.

Stepanova/Bukin tager stor føring efter kort dans ved JGPF

Stepanova/Bukin udfører deres korte dans til Blues. (Foto: Getty Images)

De næste på isen ved Junior Grand Prix Finalen 2012 var isdanserne, som skulle udføre deres korte dans til Blues. Se alle programmerne her.

Favoritter Alexandra Stepanova og Ivan Bukin leverede en stærk dans. Deres Blues sekvenser blev tildelt level 3 og 4, løft og twizzles level 4, mens trinsekvensen uden hold var level 2. De høje levels sammenlagt med dagens bedste programkomponenter medførte et sæson bedste på 61.18 point, og de har nu en føring på lidt over 6 point før fridansen.

Resten af feltet var uheldige med deres levels, og gang på gang måtte man se isdansernes skuffede udtryk i Kiss & Cry, når deres scores dukkede op. Feltet er dog tæt, så kampen om sølv og bronze er stadig åben.

Gabriella Papadakis og Guillaume Cizeron lagde også ud med stærke level 4 twizzles, mens deres Blues sekvenser var kun level 1 og 2. Solide programkomponenter holdte dem på en 2. plads med 54.79 point.

De regerende sølvvindere Anna Yanovskaya og Sergey Mozgov var bedre med level 4 og 3 på Blues sekvenser, men kvaliteten af deres elementer var lavere. De er nu på en 3. plads med 53.03 point.

Nede på en 4. plads sidder Alexandra Aldridge og Daniel Eaton, som kun blev tildelt level 1 og 2 på deres Blues. Derudover vendte hun tidligt ud på deres twizzles, der som følge deraf blev tildelt level 3.

De to russiske par Evgenia Kosigina og Nikolai Moroshkin samt Valeria Zenkova og Valerie Sinitsin sidder på en tæt 5.- og 6. plads. Begge par leverede umiddelbart solide programmer, men nogle sløsede elementer trak deres score ned.

Stilling efter kort dans
FPl.NameNationPointsSDFD
1Alexandra STEPANOVA / Ivan BUKIN

RUS
61.181
2Gabriella PAPADAKIS / Guillaume CIZERON

FRA
54.792
3Anna YANOVSKAYA / Sergey MOZGOV

RUS
53.033
4Alexandra ALDRIDGE / Daniel EATON

USA
52.604
5Evgenia KOSIGINA / Nikolai MOROSHKIN

RUS
50.455
6Valeria ZENKOVA / Valerie SINITSIN

RUS
50.396

Se flere detaljer her.

Farris tager føring efter kort program ved JGPF

Joshua Farris udfører en parallelpirutte i sin korte program. (Foto: Getty Images)

Junior Grand Prix Finalen 2012 startede i dag med herrernes korte programmer. Der var ingen større overraskelser i placeringerne, selvom de fleste herrer ikke fik løbet et rent program. Se alle videoer på ISU's Youtube kanal.

Favorit Joshua Farris havde et tydeligt step-out på sin triple axel, men både triple lutz-triple tåloop og triple flip blev landet rent. Solide trin og piruetter med høje levels samt dagens bedste programkomponenter medførte et sæsons bedste på 74.53 point og en foreløbig 1. plads.

Hjemmebanefavorit Maxim Kovtun fik landet både triple lutz-triple tåloop og triple axel stærkt, men han havde en lille vending ud af triple (f)lip. Level 2 på parallelpiruette og trin betød, at han måtte nøjes med en 2. plads med et nyt personligt bedste på 72.53 point.

Den regerende mester Jason Brown satte den fri fod hurtigt ned på en ellers roteret triple axel. Andre highlights var triple lutz-triple tåloop og level 4 piruetter og trin, men han doublede sin 'tano flip, der også havde step-out. Et sæsons bedste på 69.43 point giver ham en 3. plads.

Ryuju Hino fik landet sine spring rent, omend kvaliteten kunne have været bedre. Landsmand Keiji Tanaka doublede sin axel, men fik leveret resten af programmet rent. De to japanske herrer sidder på en hhv. 4.- og fjern 5. plads.

På en sidsteplads har vi Boyang Jin, der havde to hænder på sin triple lutz og derfor kun kunne tilføje en single tåloop. Han mistede også point for manglende trin ind i solo triple (f)lip.

Stilling efter kort program
FPl.NameNationPointsSPFS
1Joshua FARRIS

USA
74.531
2Maxim KOVTUN

RUS
72.532
3Jason BROWN

USA
69.433
4Ryuju HINO

JPN
67.554
5Keiji TANAKA

JPN
61.745
6Boyang JIN

CHN
60.736

Se flere detaljer her.

NRW Trophy 2012 - live stream

Senior konkurrencen ved NRW Trophy 2012 vil blive streamet live og gratis!

Live streamet kan ses i alle lande undtagen Korea, Japan, USA og Nordamerika, så vi burde være sikre her i Danmark. Der er guides på engelsk og tysk til, hvordan du får startet op, her.

Et direkte link til udbyderen er her. Øverst på siden er der en rubrik, hvor der står POP TV. Her kan du vælge dit foretrukne medie til afspilning.

Tidsplan

Fredag den 7. december
20:40 - Senior Parløb: kort program

Lørdag den 8. december
11:00 - Senior Damer: kort program
16:00 - Senior Herrer: kort program
20:10 - Senior Parløb: langt program

Søndag den 9. december
11:00 - Senior Damer: langt program
17:00 - Senior Herrer: langt program

Grand Prix Finale 2012 forudsigelser - Parløb

Volosozhar/Trankov udfører en dødsspiral ved Rostelecom Cup 2012, som de vandt. (Foto: Getty Images)

Det er i parløbernes disciplin, hvor værtsnationen Rusland har de største chancer for at tage medalje.

Favoritter er uden tvivl de regerende GPF sølvvindere Tatiana Volosozhar og Maxim Trankov, der i Savchenko/Szolkowy's fravær burde tage guldet uden større besvær. Parret har vundet begge deres GP'er, og de holder sæsonens højeste samlede score blandt parløberne. De har endnu ikke løbet deres programmer tæt på rent, så der er plads til mange forbedringer.

Landsmænd Vera Bazarova og Yuri Larionov har opnåede stærke resultater med GP sølv og guld, og deres høje scores tyder endda på, at de vil tage sølv her. Parret har altid stærke parelementer, men de må ikke kikse side-om-side springene for meget, hvis de vil styre deres egen placering.

Qing Pang og Jian Tong har ligeledes taget GP guld og sølv. Parret har stærke kast, men skader og alder har medført, at de indtil videre denne sæson ikke har forsøgt de svære side-om-side spring i det lange program. Denne svaghed gør det svært for dem at tage medalje, når russerne er på hjemmebane.

De regerende GPF bronzevindere Yuko Kavaguti og Alexander Smirnov har løbet solidt denne sæson, hvor de har taget GP sølv og guld. Parret har dog lavet nogle dyrebare fejl på side-om-side springene, hvilket har forhindret dem i at score særligt højt. Løber de fejlfrit har de dog chance for sølv.

Canadiske Meagan Duhamel og Eric Radford tog en 5. plads i Finalen forrige år, og denne sæson er det blevet til to GP sølvmedaljer. Parret er de mest tekniske ambitiøse i feltet, og deres programkomponenter har også forbedret sig. De skal dog nok håbe på fejl fra toppen for at forbedre deres placering - dette er dog ikke helt usandsynligt.

Landsmænd Kirsten Moore-Towers / Dylan Moscovitch får svært ved at forbedre deres 6. plads fra Finalen tilbage i 2010. Parret startede sæsonen stærkt ud med en sejr ved U.S. Int'l FS Classic, men adskillige fejl medførte en 4. plads og sølv ved GP'erne.

Mine forudsigelser
1. Tatiana Volosozhar / Maxim Trankov RUS
2. Vera Bazarova / Yuri Larionov RUS
3. Yuko Kavaguti / Alexander Smirnov RUS
4. Qing Pang / Jian Tong CHN
5. Meagan Duhamel / Eric Radford CAN
6. Kirsten Moore-Towers / Dylan Moscovitch CAN

Se flere detaljer her.