torsdag den 6. december 2012

Grand Prix Finale 2012 forudsigelser - Parløb

Volosozhar/Trankov udfører en dødsspiral ved Rostelecom Cup 2012, som de vandt. (Foto: Getty Images)

Det er i parløbernes disciplin, hvor værtsnationen Rusland har de største chancer for at tage medalje.

Favoritter er uden tvivl de regerende GPF sølvvindere Tatiana Volosozhar og Maxim Trankov, der i Savchenko/Szolkowy's fravær burde tage guldet uden større besvær. Parret har vundet begge deres GP'er, og de holder sæsonens højeste samlede score blandt parløberne. De har endnu ikke løbet deres programmer tæt på rent, så der er plads til mange forbedringer.

Landsmænd Vera Bazarova og Yuri Larionov har opnåede stærke resultater med GP sølv og guld, og deres høje scores tyder endda på, at de vil tage sølv her. Parret har altid stærke parelementer, men de må ikke kikse side-om-side springene for meget, hvis de vil styre deres egen placering.

Qing Pang og Jian Tong har ligeledes taget GP guld og sølv. Parret har stærke kast, men skader og alder har medført, at de indtil videre denne sæson ikke har forsøgt de svære side-om-side spring i det lange program. Denne svaghed gør det svært for dem at tage medalje, når russerne er på hjemmebane.

De regerende GPF bronzevindere Yuko Kavaguti og Alexander Smirnov har løbet solidt denne sæson, hvor de har taget GP sølv og guld. Parret har dog lavet nogle dyrebare fejl på side-om-side springene, hvilket har forhindret dem i at score særligt højt. Løber de fejlfrit har de dog chance for sølv.

Canadiske Meagan Duhamel og Eric Radford tog en 5. plads i Finalen forrige år, og denne sæson er det blevet til to GP sølvmedaljer. Parret er de mest tekniske ambitiøse i feltet, og deres programkomponenter har også forbedret sig. De skal dog nok håbe på fejl fra toppen for at forbedre deres placering - dette er dog ikke helt usandsynligt.

Landsmænd Kirsten Moore-Towers / Dylan Moscovitch får svært ved at forbedre deres 6. plads fra Finalen tilbage i 2010. Parret startede sæsonen stærkt ud med en sejr ved U.S. Int'l FS Classic, men adskillige fejl medførte en 4. plads og sølv ved GP'erne.

Mine forudsigelser
1. Tatiana Volosozhar / Maxim Trankov RUS
2. Vera Bazarova / Yuri Larionov RUS
3. Yuko Kavaguti / Alexander Smirnov RUS
4. Qing Pang / Jian Tong CHN
5. Meagan Duhamel / Eric Radford CAN
6. Kirsten Moore-Towers / Dylan Moscovitch CAN

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: