tirsdag den 4. december 2012

JGPF 2012 forudsigelser - Junior Damer

Elena Radionova udfører sit lange program ved JGP Austria 2012.

I modsætning til herrerne er damernes felt fyldt med mere ukendte ansigter, da alle 6 gør deres første optræden ved Junior Grand Prix Finalen.

Rusland har taget guld i damernes disciplin de to foregående år, og det ser ud til at de fortsætter. 13-årige Elena Radionova har domineret begge sine JGP'er, som hun vandt med enorme scores, og derudover er hun den eneste dame i feltet, som har vundet begge sine konkurrencer. Med pålidelige triple spring - deriblandt en triple lutz-triple tåloop i begge programmer - er hun favorit til at tage titlen.

Resten af feltet står mere lige. Amerikanske Angela Wang har taget bronze og guld ved sine JGP'er. Hun har også en triple lutz-triple tåloop planlagt i begge programmer, men fejl i det korte programmer kan til tider godt koste hende en højere placering.

Russiske Anna Pogorilaya har overrasket med at tage JGP bronze og guld, da hun bare forrige sæson endte på en kun 13. plads ved de russiske juniormesterskaber. Hende triple-triple kombination er "kun" tåloop-tåloop, men hun forsøger stadig 7 triple spring i det fri. Hendes lavere programkomponenter har dog ikke været så høje som resten af feltet.

Satoko Miyahara har ligeledes taget JGP guld og bronze denne sæson. Hun forsøger også de svære triple kombinationer, men hendes lave spring bliver ofte kendt underroterede.

Amerikanske Hannah Miller kommer til Finalen med to JGP sølvmedaljer. Hun er den eneste i feltet, som ikke forsøger en triple-triple kombination, men god præsentation, piruetter og trin plejer at placere hende højt, når andre laver fejl.

Leah Keiser tog JGP guld og en 4. plads på sin vej mod Finalen. Hun har endnu ikke fået fuld kredit for rotation på sin triple lutz-triple tåloop kombination, hvilket har skadet hendes score, men resten af hendes elementer er stærke nok til at lande hende på podiet, hvis hun er fejlfri.

Mine forudsigelser
1. Elena Radionova RUS
2. Angela Wang USA
3. Anna Pogorilaya RUS
4. Hannah Miller USA
5. Satoko Miyahara JPN
6. Leah Keiser USA

Se flere detaljer her.

JGPF 2012 forudsigelser - Junior Isdans

Stepanova/Bukin ved forrige års JGPF, hvor de tog bronze. (Foto: Stephan Potopnyk)

Også i år dominerer Rusland Junior Grand Prix Finalen, da de i år har kvalificeret 4 par.

Favoritter er Junior VM sølvvindere Alexandra Stepanova og Ivan Bukin, som måtte "nøjes" med bronze forrige år efter et fald i den korte dans. Denne sæson virker de stærkere, da de har vundet begge deres JGP'er overbevisende; faktisk med de højeste samlede scores blandt feltet.

De regerende Junior VM bronzevindere Alexandra Aldridge og Daniel Eaton tog en 4. plads ved Finalen forrige år, men de har også en god chance for at forbedre den placering. Parret har denne sæson har haft et par problemer med levels, men de formåede stadig at vinde begge deres JGP'er med solide scores.

Deres største trussel til sølv er Gabriella Papadakis og Guillaume Cizeron, som også har vundet begge deres JGP'er denne sæson - med scores ikke langt fra amerikanernes.

Resten af feltet er står ret lige mht. til scores. Valeria Zenkova og Valerie Sinitsin tog sølv og guld ved deres JGP'er og har for første gang kvalificeret til Finalen.

Evgenia Kosigina og Nikolai Moroshkin tog sølv ved begge deres JGP'er, og de har en 6. plads fra Finalen tilbage i 2010.

Landsmænd Anna Yanovskaya og Sergey Mozgov er de regerende JGPF sølvvindere og har en 4. plads fra forrige Junior VM, men denne sæson blev det "kun" til to JGP sølvmedaljer, og de er dermed seedet sidst.

Mine forudsigelser
1. Alexandra Stepanova / Ivan Bukin RUS
2. Alexandra Aldridge / Daniel Eaton USA
3. Gabriella Papadakis / Guillaume Cizeron FRA
4. Anna Yanovskaya / Sergey Mozgov RUS
5. Valeria Zenkova / Valerie Sinitsin RUS
6. Evgenia Kosigina / Nikolai Moroshkin RUS

Se flere detaljer her.

JGPF 2012 forudsigelser - Junior Herrer

Joshua Farris er seedet #1 i Junior Grand Prix Finalen. (Foto: ISU Facebook)

Junior Grand Prix Finalen skydes i gang på torsdag med junior herrerne. Feltet består af nogle gamle kendinge, da 5 ud 6 også deltog forrige gang.

Favorit er nok den regerende JGPF bronzevinder Joshua Farris, som vandt begge sine JGP'er denne sæson med den højeste samlede score blandt feltet. Han har både triple axel og quad tåloop i sit repetoire, og sammenlagt med gode programkomponenter har han en god chance for guld, såfremt han ikke laver for mange fejl (som sidste år).

På hjemmebane har vi Maxim Kovtun, der endte på en 4. plads forrige år, og han har også vundet begge sine JGP'er med høje scores. Kovtun har også triple axel og quad tåloop i sit repetoire, men han har til tider vist sig at være uforudsigelig.

Jason Brown er den regerende JGPF vinder, men ligesom forrige år skal han også håbe på fejl fra de andre herrer for at tage titlen, da han endnu ikke mestrer triple axelen. Han forsøgte springet ved sine JGP'er, hvor han tog sølv og guld, men har endnu ikke fået kredit for fuld rotation.

15-årige Boyang Jin er den yngste i feltet, men han har allerede imponeret ved at lande triple axel og quad tåloop på vej mod JGP guld og sølv i sin debutsæson. Han mangler dog stadig en del finpudsning i sit grundløb og præsentation.

Ryuju Hino, der endte på en 5. plads forrige år, tog bronze og sølv ved sine JGP'er. Han har også de svære spring i sit repetoire, men ustabilitet på disse vil gøre det svært for ham at udgøre en større medaljetrussel.

Landmand Keiji Tanaka har kæmpet med sin springstabilitet siden Junior VM sølv i 2011. Han tog sølv og en 4. plads ved denne sæsons JGP'er med de laveste scores i feltet, så det bliver en opgave at forbedre 6. pladsen fra forrige år.

Mine forudsigelser
1. Joshua Farris USA
2. Maxim Kovtun RUS
3. Jason Brown USA
4. Boyang Jin CHN
5. Ryuju Hino JPN
6. Keiji Tanaka JPN

Se flere detaljer her.