onsdag den 2. februar 2022

Vinter OL 2022 forudsigelser - Holdkonkurrence

Holdenes Kiss & Cry er gjort parat i Capital Indoor Stadium i Beijing.

Det første kunstskøjteløb event ved Vinter OL 2022 er holdkonkurrencen, som finder sted den 4.-7. februar. Ti lande har kvalificeret sig, og hvert hold består af én herre, dame, parløb og isdans par. Alle lande vil fremføre det korte program/rytmedans, og derefter vil top 5 landene gå videre til det lange program/fridansen. Hver nation har lov til at lave op til to udskiftninger før det lange program/fridansen.

Det er endnu ikke offentliggjort, hvilke skøjteløbere der er udtaget til holdkonkurrencen. Fordi det korte program vægtes mere i dette format (førstepladsen får 10 point, andenpladsen 9 point osv), må man formode at især medaljekandidater udvælges til det korte program. Dog... hvis man er på nippet til en medalje, burde man dog overveje at gå all-in for at sikre sig en holdmedalje.

ROC/Rusland er de klare favoritter til guldet; de har mulighed for at udvælge deres hold blandt de tre regerende verdensmestre (Anna Shcherbakova, Mishina/Galliamov, Sinitsina/Katsalapov) og fire nykronede Europamestre (Kamila Valieva, Mark Kondratiuk og førnævnte). Samtidig har russerne vist god stabilitet i damer, parløb og isdans gennem sæsonen. Deres største svaghed er hos herrerne (hvor der altid har været ustabilitet) og risikoen for corona/skader. Samlet set vil det dog være en stor overraskelse, hvis de ikke genvinder holdguldet.

Der kan måske blive lidt kamp om sølv for en gangs skyld. USA er favoritterne grundet deres styrke og bredde i herrer (Nathan Chen, Vincent Zhou) og isdans (Chock/Bates, Hubbell/Donohue), mens deres damer og parløb er lidt mere midten i feltet; de kan score højt, men stabiliteten er der ikke. En dårlig dag kan dog betyde, at de må nøjes med bronze igen.

Japan spås for første gang medaljechance og endda sølv. Som altid er de stærke hos herrerne og damerne (formentlig Shoma Uno, Yuma Kagiyama, Kaori Sakamoto, Wakaba Higuchi), men nu stiller de op med et par (Miura/Kihara), som faktisk kan placere højt og ikke bare sidst. De er stadig relativt svage i isdans, men det kan måske blive tæt i midtet af feltet. Dagsformen hos USA og Japan i det korte program bliver afgørende for sølvkampen.

Canada var de suveræne guldvindere sidste gang, men denne generation er langt fra så dominerende, og de står måske uden for podiet for første gang - især fordi Keegan Messing ikke kan deltage pga. positiv covid-test, og de dermed må sætte deres lid til særdeles ustabile Roman Sadovsky. De er stærke i isdans (Gilles/Poirier), men det bliver svært for deres dame (Madeline Schizas) og par (Moore-Towers/Marinaro, James/Radford) at placere højt. Bronze er stadig mulig, men de får nok brug for hjælp: USA og Japan skal underperforme, og andre nationer skal skubbe dem endnu mere ned.

Den sidste plads i top 5 er nok mellem Georgien og Kina, og måske Italien. Georgien har potentiale til at score højt, men en ustabil herre og et hidtil skadet isdansehold gør tingne lidt usikre. Kina er særdeles stærk i par, mens deres herre har potentiale til at placere både højt og lavt. Til gengæld er deres dame og isdansepar spået til placere midt til nederst i feltet.

Mine forudsigelser
1. ROC
2. USA
3. Japan
4. Canada
5. Kina
-----------------
6. Georgien
7  Italien
8. Tjekkiet
9. Tyskland
10. Ukraine

Se flere detaljer her.