søndag den 26. februar 2012

Lysacek håber på comeback næste sæson

Det skete ikke denne sæson, men den regerende olympiske mester Evan Lysacek er sikker på, at hans comeback bliver en realitet til næste sæson.

Det er stadig uklart, hvilke økonomiske uenigheder, der var mellem ham og den amerikanske kunstskøjteunion (USFS), men Lysacek lyder til være optimistisk over, at en aftale er nær - USFS vil endnu ikke kommentere sagen.

Med fokus på Lysaceks nye programmer så er det blevet offentliggjort, at det nye lange program er til musik fra Camille Saint-Saëns' Samson og Delilah, deriblandt det kendte stykke "Bacchanale". Succesraten på quad tåloopen er nu nær 50 procent, og Lysacek håber på at udføre hele 6 triple spring i anden halvdel af programmet, så han kan få bonussen på 10 procent.

(Kilde: Chicago Tribune)

Junior VM 2012 forudsigelser - Isdans

Victoria Sinitsina og Ruslan Zhiganshin udfører deres korte dans ved JGP Finalen.

Vi kan muligvis blive vidne til en russiske overtagelse af podiet i isdans.

Guldfavoritterne er selvfølgelig Victoria Sinitsina og Ruslan Zhiganshin. De gør deres Junior VM debut, men parret har allerede indtil videre imponeret med en ubesejret sæson. Med god præsentation og stabilitet på de tekniske elementer har de vundet to JGP'er, JGPF og de nationale juniormesterskaber.

Kampen om sølv bliver formodentlig mellem de to andre russiske par. Alexandra Stepanova og Ivan Bukin har også vundet to JGP'er denne sæson og tog desuden bronze ved JGPF og sølv ved juniormesterskaberne. Anna Yanovskaia og Sergei Mozgov slog faktisk parret ved JGPF, da de tog sølv, men de endte kun på en 4. plads ved juniormesterskaberne.

De nykronede amerikanske juniormestre Alexandra Aldridge og Daniel Eaton har haft en solid sæson med JGP sølv og bronze samt en 4. plads ved Finalen, så parret er nok det stærkeste håb for et ikke-russisk par på podiet.

Ukrainske Maria Nosulia og Evgeni Kholoniuk endte kun på en 19. plads forrige år, men denne sæson har de opnået meget forbedrede resultater med JGP guld og bronze og en tur til Finalen.

Hold også øje med canadiske Nicole Orford og Thomas Williams, som vandt JGP Brisbane, men ikke kvalificerede sig til Finalen pga. en dårlig fremførelse ved deres anden JGP. Senest endte de på en solid 6. plads ved nationale seniormesterskaber.

Irina Shtork og Taavi Rand, Gabriella Papadakis og Guillaume Cizeron samt Shari Koch og Christian Nüchtern burde ende i top 10 - muligvis top 5, hvis de har stærke fremførelser.

Danmark er repræsenteret af Stephanie Baadsgaard Snider og Stepan Dubrovski.

Mine forudsigelser
1. Victoria Sinitsina / Ruslan Zhiganshin RUS
2. Alexandra Stepanova / Ivan Bukin RUS
3. Anna Yanovskaia / Sergei Mozgov RUS
4. Alexandra Aldridge / Daniel Eaton USA
5. Nicole Orford / Thomas Williams CAN

Se flere detaljer her.