torsdag den 29. juli 2010

Evgeni Plushenko vil ikke anke ISUs dom

Evgeni Plushenko ved en træningssession til Vinter OL i Vancouver. (Foto: AP PHOTO)

For en måned siden berettede jeg i et indlæg, at selveste Evgeni Plushenko havde mistet sin amatørstatus, fordi han havde deltaget i et isshows uden den russiske skøjteunions tilladelse. Plushenko havde trukket sig fra VM 2010 pga. skade og måtte ifølge ISUs regler ikke deltage i isshows i denne periode uden at miste sin amatørstatus.

Plushenko fik derefter 21 dage til at anke dommen til CAS (Court of Arbitration for Sports), men han har valgt at ikke gøre dette, da han træner Alexei Mishin ikke følte, at det var "god stil". Dette betyder dog ikke, at Plushenko har opgivet idéen om at deltage ved Vinter OL 2014 i Sochi, og han forventer faktisk at "ISU vil omstøde deres beslutning". Hvorfor han forventer, at ISU vil ændre deres beslutning, ved jeg ikke... Måske han har spurgt dem pænt?

Forvent dog ikke at se ham skøjte denne sæson, da hans navn allerede er slettet fra Rostelecom Cups deltagerliste.

(Kilde: lequipe.fr (fransk))

Musik update: Jessica Dubé og Bryce Davison

Parløbere Jessica Dubé og Bryce Davison fangede kunstskøjteløbsverdenens opmærksom med deres smukke lange program "Blower's Daughter" ved VM 2008, men de har aldrig siden formået at skøjte på samme niveau, og de endte på en skuffende 6. plads ved Vinter OL i hjemlandet - især Jessica har set bedrøvelig ud under deres fremførelser.

Parrets primærtræner Annie Barabe er gravid, så Dubé og Davison har over sommeren fået en tilføjelse til deres trænerhold i form af tidligere canadiske national mester og nu træner, Doug Ladret. Han har lært parret nogle nye indgange til løftene som skulle være banebrydende, og ifølge beretninger ligner Dubé og Davison et helt splinternyt par (forhåbentlig passer det).

Musikken til deres korte program vil være til musikken fra filmen "The Mask of Zorro", koreograferet af David Wilson (han koreograferede også Alissa Czisnys korte program til samme musik forrige sæson). De beholder deres gamle lange program til "The Way We Were", men de har foretaget nogle ændringer i koreografien og deres kostumer. Parret vil debutere det korte program ved sommerkonkurrencen Summer Provincial i Quebec, og de skal deltage i Grand Prix'erne Skate Canada og Rostelecom Cup.

(kilde: pjkwong.com)