torsdag den 12. april 2012

Interview med de japanske VM 2012 medaljetagere

Kunstskøjteløb er stort i Japan, og populariteten vil nok ikke falde foreløbig, eftersom Japan tog hele 4 medaljer ved VM 2012. Se interviewet med medaljetagerne Narumi Takahashi/Mervin Tran, Daisuke Takahashi, Yuzuru Hanyu og Akiko Suzuki nedenuder. Tryk på cc for at få engelske undertekster.

Hvem skøjtede det bedst? "Black Swan"

Musikken fra balletten "Svanesøen" af Tchaikovsky har længe være populær i kunstskøjteløb (især hos damerne). Jeg vil tro, at den i hvert fald ligger i top 5 blandt det mest brugte musik, og det er skam ikke svært at forstå hvorfor. Den har det hele: smukke linjer, drama, kærlighed og død - og så giver giver den løberen en undskyldning for at skøjte rundt i tyl, fjer og sten.

Variationer af musikken har også længe været populære i kunstskøjteløb, bl.a. Daisuke Takahashis "hip hop cyber swan", så da Natalie Portman i 2010 portrætterede en noget sindssyg ballerina i "Black Swan" var det ikke et spørgsmål om tid, men om hvor mange der ville bruge musikken. Musikken får i hvert fald prisen som sæsonens mest brugte musik!

Ashley Wagner LP (Four Continents 2012)

Amerikanske Ashley Wagner har haft noget af et gennembrud denne sæson, og det skyldes især dette program. Jeg aldrig betragtet Wagner for at være en ballerina, men hun har i hvert fald dræberblikket og attituden til at kunne fuldføre dette program. Især spiralsekvensen er et highlight for mig.

Tatiana Volosozhar / Maxim Trankov LP (VM 2012) Volosozhar og Trankov er helt klart de atleter, som har opnået de bedste resultater med deres "Black Swan". Jeg synes godt nok, at løbere af deres kaliber burde have lidt flere originale koreografiske bevægelser i deres program, men man kan ikke nægte, at de bærer programmet godt - Tatiana er god som den hvide svine, men Maxim var født som sort svane!

Yretha Silete SP (EM 2012)

Unge Silete har endnu ikke finessen til at portrættere en svane, men hun har i hvert fald energien.

Samantha Cesario LP (JGP Baltic Cup 2011)

En skade holdte juniorløberen Cesario ude i sidste halvdel af sæsonen, hvilket er en stor skam, da hendes program til "Black Swan" havde nogle gode koreografiske detaljer. Især hendes spread eagle er lagt godt i programmet.

Victoria Hasegawa / Connor Hasegawa FD (JGP Baltic Cup 2011)

Ballet ses sjældnere i isdans, så det var modigt af det canadiske søskendepar at forsøge sig med "Black Swan". De kunne dog nok gavne af at indsprøjte lidt mere ondskab ind i deres program.

Alexandra Najarro LP (de canadiske mesterskaber 2012)

Et ret standard "Black Swan" program i mine øjne, men det er dejlig at se canadieren lande nogle spring.

Stephen Carriere LP (Ice Challenge 2011)

Video-kvaliteten er ikke super, men Carriere løber til et mix af "Svanesøen" og "Black Swan". Er der nogen, som kan se om han portrætterer Odette/Odile eller Von Rothbart?

Hvem havde så det bedste program til "Black Swan"? Giv din stemme og/eller en kommentar nedenfor.