torsdag den 30. oktober 2014

Skate Canada 2014 forudsigelser - Parløb

Duhamel/Radford, Sui/Han og James/Cipres er blandt medaljekandidaterne.

Parløbernes felt ved Skate Canada 2013 er lidt mere håndterligt, men hvis forrige års konkurrence har vist os noget, så er det at det uforudsigelige altid kan ske.

De canadiske mestre Meagan Duhamel og Eric Radford er de regerende VM-bronzevindere, men det var de også forrige år, hvor de skuffede og kun tog bronze. Parret er stadig guldfavoritterne grundet deres høje tekniske sværhedsgrad, der nu inkluderer kast quad salchow. Parret startede sæsonen med en overbevisende sejr ved SC Autumn Classic.

Kinesiske Wenjing Sui og Cong Han er de regerende sølvvindere, og de er nok det eneste par i feltet med en sværhedsgrad, der kan true canadierne. Duoen kom ikke til OL, men tog en solid 6. plads ved VM. Parret så solide ud ved en national sæsonstarter, og især deres præsentation så mere moden ud.

De regerende Junior VM-sølvindere Evgenia Tarasova og Vladimir Morozov gør deres senior GP-debut, men de er allerede medaljekandidater grundet deres solide teknik og store elementer. Det russiske par havde en fin sæsondebut ved Nebelhorn Trophy, hvor de tog sølv.

Franske Vanessa James og Morgan Cipres tog en respektabel 10. plads ved både OL og VM forrige sæson. De kan til tider kæmpe med side-om-side spring og parelementer, men de har ikke råd til fejl, hvis de vil prøve at true til bronze. De startede sæsonen med en 4. plads ved Nebelhorn Trophy.

Det nye par Kirsten Moore-Towers og Michael Marinaro gør deres international debut, så det er svært at spå hvor de vil placere - en top 5 placering virker nok som det bedste i dette felt.

Mine forudsigelser
1. Meagan Duhamel / Eric Radford CAN
2. Wenjing Sui / Cong Han CHN
3. Evgenia Tarasova / Vladimir Morozov RUS
4. Vanessa James / Morgan Cipres FRA
5. Kirsten Moore-Towers / Michael Marinaro CAN
6. Madeline Aaron / Max Settlage USA
7. Mari Vartmann / Aaron van Cleave GER
8. Brittany Jones / Joshua Reagan CAN

Se flere detaljer her.

Skate Canada 2014 forudsigelser - Herrer

Fernandez, Brezina, Kozuka og Aaron er blandt medaljekandidaterne.

Skate Canada 2014 begynder med herrernes konkurrence, som igen virker som et meget uforudsigeligt felt.

Småfavorit er nok den regerende VM-bronzevinder Javier Fernandez, som vandt titlen ved sit forrige besøg i 2012. Fernandez har den højeste sværhedsgrad i feltet med op til fem quads spredt over to programmer, men som så ofte er stabilitet og undgåelse af Zayak-fejl er et must. Han begyndte sæsonen med en individuel 2. plads ved Japan Open

Resten af podiet virker helt åbent. Tjekkiske Michal Brezina opnår som regel solide resultater, men han mangler stadig er nå helt til tops. Forbedringer var dog til at spore i præsentation og spring ved Nebelhorn Trophy, hvor det blev til sølv.

Amerikanske Max Aaron har sværhedsgraden til at udgøre en medaljetrussel, men han har ofte problemer med springlandingerne. Da andre aspekter hans løb stadig mangler finpudsning, er rene spring særlig vigtige. Han begyndte sæsonen fint med en sejr ved US Int'l FS Classic.

Landsmand Adam Rippon er lidt modsat; stærkere præsentation og piruetter, men indtil videre ingen tilnærmelsesvis stabil quad. Han skal derfor være perfekt med sin triple axel, som også gerne giver problemer. Lige netop disse problemer betød, at det "kun" blev til sølv ved Finlandia Trophy.

Japan sender også to medaljekandidater. Den ene er Takahiko Kozuka, som gennem de seneste sæsoner har kæmpet en smule i det dybe japanske felt. Han har vundet vundet adskillige GP-medaljer de seneste sæsoner, men denne sæson begyndte usikkert, da en nedsmeltning ved Japan Open betød en 6. plads (sidst).

Takahito Mura tog kun en 10. plads her forrige år grundet en mindre nedsmeltning, men denne sæson er begyndte med solide resultater: sølv ved Lombardia Trophy og 3. plads ved Japan Open. Mura er ikke så finpudset som de fleste andre herrer, så den stabilitet bliver nøgle for en god placering.

Outside shots er Konstantin Menshov og Stephen Carriere. Begge har sværhedsgraden til at potentielt udgøre en trussel, men de skal nok håbe på at en del herrer laver fejl, for at komme på podiet. De to herrer tog bronze og guld i deres Challenger Series sæsonstarter.

Mine forudsigelser
1. Javier Fernandez ESP
2. Max Aaron USA
3. Takahito Mura JPN
4. Michal Brezina CZE
5. Adam Rippon USA
6. Takahiko Kozuka JPN
7. Konstantin Menshov RUS
8. Stephen Carriere USA
9. Florent Amodio FRA
10. Andrei Rogozine CAN
11. Liam Firus CAN

Se flere detaljer her.