onsdag den 7. november 2018

NHK Trophy 2018 forudsigelser - Herrer

Shoma Uno udfører sit korte program ved Skate Canada 2018.

Vi har den klare guldfavorit hos herrerne ved NHK Trophy 2018, men derefter bliver placeringerne svære at forudse, da herrerne kan være upålidelige og hidtil har scoret tæt.

Den olympiske sølvvinder Shoma Uno er storfavorit til titlen på hjemmebane. Han har både langt højere sværhedsgrad og programkomponenter sammenlignet med resten af herrerne i feltet, og han har dermed råd til en del fejl. Idet han tog guld ved Skate Canada, så vil en medalje her være nok til en finaleplads.

Russerne sender to medaljekandidater. Den ene er veteranen Sergei Voronov, som overraskede de fleste med sin NHK Trophy-sejr forrige år. Han er ikke den mest elegante løber, men han er normalt solid med en quad og resten af sine triple spring, hvilket rækker langt. Han begyndte sæsonen med bronze ved Skate America.

Landsmand Dmitri Aliev havde et gennembrud forrige sæson med sølv ved EM og 7. pladser ved både OL og VM. Russeren har både elegant præsentation og de svære spring, men indtil videre denne sæson har han været lidt ustabil: det blev til en solid sølvmedalje ved Lombardia Trophy efterfulgt af en skuffende 5. plads ved Finlandia Trophy.

Amerikanske Vincent Zhou har døjet med skade i off-sæsonen, men han har udvist store forbedringer fra US Classic til Skate America, hvor han tog en 5. plads. Han har utrolig høj sværhed planlagt, men som altid vil underrotationer blive afgørende. Hvis han kan undgå for mange, er en medalje helt sikker mulig.

Både italienske Matteo Rizzo og lettiske Deniss Vasiljevs er up-and-coming lovende løbere, men de mangler endnu at mestre deres quad fuldstændig. Hvis de lander alle deres andre spring, er de dog outside shots til medaljer. Rizzo tog en tæt 3. plads ved Skate America, mens Vasiljevs begyndte sin sæson med en sejr ved Ice Star.

Mine forudsigelser
1. Shoma Uno JPN
2. Sergei Voronov RUS
3. Dmitri Aliev RUS
4. Vincent Zhou USA
5. Matteo Rizzo ITA
6. Deniss Vasiljevs LAT
7. Sota Yamamoto JPN
8. Kevin Reynolds CAN
9. Hiroaki Sato JPN
10. Alexander Johnson USA
11. June Hyoung Lee KOR
12. Yaroslav Paniot UKR

Se flere detaljer her.

NHK Trophy 2018 forudsigelser - Parløb

Peng/Jin udførere deres friløb ved Skate Canada 2018, hvor de tog sølv.

Parløbernes konkurrence ved NHK Trophy 2018 bliver for en gangs skyld svær at forudse, da vi har tre guldkandidater, der alle har scoret nogenlunde det samme ved deres første GP.

Forrige uges GP-vindere Natalia Zabiiako og Alexander Enbert havde problemer med side-om-side springene i Helsinki - han faldt i begge programmer - men stærke og eksplosive parelementer betyder, at de altid formår at opnå solide scores. Back-to-back konkurrence kan måske trætte dem, men der er selvfølgelig også potentiale til forbedring.

Kinesiske Cheng Peng og Yang Jin tog sølv ved Skate Canada, og ligesom russerne var side-om-side spring også det element, som gav dem problemer - de poppede begge spring i friløbet. Duoens parelementer er dog stærke, men i dette felt har de ikke råd til for mange fejl.

Skate Canada-bronzevinderne Kirsten Moore-Towers og Michael Marinaro plejer at være pålidelige på deres side-om-side spring, men underrotationer og generel lavere GOE på deres parelementer betyder, at de skal løbere renere end de andre par for at score på samme niveau. Canadierne skal helst tage sølv (gerne guld), hvis de vil til Finalen.

Amerikanske Alexa Knierim og Chris Knierim har haft en skuffende sæsonstart med mildest talt ujævne løb, og senest blev det en 4. plads ved Skate America. Parret er i stand til at score højt på deres elementer, men de plejer gerne at havde multiple tekniske fejl i begge løb, ofte på side-om-side springene.

Landsmænd Tarah Kayne og Danny O'Shea er de regerende 4CC-mestre, men et stressfraktur i hendes knæ betød, at de trak sig fra VM. Parret virkede stadig rustne ved sæsonåbnere Finlandia Trophy, hvor det blev en 7. plads.

Mine forudsigelser
1. Natalia Zabiiako / Alexander Enbert RUS
2. Kirsten Moore-Towers / Michael Marinaro CAN
3. Cheng Peng / Yang Jin CHN
4. Alexa Scimeca Knierim / Chris Knierim USA
5. Tarah Kayne / Danny O'Shea USA
6. Audrey Lu / Misha Mitroganov USA
7. Laura Barquero / Aritz Maestu ESP
8. Miu Suzaki / Ryuichi Kihara JPN

Se flere detaljer her.