torsdag den 25. november 2021

Rostelecom Cup 2021 forudsigelser - Damer

Kamila Valieva udfører sit korte program ved Skate Canada 2021.
 
Det vil blive svært for alle andre at true de russiske damers dominans ved Rostelecom Cup 2021.

Guldfavorit er selvfølgelig den unge Kamila Valieva, som mange spår til at være kommende OL-guldvinder. Den 15-årige russer har både triple axel, quad tåloop og quad salchow i sit repertoire, og kombineret med flotte piruetter og præsentation er hun nær umulig at slå, forudsat hun løber nogenlunde til niveau. Denne sæson har hun vundet både Finlandia Trophy og Skate Canada med rekord scores.

Den regerende VM-sølvvinder Elizaveta Tuktamysheva er et godt bud på sølv givet hendes stabilitet denne sæson: det er blevet til sølv ved både Finlandia Trophy og Skate Canada med solide løb, hvor hun har været ganske pålidelig med sin triple axel.

Den tredje russer Maiia Kromykh har en quad tåloop i sit arsenal, og det har denne sæson ført til flotte resultater såsom guld ved Budapest Trophy og sølv ved Gran Premio d'Italia. Hun havde dog et dårlig konkurrence ved forrige uges Warsaw Cup, hvor hun havde mange dyre fejl. Gentager dette sig, er bronze ikke en garanti.

Den største trussel til russerne kommer fra belgiske Loena Hendrickx, som for nylig vandt sin første GP-medalje, da hun tog bronze ved Gran Premio d'Italia efter to rene løb. Denne sæson har hun været yderst stabil med sine spring, men da hun ikke forsøger ultra-C elementer, skal hun håbe på fejl fra russerne, hvis hun vil på podiet igen.

Mariah Bell tog en 6. plads ved forrige uges Internationaux de France, hvor hun havde problemer med sin 3-3 kombination. De andre spring var dog solide, så det tegner for en solid placering, men uden de svære springkombinationer bliver det umuligt at udgøre en medaljetrussel.

Hold også øje med Rino Matsuike, som har potentialet til at overraske. Hun skuffede dog med en 6. plads ved NHK Trophy (hun har døjet med skade), men hun er i stand til at udføre svære kombinationer i anden halvdel af sit program, og denne sæson er hun også begyndt at forsøge triple axelen.

Mine forudsigelser
1. Kamila Valieva RUS
2. Elizaveta Tuktamysheva RUS
3. Maiia Kromykh RUS
4. Loena Hendrickx BEL
5. Mariah Bell USA
6. Rino Matsuike JPN
7. Ekaterina Kurakova POL
8. Viktoriia Safonova BLR
9. Ekaterina Ryabova AZE
10. Madeline Schizas CAN
11. Eva-Lotte Kiibus EST
12. Olga Mikutina AUT

Se flere detaljer her.

Rostelecom Cup 2021 forudsigelser - Parløb

Mishina/Galliamov udfører deres korte program ved NHK Trophy 2021.

Også i parløb er det russerne, som er favoritterne ved Rostelecom Cup 2021. Vi kan dog måske få lidt tæt kamp om bronzemedaljen.

De regerende verdensmestre Anastasia Mishina og Aleksandr Galliamov er de klare favoritter til guldet. Duoen har både høj sværhed og kvalitetet på deres tekniske elementer, og vigtigst af alt har de udvist god konkurrencestabilitet denne sæson; det er blevet til overbevisende sejre ved både Finlandia Trophy og NHK Trophy.

Der nærmeste konkurrence er Daria Pavliuchenko og Denis Khodykin, som dog mest er favoritter til sølvet. Duoen har iøjefaldende akrobatiske elementer, men de kan til tider lave dumme fejl på deres elementer. Dette var tydeligt ved deres sæsondebut ved Skate Canada, hvor de stadigvæk tog sølv.

Det tredje russiske par Iasmina Kadyrova og Ivan Balchenko gør deres GP-debut på hjemmebane. Parret teamede op i 2019, og de har allerede høj teknisk sværhed planlagt - til gengæld mangler de noget polish på isen. Duoen har denne sæson taget tog bronzemedaljer i Challenger Serien. 

Med deres 6. plads ved VM 2021 burde canadiske Kirsten Moore-Towers og Michael Marinaro være medaljefavoritter. De har dog haft en katastrofal start på sæsonen med en 8. plads ved Finlandia Trophy og en 6. plads ved Skate Canada. Hvis de kan undgå dumme fejl på løftene, har de en god medaljechance.

Hold også øje med Nicole Delle Monica og Matteo Guarise, der tog en 8. plads ved VM 2021 og desuden er tidligere Rostelecom Cup-sølvvindere. Duoen skuffede dog ved deres GP i Italien, hvor de endte på en 4. plads efter adskillige fejl på spring og kast.

Mine forudsigelser
1. Anastasia Mishina / Aleksandr Galliamov RUS
2. Daria Pavliuchenko / Denis Khodykin RUS
3. Iasmina Kadyrova / Ivan Balchenko RUS
4. Kirsten Moore-Towers / Michael Marinaro CAN
5. Nicole Della Monica / Matteo Guarise ITA
6. Audrey Lu / Misha Mitrofanov USA
7. Mirian Ziegler / Severin Kiefer AUT
8. Ioulia Chtchetnina / Mark Magyar HUN

Se flere detaljer her.