torsdag den 21. oktober 2010

NHK Trophy tidsskema

NHK Trophy begynder i morgen!

(dansk tid, GMT +1)

Fredag den 22. oktober
08:00 - Isdans: kort dans
10:03 - Parløb: kort program
12:00 - Damer: kort program

Lørdag den 23. oktober
05:20 - Herrer: kort program
07:30 - Isdans: fridans
09:35 - Parløb: langt program
11:47 - Damer: langt program

Søndag den 24. oktober
05:00 - Herrer: lange program
09:00 - Gallafremvisning

På TV eller internet?
Personligt har jeg ikke tid til at se konkurrencen live på TV eller internet, men det virker som om, at mulighederne alligevel ikke er der. Eurosport har taget den dumme beslutning om ikke at vise Grand Prix'erne denne sæson - andre sportskanaler i Danmark ligeså. Hvis du modtager den italienske sportskanal Rai Sport, så ved jeg, at de sender det meste af konkurrencen live (så er det ærgerligt, at man ikke bor hjemme hos forældrene, som har kanalen). En mulighed kunne være at se et stream på russiske NTV via WebTV (Russian LIVE TV), som dog koster penge (se mere på guiden her - det er på delvis italiensk, så brug Google Translate). Den løsning, som jeg kommer til at ty til, vil være YouTube.

NHK Trophy forudsigelser - Herrer

Daisuke Takahashi er favorit til at tage guldet ved NHK Trophy. (Foto: Getty Images)

Endnu en regerende Verdensmester gør sin sæsondebut ved NHK Trophy; hjemmebanefavorit Daisuke Takahashi skøjtede et solidt langt program ved Japan Open, men han havde problemer ved Grand Prix'erne forrige sæson, hvor han bl.a. endte på en 4. plads her. Dette kunne dog have skyldtes hans knæoperation, så forhåbentlig er han blevet lidt mere pålidelig.

Den amerikanske mester Jeremy Abbott var også meget upålidelig den forrige Grand Prix sæson og sammenlagt med støvleproblemer, bliver det spændende at se om han kan fuldføre sine programmer nogenlunde rent. Hans landsmand Ross Miner, der er den regerende JGP Finale bronzevinder, gør sin seniordebut her efter at have være ude med skade.

De europæiske herrer ledes an af svenske Adrian Schultheiss, der endte på en solid 9. plads ved forrige VM. Hans sæsondebut ved Ondrej Nepala Memorial var dog ikke stærk, da han endte på en skuffende 4. plads. Kevin van der Perren startede også sæsonen lidt skuffende ud med en 5. plads ved Nebelhorn Trophy (han var dog på en 2. plads efter det korte program). Franske Florent Amodio havde sin gennembrudssæson, hvor han vandt de franske mesterskaber og kom til Vinter OL. Han mangler dog stadig at vise solide fremførelser ved de store konkurrencer.

Kazakhstanske Denis Ten havde en lidt skuffende olympisk sæson efter at have endte på en flot 8. plads ved VM 2009, men med nye træner Frank Carroll burde vi forhåbentlig se forbedringer. Canadiske Shawn Sawyer, der vandt sølv ved sidste års Skate America, gør også sin sæsondebut her.

Japanske Yuzuru Hanyu er endnu en regerende Junior Verdensmester, som gør sin seniordebut her. Hanyu er en komplet skøjteløber, men hans spring kan måske blive upålidelige, eftersom han planlægger at tilføje quaden i sine programmer.

Mine forudsigelser
GULD - Daisuke Takahashi JPN
SØLV - Jeremy Abbott USA
BRONZE - Yuzuru Hanyu JPN

Se hele deltagerlisten her.