mandag den 18. januar 2016

2016 US Nationals forudsigelser - Parløb

Kayne/O'Shea, Scimeca/Knierim og Castelli/Tran er blandt favoritterne i parløb.

Parløb ved de amerikanske mesterskaber er en flygtig disciplin, men i år ser vi ud til at have nogle favoritter - alt kan dog ske, da favoritter før er bukket under for forventningerne.

Storfavoritter er uden tvivl de regerende mestre Scimeca/Knierim, der som de eneste i feltet har taget medalje ved GP'erne (sølv og bronze) samt kvalificeret sig til GPF. Parret kæmper på side-om-side springene, men ikke mere end resten af feltet, og derfor vil deres gode kast og twist (inkl. quad twist) give dem en god margin.

Sølv og den anden billet til VM i Boston er lidt mere åben. Kayne/O'Shea tog bronze forrige år trods en nylig skade, og duoen er et godt all-round par med solid sværhed på spring og kast. Parret havde en nedsmeltning med en 6. plads ved Skate America, men de kom igen ved Rostelecom Cup, hvor de tog en fin 4. plads.

Castelli/Tran har ikke haft en gnidningsfri første international sæson, da de bl.a. tog en 4. plads ved Skate Canada i et svagere felt. Parret har god kemi på isen, men de har overraskende haft konstante problemer med spring. De har ikke råd til fejl her, da de mangler sværhed på deres kast.

De regerende pewter-medaljevindere (4. plads) Aaron/Settlage deltog ikke i GP'erne pga. skade. De gjorde en sen sæsonstart ved Tallinn Trophy, hvor de efter fejl på adskillige elementer tog en skuffende 5. plads.

Calalang/Sidhu har også en chance for medalje, men top 2 bliver svært. Parret tog en 7. plads ved NHK Trophy, hvor de som så ofte havde problemer med alle side-om-side spring.

Hold øje med det nye par Pfund/Santillan. Duoen tog godt nok kun en 8. plads (sidst) ved Skate America, men de fik fremvist nær rene programmer. Mere mere finpudsning kan denne pålidelighed måske få dem på podiet.

Mine forudsigelser
1. Alexa Scimeca / Chris Knierim
2. Tarah Kayne / Daniel O'Shea
3. Marissa Castelli / Mervin Tran
4. Jessica Pfund / Joshua Santillan
5. Jessica Calalang / Zack Sidhu
6. Madeline Aaron / Max Settlage

Se resultat her.

2016 Canadian Championships - tidsplan

De canadiske nationale mesterskaber i kunstskøjteløb eller 2016 Canadian National Skating Championships finder sted den 18.-24. januar i Halifax, Nova Scotia, Canada. Der vil blive konkurreret i alle fire discipliner på novice, junior og senior niveau.

Senior tidsplan, CET (Halifax er 5 timer bagud)

Fredag den 22. januar
17:15 - Damer: kort program
20:00 - Isdans; kort dans
22:45 - Åbningsceremoni
23:35 - Herrer: kort program
02:15 - Parløb: kort program

Lørdag den 23. januar
16:25 - Damer: langt program 1-12
18:20 - Isdans: fridans 1-10
19:45 - Damer: langt program 13-18
20:50 - Isdans; fridans 11-15
22:50 - Herrer: langt program 1-12
00:55 - Parløb: langt program
02:25 - Herrer: langt program 13-18

Søndag den 24. januar
19:00 - Gala opvisning

Se det på TV og internet?
Meget af konkurrencen (novice, junior, måske træning og lidt senior) vil blive live streamet gratis på DailyMotion (se tidsplan). Udvalgt seniorkonkurrence vil blive vist canadiske tv CTV og TSN. Få up-to-date nyheder på Twitter med hashtagget #CTNSC16.

Se flere detaljer her.