onsdag den 3. november 2021

Gran Premio d'Italia 2021 forudsigelser - Isdans

Papadakis/Cizeron udfører deres rytmedans ved Finlandia Trophy 2021.
 
Umiddelbart får vi ikke den helt tætte og nervepirrende kamp hos isdanserne ved Gran Premio d'Italia, men der kan altid forekomme overraskelser. 

Storfavoritterne er selvfølgelig er de fire gange verdensmestre Gabriella Papadakis og Guillaume Cizeron, der ikke er blevet slået på GP'erne siden 2016. Franskmændene fik ikke konkurreret hele forrige sæson grundet coronapandemien, men de virkede yderst skarpe ved både French Masters og Finlandia Trophy, som de vandt med høje scores.

Favoritter til sølv er de regerende VM-sølvvindere Madison Hubbell og Zachary Donohue, som også har to sejre under bæltet denne sæson, senest ved Skate America. Denne gang vil de ikke være på hjemmebane, så målet må være at bevise at de stadig kan score så højt - eller højere - i deres mål for at vise, at de er blandt favoritter til OL-bronze.

På papiret burde Alexandra Stepanova og Ivan Bukin være bronzefavoritter. Russerne har hele 10 GP-medaljer på resuméet, og de tog en flot 5. plads ved VM 2021. Duoen har dog slet ikke konkurreret denne sæson, da de trak sig fra både de russiske testløb og Finlandia Trophy, så deres nuværende form er helt ukendt.

Hold øje med Caroline Green og Michael Parsons, som allerede har modtaget masser af ros for deres programmer og som følge opnået overraskende gode resultater. Ved forrige uges Skate Canada kunne de overgå forventningerne og tage en 4. plads.

Et andet par med god potentiale til top 5 er kinesiske Shiyue Wang og Xinyu Liu, som vandt forrige sæsons Cup of China (dog uden nævneværdig konkurrence). Parret har udvist stabile og stigende resultater de seneste sæsoner. De begyndte sæsonen med en sejr ved Asian Open Figure Skating Trophy.

Mine forudsigelser
1. Gabriella Papadakis / Guillaume Cizeron FRA 
2. Madison Hubbell / Zachary Donohue USA  
3. Alexandra Stepanova / Ivan Bukin RUS
4. Caroline Green / Michael Parsons USA 
5. Shiyue Wang / Xinyu Liu CHN 
6. Katharina Müller / Tim Dieck GER 
7. Carolane Soucisse / Shane Firus CAN
8. Evgeniia Lopareva / Geoffrey Brissaud FRA 
9. Hong Chen / Zhuoming Sun CHN 
10. Carolina Moscheni / Francesco Fioretti ITA 

Se flere detaljer her.

Gran Premio d'Italia 2021 forudsigelser - Damer

Shcherbakova udfører sit korte program ved de russiske testløb.

Ved Gran Premio d'Italia 2021 er russerne igen favoritterne hos damerne, men denne gang kan vi måske få en tættere kamp om guldet.

Den regerende verdensmester Anna Shcherbakova er på papiret favorit grundet hendes stabilitet, mange triple-triple kombinationer og quads (lutz, flip). Hun har dog været skadet i off-sæsonen, og derfor forsøgte hun ikke quad(s) ved de russiske testløb. Ved sæsonåbneren Budapest Trophy var hun samlet set solid, men hun faldt på sin quad flip i friløbet - og det betød, at hun samlet måtte nøjes med en (tæt) sølvmedalje.

Træningsmakker Maiia Kromykh gør sin senior GP-debut. Den 15-årige russer var ikke blandt de mest stabile russere som junior bl.a. fordi hun forsøgte quads, men den taktik har måske betalt sig; forrige sæson landede hun for første gang både quad tåloop og quad salchow, og ved denne sæsonåbner Budapest Trophy landede hun to quad tåloops og slog Scherbakova mod guldet.

Bronze virker mere åben, men et bud kunne være Loena Hendrickx, som begyndte sæsonen med flotte fremførelser ved Finlandia Trophy, hvor hun tog en 4. plads med høje scores. Belgieren har døjet med skader under GP'erne de seneste mange sæsonener, og derfor er hendes eneste GP-placering en 5. plads fra 2018.

Et mere sikkert bud på bronze er Mai Mihara, som endte på en 4. plads ved forrige uges Skate Canada efter to rene løb. Hendes scoringspotentiale er måske lidt lavere end de nærmeste konkurrenter, men hun kan gør op for dette med sin konkurrencestabilitet.

Landsmand Satoko Miyahara tog en 7. plads ved Skate America - det lyder måske ikke imponerende, men faktisk leverede hun to flotte løb og scorede over lige over 200 point. Som altid holder hendes små (oftest underroterede) spring hende tilbage, men hendes præsentation er i topklasse.

Hold også øje med tidligere Europamester Sofia Samodurova. Hun bliver måske ikke anset som medaljekandidat mere, men hun har solid konkurrencestabilitet - små, underroterede spring har det med at gøre indhug på hendes score. Hun startede sæsonen med bronze ved Budapest Trophy.

Sydkorea sender to stærke damer, som måske kunne tage medalje under de rigtige betingelser. Yelim Kim er i stand til at udføre eksplosive spring, og hun endte på en 8. plads ved Skate America med en score på næsten 200 point. Eunsoo Lim har én GP-bronzemedalje på resuméet. Hun gør sin internationale sæsondebut her i Italien.

Mine forudsigelser
1. Anna Shcherbakova RUS 
2. Maiia Kromykh RUS 
3. Loena Hendrickx BEL
4. Mai Mihara JPN 
5. Satoko Miyahara JPN 
6. Yelim Kim KOR 
7. Sofia Samodurova RUS 
8. Eunsoo Lim KOR
9. Lara Naki Gutmann ITA 
10. Nicole Schott GER
11. Lucrezia Beccari ITA
12. Yi Zhu CHN

Se flere detaljer her.