Cup of China 2023 - resultat

Hana Yoshida efter sit lange program ved Cup of China 2023.

Sæsonens fjerde Grand Prix i kunstskøjteløb var Cup of China 2023, som fandt sted 9.-12. november 2023 i Chongqing, Kina. Der blev konkurreret i alle fire discipliner på senior niveau.

Herrer
Grand Prix de France-vinder Adam Siao Him Fa faldt på quad tåloop i planlagt kombination i det korte program, men de andre elementer var stærke nok til at placere ham på en foreløbig 2. plads. Franskmanden imponerede dog i friløbet, hvor han løb nær fejlfrit med fire quads og fem triple spring - han måtte kæmpe for landingen på de første to spring. Et nyt personligt bedste på 207.17 point trak ham op til karrierens tredje GP-sejr og sin første billet til Finalen.

Verdensmester Shoma Uno gjorde sin sæsondebut, og han begyndte flot ud med et rent kort program med bl.a. quad flip og quad tåloop-triple tåloop. Friløbet var dog blandet: han kiksede sine to første quad forsøg (fald, pop), men han kom igen med to triple axeler og to quad tåloops. Samlet kunne japaneren tage sølv.

Mikhail Shaidorov skøjtede renest i konkurrencen. Den kasakhstanske herre var godt som ren med hhv. 2 og 3 quads, og dermed kunne han snuppe sin allerførste GP-medalje med bronze.

Skate Canada-vinder Sota Yamamoto havde et skidt kort program og endte samlet på en 6. plads. Han må vente og se, om han kan stadig kan komme til Finalen.

Kvinder
Podiet blev utrolig tæt hos kvinderne. Hana Yoshida faldt på en underroteret triple axel i det korte program, men de andre spring var rene nok til at give hende en foreløbig 3. plads. I friløbet havde hun step-out på sin triple axel, men de andre seks triple spring blev landet solidt. Et sæsons bedste på 139.32 point rykkede hende op til sin første GP-sejr. Hun må vente og se, om det kombineret med hendes 4. plads fra Skate America er nok til en finaleplads.

Landsmand Rinka Watanabe havde en usikker triple loop(q)-triple tåloop(q) i det korte program, men et rent friløb med 7 triple spring trak hende op på sølv.

Loena Hendrickx kunne ikke gentage sine Skate America-vindende løb. I det korte program singlede hun sin axel, men hun vandt stadigvæk segmentet. I friløbet havde hun småfejl på alle tre kombinationer, og det trak hende ned på bronze. Belgieren er dog sikret endnu en tur til Finalen.

Parløb
Parløbernes konkurrence var lidt rodet. Skate Canada-vinderne Stellato-Dudek/Deschamps vandt det korte program trods en hånd på kast triple loop. I friløbet havde de skiftevis problemer med side-om-side spring, lidt usikre landinger på begge kast, og de måtte afslutte de sidste løft for tidligt. Trods fejlene kunne tage sæsonens anden GP-sejr og en billet til Finalen.

EM-sølvvinderne Ghilardi/Ambrosini havde problemer med alle side-om-side spring, men de fleste af deres andre elementer var solide, og det italienske par kunne tage deres første GP-sølvmedalje.

Det nye par Peng/Wang leverede et nogenlunde rent program, men de havde fejl side-om-side triple tåloop og triple twist i friløbet - kastene var dog solide. Det kinesiske par kunne tage bronze, foran Skate America-vinderne Hocke/Kunkel som lavede dyre fejl i begge programmer. De må vente og se, om de stadig kan komme til Finalen.

Isdans
Skate Canada-vinderne Gilles/Poirier havde ikke den bedste start med rytmedansen, da hun var usikker på det andet sæt twizzles, og de endte dermed på en lidt uventet 2. plads i segmentet. Det canadiske par kom dog tilbage med en stærk fridans, omend de havde en smule lavere levels end ved Skate Canada. De rykkede op til guldet, og de er dermed videre til Finalen, hvor de er forsvarende mestre.

Landsmænd Lajoie/Lagha imponerede med en skarp rytmedans med masser af fart, hvilket gav dem føringen. Deres fridans gav dem et nyt personligt bedste, men som forventet tog de sølv for anden gang i sæsonen. De er også videre til Finalen.

Amerikanske Green/Parsons skøjtede to solide danse og kunne tage karrierens anden GP-bronzemedalje.