fredag den 29. oktober 2021

Skate Canada 2021 forudsigelser - Damer

Kamila Valieva udfører sit lange program ved Finlandia Trophy 2021.

Vi har et utroligt stærkt felt hos damerne ved Skate Canada International 2021, idet hele seks damer er i stand til at lande triple axelen.

Favorit er nok GP-debutant Kamila Valieva, som er juniorverdensmesteren fra 2020. Den 15-årige russer er en super stærk all-round skøjteløber med gode komponenter og piruetter og ikke mindst spring, som inkluderer triple axel, quad tåloop og quad salchow. Hun begyndte sæsonen med en overbevisende sejr ved Finlandia Trophy, hvor hun opnåede rekord scores.

Den regerende VM-sølvvinder Elizaveta Tuktamysheva er veteranen i feltet i en alder af 24 år, men hun virker stadig til at være i topform; hendes gode teknik betyder, at hun er en af de damer med den mest stabile triple axel. Hun startede sæsonen med to flotte fremførelser ved Finlandia Trophy, hvor det blev til sølv.

Den tredje russer Alena Kostornaia er stadig ved at arbejde sig tilbage til sin topform fra 2019/20, hvor hun dominerede og blandt andet vandt GPF og EM. Sidenhen er hendes triple axel forsvundet, men hun forsøger nu langsomt at inkorporere springet igen. Det lykkedes ikke helt ved Finlandia Trophy, men hendes andre kvaliteter blev stadig belønnet, og hun opnåede derfor bronze. Kostornaia vil debutere to nye programmer i Canada.

Vi får den ventede GP-debut fra den to gange amerikanske mester Alysa Liu, som har haft en hidtil travl sæson; det er indtil videre blevet til tre sejre. Skate Canada byder dog på et væsenligt stærkere felt, og hun får formentlig brug for at lande sin triple axel (og måske endda quad lutz), hvis hun vil på podiet.

Japan sender tre stærke damer. Tidligere VM-sølvvinder Wakaba Higuchi har potentiale til at score højt grundet sine eksplosive spring, men dumme fejl såsom pops har det med at ødelægge hendes chancer. Hun havde dog en lovende sæsonstart ved Japan Open, hvor hun formåede at lande triple axelen i sit friløb.

Mai Mihara er reserve for Rika Kihira, som måtte trække sig pga. skade. Ikke desto mindre udgør Mihara en mindre medaljetrussel, da hun aldrig har placeret lavere end top 4 ved GP'erne. Hun er ikke flashy med præsentationen og ultra-C elementer, men hun er en stabil løber. Ved sæsonåbneren Asian Trophy blev det til guld.

Hold også øje med amerikanske Karen Chen, som overraskede med en flot 4. plads ved VM 2021. Hun har aldrig taget en medalje ved GP'erne, og det bliver også svært i dette felt, idet hun ikke har ultra-C elementer og derudover kæmper med underrotationer. Hun scorer dog højt på præsentation og piruetter. Hun fik udført to stærke løb ved Finlandia Trophy, hvor det blev til en 6. plads.

Mine forudsigelser
1. Kamila Valieva RUS 
2. Elizaveta Tuktamysheva RUS 
3. Alysa Liu USA 
4. Alena Kostornaia RUS 
5. Wakaba Higuchi JPN
6. Mai Mihara JPN 
7. Karen Chen USA 
8. Mana Kawabe JPN 
9. Haein Lee KOR
10. Madeline Schizas CAN 
11. Emily Bausback CAN 
12. Alison Schumacher CAN 

Se flere detaljer her.

Skate Canada 2021 forudsigelser - Isdans

Gilles/Poirier udfører deres fridans ved Autumn Classic 2021.

Hos isdanserne ved Skate Canada International 2021 har vi klare favoritter til guld og sølv, men vi kan godt risikere en tæt kamp om bronzemedaljen.

De forsvarende Skate Canada mestre Piper Gilles og Paul Poirier har på det seneste oplevet et ryk mod toppen, og det kulminerede ved VM 2021, hvor de vandt deres første VM-medalje med bronze. Duoen burde let kunne tage guldet i dette felt, men det gælder lige så meget at etablere sig som reelle kommende Vinter OL-medaljetagere ved at opnåe høje scores.

Charlene Guignard og Marco Fabbri tog en flot 6. plads ved VM 2021 (deres hidtil bedste), og det dynamiske italienske par har også haft flotte resultater ved GP'erne de seneste par sæsoner. Duoen begyndte sæsonen med en sejr ved Lombardia Trophy.

Britiske Lilah Fear and Lewis Gibson var lige i hælene på italienerne ved VM 2021, idet de endte på en 7. plads. Duoen har været støt stigende i graderne de seneste par sæsoner, og ved GP'erne i sæson 2019/20 blev det til to medaljer. Ved sæsonstarteren Finlandia Trophy blev det til bronze.

Olivia Smart og Adrian Diaz har taget mange 4. pladser i gennem tiderne, og denne sæson er ikke anderles; ved både Finlandia Trophy og forrige uges Skate America blev det til 4. pladser, omend de begge gange var meget tæt på mht. point. Med små forbedringer kan de måske endelig komme på et GP-podium.

Hold også øje med amerikanske Caroline Green og Michael Parsons og russiske Diana Davis og Glev Smolkin, som er relativt nye par. Parrene har udvist store forbedringer, og de overraskede med gode resultater i deres sæsonåbnere Autumn Classic (bronze) og US Classic (sølv).

Mine forudsigelser
1. Piper Gilles / Paul Poirier CAN 
2. Charlene Guignard / Marco Fabbri ITA
3. Lilah Fear / Lewis Gibson GBR 
4. Olivia Smart / Adrian Diaz ESP 
5. Caroline Green / Michael Parsons USA 
6. Marjorie Lajoie / Zachary Lagha CAN 
7. Diana Davis / Gleb Smolkin RUS 
8. Christina Carreira / Anthony Ponomarenko USA 
9. Elizaveta Shanaeva / Devid Naryzhnyy RUS
10. Haley Sales / Nikolas Wamsteeker CAN

Se flere detaljer her.