onsdag den 11. november 2009

Skate America forudsigelser: Herrer

Evan Lysacek skøjter sit lange program ved Cup of China, hvor han vandt sølv. (Foto: daylife.com)

Den regerende verdensmester Evan Lysacek håber på at kunne vinde sin første Skate America titel i sit sjette forsøg. Den 188 cm høje skøjteløber vandt sølvet ved Cup of China for to uger siden med to solide programmer, hvor hans eneste fejl var en nedgraderet springkombination. Vinder han, bliver titlen hans første Grand Prix guld siden Cup of China 2006.

Den anden guldfavorit er Tomas Verner, som vandt sølv ved Trophée Eric Bompard. Tjekken har i modsætning til Lysacek planlagt en quad (4-tåloop) i begge sine programmer. Hans største svaghed er dog stadig hans tendens til double/single adskillige af sine spring i sit lange program (han førte efter det korte program ved sin Grand Prix, men røg ned på en anden plads efter at have doublet og singlet to spring). Hans seneste resultater er dog stadig en forbedring fra 2007/08-sæsonen, hvor han vandt EM, men derefter endte på en skuffende 15. plads ved VM.

Der ingen umiddelbar favorit til bronze. De to andre amerikanske mænd, Ryan Bradley og Brandon Mroz, havde begge skuffende sæsondebutter ved deres Grand Prix'er, hvor de placerede hhv. 9 og 7. Regerende Junior Grand Prix Finale-vinder Florent Amodio (FRA) endte på en skuffende 9. plads ved Rostelecom Cup og skal håbe på en forbedring i denne uge, hvis han skal vise, at han er værdig nok til Frankrigs plads nr. 2 til OL (plads nr. 1 går til Brian Joubert). Svenske Adrian Schultheiss, som placerede nr. 6 ved Rostelecom Cup har ligeledes en lille chance for bronze.

Mine gæt:
Guld - Evan Lysacek USA
Sølv - Tomas Verner CZE
Bronze - Brandon Mroz USA

Holder mine gæt stik, vil både Lysacek og Verner kvalificere sig til finalen.

Skate America forudsigelser: Parløb

Xue Shen og Hongbo Zhao udfører et løft ved galafremvisningen ved Cup of China, som de vandt. (Foto: daylife.com)

Ligesom i isdans tror jeg at parrenes podium hovedsageligt vil bestå af medalisterne fra Cup of China. Xue Shen og Hongbo Zhao håber på at gentage succesen fra deres første Grand Prix og igen vinde guld. Af comeback'erne er det kinesiske par de eneste, som deltager ved to Grand Prix'er, og alt fra en 1.-4. plads vil kvalificere dem til finalen.

Deres landsmænd Dan Zhang og Hao Zhang er igen sølvfavoritter. Deres styrke ligger i de tekniske elementer, for de slog faktisk Shen og Zhaos tekniske score i det lange program ved Cup of China, men tabte til dem i programkomponenterne. De har mulighed for at vinde guld, hvis Shen og Zhao skulle lave nogle tekniske fejl, men sølv vil være nok til at kvalificere dem til finalen, hvor de er regerende sølvmedalister.

Tatiana Volosozhar og Stanislav Morozov (UKR) står igen til at tage bronze. De er yderst gode til de tekniske par-elementer (deres tripel twist er den bedste blandt parrene), men Morozov lander sjældent deres side-om-side spring.

Amerikanerne Keauna McLaughlin og Rockne Brubaker, der vandt bronze ved Rostelecom Cup, har også mulighed for at tage bronze, forudsat de lander deres side-om-side spring samt deres kast. At de skøjter på hjemmebane kan måske få dem til at yde lidt ekstra (de vandt sølv ved Skate America sidste år).

Mine gæt:
Guld - Xue Shen/Hongbo Zhao CHN
Sølv - Dan Zhang/Hao Zhang CHN
Bronze - Tatiana Volosozhar/Stanislav Morozov UKR

Skate America forudsigelser: Isdans

Amerikanerne Tanith Belbin og Benjamin Agosto med deres sølvmedaljer ved forrige VM. (Foto: daylife.com)

Skate America er sæsonens femte Grand Prix og finder sted denne uge i Lake Placid (New York) fra den 12.-15. november. 60 skøjteløbere fra 16 lande vil kæmpe om medaljer samt optjene kvalifikationspoint til finalen.

De regerende VM-sølvmedalister Tanith Belbin og Benjamin Agosto burde uden problemer nappe karrierens femte Skate Ameria titel. For to uger siden vandt de Cup of China med en margin på knap 14 point over sølvmedalisterne Jana Khoklova og Sergei Novitski (RUS), der også skal konkurrere her. Russerne vil her igen være favorit til at vinde sølvet. Holder min gæt, kvalificerer begge isdansepar sig til finalen.

Favoritten til bronze er Anna Cappellini og Luca Lanotte (ITA), som vandt sølv ved Rostelecom Cup. Italienerne har allerede gjort store fremskridt denne sæson, og hvis de vinder bronze, kan de kvalificere sig til finalen for første gang via en tie-breaker.