lørdag den 7. november 2009

NHK Trophy - Parrenes lange program

Jian Tong kaster Qing Pang op i luften på deres tripel twist. (Foto: daylife.com)

Qing Pang og Jian Tong formåede at udføre et langt program, der var endnu bedre end ved Rostelecom Cup. De var fejlfri i alle deres elementer, som alle modtog positive GOE's. Alle deres elementer, bortset fra tripel twisten, modtog level 4. Deres LP score på 132.35 point er et nyt personlig bedste og samtidig den højeste score for et langt program opnået af et par indtil videre i sæsonen. Med to Grand Prix guldmedaljer kvalificerer de sig til finalen, hvor de er forsvarende mestre. Se deres lange program her.

Russiske Yuko Kavaguti og Alexander Smirnov forsøgte et kast kvadrupel salchow, men Yuko led et skræmmende fald, der vred hendes skulder af led. De afbrød programmet med tilladelsen fra dommeren men valgte derefter at fortsætte, og resten af programmet blev skøjtet relativt fejlfrit som om intet var hændt. Sæsonens anden sølvmedalje kvalificerer dem til finalen. Parret har dog valgt ikke at deltage ved galafremvisningen i morgen, da Yukos skulder forståeligt gør ondt.

Rena Inoue og John Baldwin formåede endelig at udføre deres to side-by-side spring som planlagt, hvilket gav pote i form af bronzemedaljen. Deres tripel twist blev grebet usikkert af Baldwin, og de kunne heller ikke genskabe deres kast tripelaxel fra Trophée Eric Bompard (Rena faldt).

Landsmændene Caydee Denney og Jeremy Barrett faldt til en samlet fjerdeplads, da hun faldt på deres kast tripel lutz, og han singlede en dobbeltaxel i deres side-om-side 2A + 2A sekvens.

Parrenes podium:
Guld - Qing Pang/Jian Tong CHN - 199.65
Sølv - Yuko Kavaguti/Alexander Smirnov RUS - 193.05
Bronze - Rena Inoue/John Baldwin USA - 158.78

Se det fulde resultat her.
Se SP protokoller her.
Se LP protokoller her.

NHK Trophy - Herrenes lange program

Mændenes podium fra venstre til højre: Johnny Weir (sølv), Brian Joubert (guld) og Michal Brezina (bronze). (Foto: daylife.com)

Franskmanden Brian Joubert vandt det lange program (for første gang siden EM 2007) og dermed guldmedaljen. Fordi han skøjtede som den sidste af mændene, vidste han, at han ikke behøvede tre kvadrupelspring for at vinde guldet, idet de fleste mænd skøjtede betragteligt dårligere i dag end i går. Joubert udførte en 4tåloop og 6 tripelspring, men ingen tripel-tripel kombination. Hans eneste større fejl i programmet var en snublen på 3axelen. Joubert kvalificerer sig højst sandsynligt til finalen.

Johnny Weir skøjtede et bedre program end i Moskva, da han i dag var i stand til at udføre to 3axeler, den ene i en 3axel-3tåloop kombination. Han singlede sin planlagte 3loop, og hans program blev kun bedømt som aftenens tredjebedste. Styrke af hans korte program gav ham dog sølvet med en margin på kun 0.22 point. Han har en stor sandsynlighed for at kvalificere sig til finalen, men må vente på resultaterne fra de andre to Grand Prix'er for at vide sig sikker.

Bronze gik en smule overraskende regerende junior VM sølv-medaljevinder Michal Brezina, der lå nr. 6 efter det korte program. Hans lange program blev bedømt som aftenens andenbedste. Han var desuden den eneste til at skøjte et fejlfrit program, og han fik som den eneste mand positive GOE's på alle sine elementer. Hans tekniske score var aftenens højeste, og Brezina opnåede et nyt personlig bedste for LP og samlet score. Bronzen er hans første Grand Prix medalje.

På en fjerdeplads ligger Daisuke Takahashi, som faldt to gange i sit program. Fire af hans spring blev desuden nedgraderet.

Jeremy Abbott
, der lå på andenpladsen efter det korte program, røg ned på en samlet femteplads, da han begik adskillige fejl i det lange program bl. a. 3 fald. Takahiko Kozuka havde ligeledes en dårlig dag: han faldt to gange og 4 af hans spring blev nedgraderet. Hhv. regerende Grand Prix Finale gulv- og sølvvinder får dermed ikke mulighed for at forsvare deres titler.

Mændenes podium:
Guld - Brian Joubert FRA - 232.70
Sølv - Johnny Weir USA - 217.70
Bronze - Michal Brezina CZE - 217.48

Se det fulde resultat her.
Se SP protokoller her.
Se LP protokoller her.

NHK Trophy - Originaldans

Meryl Davis og Charlie White udfører deres originaldans, en indisk folkedans. (Foto: daylife.com)

Isdansernes originaldans begyndte kl. 4.40 dansk tid, og jeg orkede simpelthen ikke at stå op for at tjekke, om det blev vist på internettet.

Ikke overraskende vandt Meryl Davis og Charlie White originaldansen med et nyt personlig bedste på 63.09 point, og de fører konkurrencen med næsten 10 point. Personligt elsker jeg deres originaldans, idet den adskiller sig meget fra de andre isdansepars originaldanse.

Sinead Kerr og John Kerr er på andenpladsen med en OD score på 56.53 point. Deres originaldans er en amerikansk countrydans. Vanessa Crone og Paul Poirier rykkede op på tredjepladsen med en OD score på 50.87 point.

Se detaljerede resultater her.

NHK Trophy - Dag 2 på internettet

Jeg er lige stået op , og heldigvis viser Justin TV kunstskøjteløb. Parrenes lange program er lige afsluttet, og mændene begynder om 10 minutter.