tirsdag den 19. marts 2019

VM 2019 forudsigelser - Isdans

Papadakis/Cizeron, Hubbell/Donohue og Chock/Bates er blandt favoritterne i isdans.

Ét par er de altdominerende guldfavoritter hos isdanserne ved World Figure Skating Championships 2019. Derimod er sølv og bronze vidt åben mellem måske 5-6 par.

Der er ingen tvivl om, at de tre gange og regerende verdensmestre Gabriella Papadakis og Guillaume Cizeron vil vinde deres fjerde VM-titel. Franskmændene er ubesejrede denne sæson, senest med deres femte sejr ved EM, hvor de var i en liga for sig og satte rekorder i begge segmenter.

Amerikanske Madison Hubbell og Zachary Donohue var godt på vej til at forsvare deres VM-sølv, idet de var ubesejrede under GP'erne og de nationale mesterskaber. Et ugyldigt løft ved 4CC betød en skuffende 4. plads, men denne fejl er dog noget som de har en god chance for at rette op på.

Landsmænd Madison Chock og Evan Bates har kun konkurreret i anden halvdel af denne sæson pga. hendes skade, men de er hurtigt kommet i topform; ved 4CC kunne de løbe med sejren. Med fortsatte forbedringer tegner chancen for at komme på VM-podiet igen sig godt.

De regerende VM-bronzevindere Kaitlyn Weaver og Andrew Poje har heller ikke konkurreret meget denne sæson, omend det var pga. tour. Dermed har formen altid været der, og de beviste det ved at tage sølv ved 4CC. Parrets eneste svaghed kan måske blive deres fridans, som ikke har scoret så højt som de andre favoritters.

Rusland sender en duo, som måske kan ende på podiet, hvis alt går vel. Alexandra Stepanova og Ivan Bukin tog deres hidtil bedste VM-placering med en 7. plads sidste år, men denne sæson har de imponeret med to GP-sejre og EM-sølv. De har dog aldrig placeret på podiet i et dybt felt som VM, hvilket en 4. plads ved GPF beviste.

Victoria Sinitsina og Nikita Katsalapov havde deres hidtil bedste sæson til og med GPF-sølv og en sejr ved de russiske mesterskaber, men et genfærd dukkede op ved EM, hvor en kikset twizzles kostede dem en podieplads. Parret skal få nerverne i ro igen, hvis de vil have en chance for en podieplads.

Mine forudsigelser
1. Gabriella Papadakis / Guillaume Cizeron FRA
2. Madison Hubbell / Zachary Donohue USA
3. Madison Chock / Evan Bates USA
4. Kaitlyn Weaver / Andrew Poje CAN
5. Alexandra Stepanova / Ivan Bukin RUS
6. Victoria Sinitisina / Nikita Katsalapov RUS
7. Piper Gilles / Paul Poirier CAN
8. Charlene Guignard / Marco Fabbri ITA
9. Kaitlin Hawayek / Jean-Luc Baker USA
10. Laurence Fournier Beaudry / Nikolaj Sørensen CAN

Se flere detaljer her.

VM 2019 forudsigelser - Herrer

Chen, Jin, Uno og Hanyu er medaljefavoritterne hos herrerne.

Vi har tre store favoritter hos herrerne ved World Figure Skating Championships 2019, men høj planlagt sværhed og de nye GOE-skala gør dagsformen altafgørende for den endelig placering.

Den to gange olympiske og to gange verdensmester Yuzuru Hanyu er altid favorit til at vinde en konkurrence, hvis han er nogenlunde sund, idet hans sværhed og tilhørende kvalitet giver ham det højeste scoringspotentiale. Hans nuværende form et lidt af et spørgsmålstegn, da han trak sig fra både GPF og de japanske mesterskabeer, men han har før bevist at han er i stand til at levere, når det gælder.

Den forsvarende verdensmester Nathan Chen har haft en super sæson, idet han er ubesejret med bl.a. guld ved GPF og de amerikanske mesterskaber. Chen forsøger langt den højeste sværhed i feltet, og især hans friløb ved de nationale mesterskaber imponerede med fire quads - og han har potentiale til at opgradere.

Den regerende VM-sølvvinder Shoma Uno kommer også fra en god sæson med sølv ved GPF og en sejr ved 4CC. Både præsentation og sværhed er i top, omend han nogle gange skal kæmpe for landingen på sine store spring. Lige nu er han favorit til bronze, men han kan tage en hver farve på podiet.

To gange VM-bronzevinder Boyang Jin har løbet skidt siden hans katastrofale 19. plads ved forrige VM, men hans seneste to konkurrencer viser en stærk opadgående kurve; det blev bl.a. sølv ved 4CC. Den kinesiske herre kan ikke true favoritterne på komponenterne, så det tekniske skal sidde i skabet, hvis han vil på podiet igen.

USA sender to andre vidt forskellige herrer. Vincent Zhou har utrolig sværhed planlagt, men kroniske underrotationer har betydet, at resultaterne har svinget som en yo-yo. Senest tog han dog bronze ved Four Continents. Jason Brown er et sikrere bud på en top 10 placering, men hans mangel på quad medfører, at han ikke er en medaljekandidat.

Den russiske mester Maxim Kovtun har trukket sig, så Ruslands håb ligger på Alexander Samarin og Mikhail Kolyada. Samarin er den nykronede EM-sølvvinder, mens Kolyada er den regerende VM-bronzevinder. Især Kolyada har højt scoringspotentiale, men begge har til fælles at de er højst ustabile på springene.

Mine forudsigelser
1. Yuzuru Hanyu JPN
2. Nathan Chen USA
3. Shoma Uno JPN
4. Boyang Jin CHN
5. Vincent Zhou USA
6. Alexander Samarin RUS
7. Mikhail Kolyada RUS
8. Jason Brown USA
9. Keegan Messing CAN
10. Junhwan Cha KOR

Se flere detaljer her.