torsdag den 14. november 2013

16th Merano Cup 2013 - live stream

Senior B konkurrencen 16th Merano Cup 2013 finder sted den 14.-17. november i Merano, Italien. Der vil blive konkurreret i herrer, damer og parløb på junior og senior niveau.

De største navne på deltagerlisten tæller Elizabet Turzynbaeva (junior), Anais Ventard, Sarah Hecken, Nathalie Weinzierl, Joshi Helgesson, Jorik Hendrickx, Daisuke Murakami, Paolo Bacchini, Denis Ten, Mari Vartmann/Aaron van Cleave, Maylin Wende/Daniel Wende og Stefania Berton/Ondrej Hotarek.

Konkurrencen vil blive streamet live (se her).

Fredag den 15. november
09:00-12:20 - Jr Damer SP
12:30-13:50 - Jr Herrer SP
13:50-16:00 - Sr Damer SP
16:10-16:30 - Jr Parløb SP
16:40-17:30 - Sr Parløb SP

Lørdag den 16. november
09:00-10:20 - Jr Herrer FS
10:20-10:45 - Jr Parløb FS
10:50-14:20 - Jr Damer FS
14:20-17:00 - Sr Herrer SP

Søndag den 17. november
09:00-12:30 - Sr Damer FS
12:30-15:10 - Sr Herrer FS
15:10-16:10 - Sr Parløb FS

Se flere detaljer her.

Trophée Eric Bompard 2013 forudsigelser - Damer

Pogorilaya, Sotnikova og Wagner udfører hver en catch-foot himmelpiruette.

Feltet er en smule svagere efter både Yuna Kim og Kiira Korpi trak sig med skade, men dette gør bare konkurrencen så meget mere uforudsigelig.

Favorit er dog den regerende TEB mester Ashley Wagner, som startede sæsonen med sølv ved Skate America med solide fremførelser. Hun har den stærkeste præsentation i feltet, pålidelige spring og har endda uppet sværhedsgraden. Det bliver interessant at se, om hun også kan få kredit for sine triple-triple kombinationer igen.

Sæsonens overraskelse Anna Pogorilaya tog en sejr ved Cup of China. Hun har ikke den bedste præsentation i feltet, men hendes stærke spring kan måske bringe hende foran, hvis de andre damer laver nok fejl.

Landsmand Adelina Sotnikova tog sølv ved Cup of China. Hun er en bedre all-around løber end Pogorilaya, men hendes upålidelige spring dropper hende som regel et par placeringer efter det lange program. Med rene løb har hun dog chance for guldet.

USA sender foruden Wagner også Christina Gao og Samantha Cesario, som tog en hhv. 4.- og 5. plads ved deres første GP. Gao har brug for sin normalt stabile triple flip, mens Cesario nok burde droppe triple loop-triple loop kombinationen i det korte program for at forbedre den forrige placering.

Amelie Lacoste og Natalia Popova tog en 5.- og 7. plads ved Skate Canada. Begge damer løb over forventning, men deres lavere sværhedsgrad i spring gør det svært for dem at placere i den øvre halvdel.

På hjemmebane har vi Mae Berenice Meite, som tog en 5. plads forrige. Ved Skate America imponerede hun med at lande svære og mange spring, men de lavere programkomponenter holdte hende på en 6. plads.

Viktoria Helgesson skuffede med en 8. plads ved Skate America, hvor hun havde tre fald i det lange program. Hun har solid præsentation, så hun burde kunne forbedre den placering, hvis hun holder sig på fødderne.

*Lenaelle Gilleron-Gorry har trukket sig fra konkurrencen.

Mine forudsigelser
1. Ashley Wagner USA
2. Anna Pogorilaya RUS
3. Adelina Sotnikova RUS
4. Christina Gao USA
5. Samantha Cesario USA
6. Mae Berenice Meite FRA
7. Amelie Lacoste CAN
8. Viktoria Helgesson SWE
9. Natalia Popova UKR

Se flere detaljer her.

Trophée Eric Bompard 2013 forudsigelser - Isdans

Sort er in blandt Pechalat/Bourzat, Ilinykh/Katsalapov og Virtue/Moir, der er medaljefavoritter.

Vi har et spændende mix af isdansere ved Trophée Eric Bompard 2013, omend podiet virker ret fastsat.

Favoritter er uden tvivl Tessa Virtue og Scott Moir, der har vundet TEB ved deres to forrige besøg. Canadierne har indtil videre denne sæson taget sejre ved Finlandia Trophy og Skate Canada, omend deres scores ikke har været helt så høje som ønsket. I dette felt burde de dog kunne snuppe guldet med nemhed.

De regerende mestre er Nathalie Pechalat og Fabian Bourzat, der nok vil have det svært ved at forsvare deres titel. Franskmændene startede sæsonen med en sejr ved Cup of China, omend de havde en par problemer i den korte dans, som de nok gerne vil fixe til denne gang.

Det bliver back-to-back for Elena Ilinykh og Nikita Katsalapov, som tog en lidt skuffende 4. plads ved NHK Trophy. Russerne havde problemer med lave levels i begge danse, og der er formentlig ikke nok tid til at få ordnet det til denne konkurrence. Deres kvalitet og programkomponenter burde være nok til bronze.

Resten af feltet er mere åbent. De regerende Junior VM sølvvindere Gabriella Papadakis og Guillaume Cizeron gør deres senior GP-debut. Parret har it-kvalitet, og de begyndte sæsonen stærkt med en sejr ved Cup of Nice.

Ksenia Monko og Kirill Khaliavin startede sæsonen med sølv ved Nebelhorn Trophy, men det blev til en noget skuffende bronze ved Cup of Nice (hvor de blev slået af Papadakis/Cizeron med en stor margin).

Nicole Orford og Thomas Williams overraskede forrige sæson med en 3. plads ved de canadiske mesterskaber, og denne sæson startede solidt med bronze ved US Int'l FS Classic.

Britiske Penny Coomes og Nicholas Buckland startede sæson med en sejr ved Ondrej Nepela Trophy. Her slog de Nelli Zhiganshina og Alexander Gazsi, som skuffede med en 5. plads. Tyskerne har sidenhen taget en 6. plads ved Skate Canada og sølv ved Volvo Open Cup.

Mine forudsigelser
1. Tessa Virtue / Scott Moir CAN
2. Nathalie Pechalat / Fabian Bourzat  FRA
3. Elena Ilinykh / Nikita Katsalapov RUS
4. Gabriella Papadakis / Guillaume Cizeron FRA
5. Ksenia Monko / Kirill Khaliavin RUS
6. Nicole Orford / Thomas Williams CAN
7. Penny Coomes / Nicholas Buckland GBR
8. Nelli Zhiganshina / Alexander Gazsi GER

Se flere detaljer her.