lørdag den 5. oktober 2013

Japan Open 2013 - Mao Asada hjælper Japan til sejr

Mao Asada smiler efter sit lange program. (Foto: Getty)

Hjemmebanefavorit Mao Asada havde en solid debut af sit lange program til "Piano Concerto No. 2" af Rachmaninov. Hendes triple axel var fuldt roteret, men blev landet på to fødder. Derudover landede hun fire triple spring, men hun havde hånd på en underroteret triple salchow. Hendes score på 135.16 point var langt dagens bedste.

Joannie Rochette imponerede også ved at lande fem triple spring (de lettere slags), men hun fik dog udført en triple tåloop-half loop-triple salchow. Eneste fejl var en singlet axel. Hun tog en solid 2. plads.

Ashley Wagner forsøgte triple flip-triple tåloop, men tåloopen var på to fødder og underroteret. Resten af programmet var stærkt, omend der var et par urene landinger. I alt fik hun også kredit for fem triple spring. Dette blev til en 3. plads.

Adelina Sotnikova fik også bagenden på sin triple-triple kendt underroteret. Derudover havde hun adskillige step-outs. Kanako Murakami skuffede med tre singlede spring. De to piger endte på en 4.- og 5. plads.

Irina Slutskaya faldt på både triple flip og triple loop, og resten af programmet var kun (planlagte) double spring. Hun endte på en fjern 6. plads.

Resultat (kun FS)
PLCompetitorNationalPoints
1.Mao ASADAJPN 135.16
2.Joannie ROCHETTECAN 123.99
3.Ashley WAGNERUSA 119.77
4.Adelina SOTNIKOVARUS 105.95
5.Kanako MURAKAMIJPN 102.15
6.Irina SLUTSKAYARUS 69.24

Se flere detaljer her.

Japan Open 2013 - Javier Fernandez dominerer hos herrerne ved at lande tre quads

Javier Fernandez udfører sit lange program til Peter Gunn og Harlem Nocturne. (Foto: Getty)

Som altid er det kun de lange programmer, der bliver udført ved Japan Open. Hos herrerne forsøgte de fleste de svære spring, men ikke alle var succesfulde.

Europamester Javier Fernandez imponerede ved at lande hele tre quads (en tåloop og to salchows). Derudover landede han også en triple axel og fem andre triple spring. Den største fejl var step-out på triple loop samt lave levels på piruetter. Scoren på 176.91 point var langt dagens bedste, men det var ikke nok til at hjælpe team Europa ud af endnu en sidsteplads.

Takahiko Kozuka løb også solidt, da han landede en quad tåloop og seks triple spring. Ene fejl i programmet var en singlet triple axel. Jeremy Abbott faldt på en underroteret quad tåloop og doublede sin flip, men resten af programmet var solidt med to triple axeler og fire andre triple spring. De to herrer placerede på en tæt 2.- og 3. plads

Daisuke Takahashi havde en del springproblemer, da han faldt på både quad tåloop (underroteret) og triple axel. Derudover singlede han sin anden planlagte triple axel. En usikker kombinationspiruette blev også kendt ugyldig. Dagens bedste programkomponenter holdte ham på en 4. plads.

Både Jeffrey Buttle og Michael Brezina skuffede en smule. Buttle havde hele tre fald, mens Brezina floppede begge quad forsøg og faldt på en triple lutz.

Resultat (kun FS)
PLCompetitorNationalPoints
1.Javier FERNANDEZESP 176.91
2.Takahiko KOZUKAJPN 158.42
3.Jeremy ABBOTTUSA 157.70
4.Daisuke TAKAHASHIJPN 149.12
5.Jeffrey BUTTLECAN 127.43
6.Michal BREZINACZE 125.74

Se flere detaljer her.

Japan Open 2013 - holdresultat

Nordamerika (sølv), Japan (guld) og Europa (bronze). (Foto: Getty)

Japan Open fandt sted i morges, og konkurrencen gør mig altid så munter. En stuvende fuld arena af fans, sæsondebutter fra de store løbere og team spirit.

Holdresultat
1. Team Japan - 544.85
2. Team Nordamerika - 528.89
3. Team Europa - 477.84

Se flere detaljer her.

Cup of Russia II videoer - Herrer SP

Maxim Kovtun
SP score: 78.00 (#1). Musik: Flamenco Farrucas


Cup of Russia II videoer - Damer SP

Anna Pogorilaya
SP score: 61.31 (#2). Musik: Tango


Sofia Biryukova
SP score: 56.63 (#5). Musik: The Addams Family


Polina Korobeynikova
SP score: 43.40 (#9). Musik: James Bond medley


Cup of Russia II videoer - Parløb SP

Vera Bazarova / Yuri Larionov
SP score: 71.72 (#1). Musik: La vita è bella; Charlie Chaplin medley


Ksenia Stolbova / Fedor Klimov
SP score: 63.90 (#2). Musik: Flamenco


Cup of Russia II videoer - Isdans FD

Den nationale kvalifikationskonkurrence Cup of Russia II/2nd stage (Кубок России 2-й этап) blev afholdt i Sochi fra den 1.-6. oktober, og nogle store russiske navne debuterede deres nye programmer. Konkurrencen var lukket for tilskuere, men heldigvis er videoer blevet uploadet på youtube-kanalen FSRussia.RU.

Elena Ilinyk / Nikita Katsalapov
FD score: 99.74 (#1). Musik: Svanesøen af Tchaikovsky


Victoria Sinitsina / Ruslan Zhiganshin
FD score: 93.19 (#2). Musik: Norma (opera) af Bellini


Alexandra Stepanova / Ivan Bukin
FD score: 93.07 (#3)