lørdag den 5. oktober 2013

Japan Open 2013 - Mao Asada hjælper Japan til sejr

Mao Asada smiler efter sit lange program. (Foto: Getty)

Hjemmebanefavorit Mao Asada havde en solid debut af sit lange program til "Piano Concerto No. 2" af Rachmaninov. Hendes triple axel var fuldt roteret, men blev landet på to fødder. Derudover landede hun fire triple spring, men hun havde hånd på en underroteret triple salchow. Hendes score på 135.16 point var langt dagens bedste.

Joannie Rochette imponerede også ved at lande fem triple spring (de lettere slags), men hun fik dog udført en triple tåloop-half loop-triple salchow. Eneste fejl var en singlet axel. Hun tog en solid 2. plads.

Ashley Wagner forsøgte triple flip-triple tåloop, men tåloopen var på to fødder og underroteret. Resten af programmet var stærkt, omend der var et par urene landinger. I alt fik hun også kredit for fem triple spring. Dette blev til en 3. plads.

Adelina Sotnikova fik også bagenden på sin triple-triple kendt underroteret. Derudover havde hun adskillige step-outs. Kanako Murakami skuffede med tre singlede spring. De to piger endte på en 4.- og 5. plads.

Irina Slutskaya faldt på både triple flip og triple loop, og resten af programmet var kun (planlagte) double spring. Hun endte på en fjern 6. plads.

Resultat (kun FS)
PLCompetitorNationalPoints
1.Mao ASADAJPN 135.16
2.Joannie ROCHETTECAN 123.99
3.Ashley WAGNERUSA 119.77
4.Adelina SOTNIKOVARUS 105.95
5.Kanako MURAKAMIJPN 102.15
6.Irina SLUTSKAYARUS 69.24

Se flere detaljer her.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Mao Asada's nye program var virkelig noget helt særligt, jeg har allerede genset den mindst fem gange.
programmet er bare fyldt med detaljer, musikken er fortryllende. hun leverede virkelig varen. eeelsker hendes trin seq. pirutter og spiral. Glæder mig til at se hendes korte program imorgen.

Cathrine Hoang sagde ...

Jeg synes også, at hendes program var godt; det har en god balance mellem det dramatiske og lette. Det er bedre end hendes forrige olympiske program.

P.S. Ved Japan Open viser udfører skøjteløberne kun det lange program, så hun vil ikke vise sit korte i morgen (med mindre det er gala versionen af Nocturne)