onsdag den 16. marts 2016

Duskova/Bidar tager klar føring i parløb ved Junior VM 2016

Dag 1 af Junior VM 2016 i kunstskøjteløb sluttede med parløbernes korte programmer. Her leverede langt de fleste solide løb, omend nogle stykker havde problemer med springene.

JGPF-sølvvinderne Anna Duskova og Martin Bidar leverede et stærkt program med side-om-side double axel, triple twist og kast triple salchow. Elementerne blev komplimenteret med finurlig koreografi, og med et fejlfrit løb blev tjekkerne belønnet med et nyt personligt bedste på 64.71 point - dette giver dem en føring på lidt over fem point.

De russiske nationale juniormestre Anastasia Mishina og Vladislav Mirzoev udførte også et flot løb med triple twist, side-om-side double axel (hans lidt på to fødder) samt kast triple salchow. Parret opnåede med en stor margin deres personlige bedste score med 59.50 point, hvilket giver dem en 2. plads.

Renata Oganesian og Mark Bardei løb også langt bedre end de plejer. Ukrainerne lagde ud med en stor triple twist og fulgte op med double axeler og kast triple salchow. Deres afsluttende piruette og trin manglede måske lidt skarphed, men de kunne stadig snuppet et nyt personligt bedste på 59.30 point, hvilket giver dem en tæt 3. plads.

JGPF-vinderne Ekaterina Borisova og Dmitry Sopot var ikke fejlfrie, da hun faldt på side-om-side double axel, men parret kom igen og leverede de andre elementer med god kvalitet. Det betyder, at de med deres 58.56 point stadig er meget tæt på podiet trods en foreløbig 4. plads.

Skader har plaget Chelsea Liu og Brian Johnson, og hun faldt ligeledes på double axelen. Parret kunne dog udføre resten af programmet uden fejl, og de kunne derfor stadig opnå et nyt personligt bedste på 54.12 point. De er det højst placerede amerikanske par med en 5. plads.

Alle par går videre til det lange program, som finder sted i morgen aften.

Aliev tager snæver føring ved Junior VM 2016

Aliev udfører sit korte program ved Junior VM 2016 i Debrecen, Ungarn.

Konkurrencen ved Junior VM 2016 i kunstskøjteløb begyndte i dag med herrernes korte programmer. Vi fik mange gode løb, og alle i top 7 opnåede personlige nye bedste scores.

JGPF-sølvvinder Dmitri Aliev leverede et stærkt program, hvor han lagde ud med en fin triple axel og havde både triple flip og triple lutz-triple tåloop i anden halvdel. Han var dog lidt usikker på sin parallel i kombinationspiruetten, som kun blev tildelt level 2. Scoren 80.74 point giver ham en foreløbig føring.

Landsmand Alexander Samarin havde også et flot løb med triple axel til start, og triple lutz-triple tåloop (!) og triple flip i anden halvdel. Ligeledes mistede han også levels på den afsluttende piruette. En score på 80.31 point er han på en tæt 2. plads, kun 0.43 point efter Aliev.

Deniss Vasiljevs landede både triple axel og triple flip, men en usikker landing på triple lutz betød, at han kun kunne tilføje en double tåloop. Han udførte dog flotte level 4 piruetter og trin, og han modtog dagens højeste programkomponenter. Hans score på 78.78 point giver ham en 3. plads.

Amerikanske Vincent Zhou leverede et rent og teknisk flot program med triple axel, triple flip og triple lutz-triple tåloop. Han var ikke overraskende tilfreds med sin score på 77.31 point, som placerer ham på en tæt 4. plads.

En af dagens overraskelser kom fra franske Kevin Aymoz, som leverede et rent løb med triple axel, triple lutz-triple tåloop og triple flip(e). Det var en god dag for de amerikanske herrer, da også Tomoki Hiwatashi leverede et fejlfrit program. Sydkoreanske Jun Hwan Chan udførte også sine spring rent. De tre herrer er på en tæt 5.-7. plads.

Canadiske Nicolas Nadeau havde flotte spring, men lavere levels og en usikker kombinationspiruette trak hans score ned. Daniel Samohin havde stepout på sin triple flip(e) og var lidt sløset på nogle andre elementer. De to herrer er på en 8. og 9. plads, men en medalje er endnu ikke udelukket hvis de løber stærke lange programmer.

Top 24 går videre til det lange programmer, som finder sted fredag aften.