onsdag den 16. marts 2016

Junior VM 2016 forudsigelser - Damer

Tsurskaya, Sotskova, Higuchi og Honda er blandt medaljefavoritterne hos damerne.

Vi har et super dybt felt hos damernes ved Junior VM 2016 i kunstskøjteløb, og igen ser det ud til at blive en Rusland vs Japan kamp, hvor Rusland har den lille overhånd - et par andre lande har dog måske potentialet til at snige sig ind.

Favorit er selvfølgelig 14-årige Polina Tsurskaya med sine eksplosive spring. Russeren er ubesejret på junior niveau denne sæson inklusiv guld ved JGPF og Ungdoms Vinter-OL. Hun har dog haft et par usikre korte programmer denne sæson, men kvaliteten og stabiliteten på hendes spring giver hende en god fordel i det lange løb.

Landsmand Maria Sotskova har støt og roligt snuppet sølv efter Tsurskaya hele tre gange denne sæson, og med denne pålidelighed gør hun det måske igen. Hun har ikke helt samme power, men hun har i hvert fald sværheden, omend hun til tider kan lave et par småfejl - noget hun måske ikke har råd til i dette felt.

Regerende bronzevinder Wakaba Higuchi er den eneste tilbagevendende medaljetager hos damerne. Hun havde en lidt langsom start på sæsonen pga. skade, men hun virkede i topform ved begge nationale mesterskaber. Hun mangler måske lidt i præsentationen, men hendes spring har en ubesværet flow og kvalitet.

Landsmand Yuna Shiraiwa vandt begge sine JGP'er, men hun har haft problemer med sine kombinationer i friløbet ved både JGPF og Ungdoms Vinter-OL, som kostede hende en medalje. Hun har et yderst svært springlayout planlagt, men hun ikke samme højde på springene som andre i feltet.

Den tredje japaner Marin Honda er også medaljekandidat. Hun vandt én JGP og tog bronze ved Finalen, men hun leverede under niveau ved de nationale mesterskaber. Hun er nok en af de mest velafrundede løbere i feltet, men dyre fejl som fald og pop hænder gerne i det lange program.

Alisa Fedichkina er den tredje russer i feltet, som kvalificerede sig til JGPF, hvor hun tog en 4. plads. Hun har de svære spring, men lidt mindre power medfører til tider underrotationer i anden halvdel af det lange program.

Det har været en travlt sæson for Elizabet Tursynbaeva, som har konkurreret som senior det meste af sæsonen. Hun tog en 4. plads forrige år, og denne sæson er det seneste blevet til bronze ved Ungdoms Vinter-OL. Hun har de svære triple spring, omend flip og lutz nogle gange giver hende problemer.

USA har skuffet ved Junior VM de forgangne år, og det bliver svært for dem at snuppe medalje i år, selvom de har talent. Tyler Pierce og Bradie Tennell overraskede med en flot 5. og 6. plads ved de nationale seniormesterskaber, men deres resumé internationalt har været skuffende; Pierce tog en katastrofal 19. plads ved forrige Junior VM, mens Tennell tog en 11. plads ved sin JGP.

Letland kan måske overraske med en stærk duo. De har Angelina Kuchvalska, som senest tog en 4. plads ved EM i Bratislava, mens Diana Nikitina tog en 5. plads ved Ungdoms Vinter-OL. I dette felt bliver det dog svært at placere i top 5 igen.

Danmark repræsenteres af vores nationale juniormester Leonora Colmor Jepsen, som gør sin første deltagelse ved et Junior VM.

Mine forudsigelser
1. Polina Tsurskaya RUS
2. Maria Sotskova RUS
3. Wakaba Higuchi JPN
4. Yuna Shiraiwa JPN
5. Elizabet Tursynbaeva KAZ
6. Marin Honda JPN
7. Alisa Fedichkina RUS
8. Angelina Kuchvalska LAT
9. Diana Nikitina LAT
10. Tyler Pierce USA

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: