søndag den 21. oktober 2018

Tarasova/Morozov vinder Skate America 2018

Tarasova/Morozov udfører deres lange program i Everett, Washington.

De første medaljer ved Skate America 2018 blev uddelt til parløberne, og som forventet kunne vinderne løbe med guldet - til gengæld var det tættere om de andre medaljer.

Russiske Evgenia Tarasova og Vladimir Morozov vandt nemt det korte program, selvom hun underroterede og havde hånd på side-om-side triple tåloop. I det lange program var de også langt foran de andre par, og de udførte bl.a. en flot triple twist, triple tåloop kombinationer samt smukke løft. Hun floppede dog side-om-side triple salchow og havde step-out på kast triple lutz. Så der er plads til forbedringer, men parret kunne som forventet snuppe deres fjerde GP-titel.

Landsmænd Alisa Efimova og Alexander Korovin fortsætter med at overraske. I det korte program kiksede hun side-om-side triple salchow (<), mens han havde problemer med side-om-side piruetterne, men de tog stadig en 2. plads. Friløbet var ikke rent som ved Nebelhorn Trophy, da de fejlede på begge side-om-side spring, men til gengæld var kastene et highlight. I dette felt gjorde duoen nok til deres første GP-medalje med sølv.

Amerikanske Ashley Cain og Timothy LeDuc lå på en 4. plads efter det korte program efter dårlige landinger på både side-om-side triple loop og kast triple lutz, men de kom tilbage i friløbet med en solid fremførelse. Kvaliteten var ikke helt så høj på spring og løft, men til gengæld undgik de større synlige fejl. De kunne rykke op til bronze - det er også deres første GP-medalje.

Hjemmefavoritter Alexa Knierim og Chris Knierim (som angiveligt ikke træner under Aljona Savchenko mere) havde endnu en skuffende konkurrence; de kikse alle side-om-side spring og havde deruover også problemer med nogle trin og kast. De amerikanske mestre måtte nøjes med en skuffende 4. plads.

Samlet resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Evgenia TARASOVA / Vladimir MOROZOV
RUS
204.8511
2Alisa EFIMOVA / Alexander KOROVIN
RUS
178.9823
3Ashley CAIN / Timothy LEDUC
USA
175.0642
4Alexa SCIMECA KNIERIM / Chris KNIERIM
USA
171.5654
5Minerva Fabienne HASE / Nolan SEEGERT
GER
162.1035
6Nica DIGERNESS / Danny NEUDECKER
USA
151.2176
7Annika HOCKE / Ruben BLOMMAERT
GER
144.5367
8Evelyn WALSH / Trennt MICHAUD
CAN
129.0688

Se flere detaljer her.