tirsdag den 4. december 2018

JGP Final 2018 forudsigelser - Herrer

Petr Gumennik udfører sit friløb ved JGP Ljubljana Cup 2018.

Herrernes konkurrence ved JGP Final 2018 bliver utrolig svær at forudse, da deltagerne har været yderst svingende i løbet af sæsonen.

Favorit må dog være Petr Gumennik, der som den eneste i feltet har vundet begge sine JGP'er. Den 16-årige russer er elegant på isen, og han er en all-round løber med solide spring (bl.a. triple axel-triple loop) og fine piruetter.

Regerende JGPF-sølvvinder Camden Pulkinen tog igen guld og sølv ved denne sæsons JGP'er. Amerikaneren er finpudset og opnår flotte komponenter, men hans scores for friløbet har været meget varierende, så dagsformen skal være i orden, hvis han vil på podiet igen.

Franske Adam Siao Him Fa tog en kun 17. plads ved forrige Junior VM, men i sin fjerde JGP-sæson har han endelig taget medaljer, her med bronze og guld. Hans kombinerede JGP scores er lavest i feltet, men han har højere scoringspotentiale, da han forsøger to quad tåloops i friløbet.

Junior VM-bronzevinderen fra 2016 Tomoki Hiwatashi er for første gang videre til Finalen efter to sølvmedaljer ved JGP'erne. Han har god præsentation og en quad tåloop i sit repertoire, men han mangler stadig at løbe back-to-back rene løb.

Koshira Shimada tog sølv og bronze i JGP'erne og er også for første gang i Finalen. Japaneren forsøger ikke quads, men til gengæld kan han score flot på sit flotte grundløb og kvalitet på springene.

På hjemmebane har vi Stephan Gogolev, som alle har store forventninger til. Han vandt sin første JGP, hvor han landede tre forskellige quads, men en nedsmeltning ved sin anden JGP (på hjemmebane) betød en 5. plads. Med nær rene løb er han dog guldfavorit.

Mine forudsigelser
1. Petr Gumennik RUS
2. Stephen Gogolev CAN
3. Koshiro Shimada JPN
4. Tomoki Hiwatashi USA
5. Camden Pulkinen USA
6. Adam Siao Him Fa FRA

Se flere detaljer her.

JGP Final 2018 forudsigelser - Isdans

Ushakova/Nekrasov udfører deres fridans ved JGP Armenian Cup 2018.

Isdansernes konkurrence ved Junior Grand Prix Final 2018 ser tættere ud end nogensinde, da alle par i feltet nok har en chance for en podieplads.

Favoritter er nok de regerende Junior VM-bronzevindere Arina Ushakova og Maxim Nekrasov, som vandt begge deres JGP'er med feltets højeste scores. Russerne er pålidelige og udfører deres elementer med god fart. De tog en 5. plads ved Finalen forrige år.

Landsmænd Elizaveta Khudaiberdieva og Nikita Nazarov vandt også begge deres JGP'er, omend de står lige med tre lavere seedede par med hensyn til samlede scores. Deres scores viste kun en lille smule forbedring ved nylige Tallinn Trophy, så sølv eller en podieplads er langtfra sikker.

Amerikanske Avonley Nguyen og Vadym Kolesnik har udvist størst forbedring i forhold til forrige sæson, og de har også udviklet sig utroligt, da de gik fra sølv til guld ved denne sæsons JGP'er. Det polerede par er favoritter til en medalje grundet deres hidtil flotte scores.

Det tredje russiske par i feltet Sofia Shevchenko og Igor Eremenko tog en 4. plads ved forrige Finale, og denne sæson har de også guld og sølv fra JGP'erne. Duoen er solide, men hvorvidt de får en medalje afhænger af dagsformen.

På hjemmebane har vi Marjorie Lajoie og Zachary Lagha, som ønsker at forbedre deres 6. plads fra forrige gang. Denne sæson har de igen sølv og guld fra JGP'erne, så det gælder for det elegante par at holde fokus og hitte deres tekniske elementer.

Outsider er Maria Kazakova og Georgy Reviya, der repræsenterer Georgien. Parret tog en 9. plads ved sidste Junior VM, og ved denne sæsons JGP'er har de to sølvmedaljer. Parret er sjette seedede i feltet.

Mine forudsigelser
1. Arina Ushakova / Maxim Nekrasov RUS
2. Avonley Nguyen / Vadym Kolesnik USA
3. Marjorie Lajoie / Zachary Lagha CAN
4. Sofia Shevchenko / Igor Eremenko RUS
5. Elizaveta Khudaiberdieva / Nikita Nazarov RUS
6. Maria Kazakova / Georgy Reviya GEO

Se flere detaljer her.