onsdag den 13. november 2013

Grand Prix 2013-14 update: skader

Skader kan altid ske, men denne sæson føles hårdere ramt end normal. Skøjteløbere som Yuna Kim, Kiira Korpi, Evan Lysacek og Yuko Kavaguti/Alexander Smirnov har måtte side på bænken under denne sæsons Grand Prix, og andre navne som Denis Ten, Zijun Li og Ross Miner har misset én af deres Grand Prix'er.

Her er nogle nye navne, som har trukket sig fra Grand Prix'erne.

Evgeni Plushenko (RUS)
Det er ikke helt overraskende, men Evgeni Plushenko har trukket sig fra Rostelecom Cup pga. en mindre knæskade. Det vides ikke, hvad hans næste konkurrence er, men man kan formode at han er nødt til at dukke op til de nationale mesterskaber ved juletid for at opnå den ene OL-plads. Forhåbentlig overvejer han at vise sine programmer ved en "stor" konkurrence inden et evt. Vinter OL, da feedback aldrig kan skade (kilde).

Kevin Reynolds (CAN)
Den canadiske herre døjer stadig med støvleproblemer, som holdte ham ude af Cup of China og pga. misset træningstid, har han valgt at trække sig fra Rostelecom Cup. Han er stadig opsat på at deltage i de canadiske mesterskaber i januar (kilde).

Kaetlyn Osmond (CAN)
Hun har også trukket sig fra Rostelecom Cup. Hun trak sig efter det korte program ved Skate Canada pga. en haseskade i højre fod og har derefter misset flere ugers træning. Både Reynolds og Osmonds skader er dårligt nyt for Team Canada, som ser/så ud til at være guldkandidat ved holdkonkurrencen ved Vinter OL (kilde).

Karen Chen (USA)
Juniorløberen har trukket sig fra Junior Grand Prix Finalen pga. en ankelskade. Chen vandt bronze og guld ved sine JGP'er denne sæson. Reserve er landsmand Angela Wang (kilde).

Trophée Eric Bompard 2013 forudsigelser - Herrer

Chan, Yan og Hanyu er blandt medaljefavoritterne ved Trophée Eric Bompard 2013.

Som altid vil herrernes konkurrence være svær at forudsige. Alle i feltet har allerede konkurreret i én Grand Prix denne sæson, så der bliver kamp om finalepladserne.

Favorit er den regerende verdensmester Patrick Chan, som startede sæsonen med en sejr ved Skate Canada. Her var han ikke fejlfri, men han holdte sig på fødderne og fik leveret de fleste elementer. Trophée Bompard plejer at være en god konkurrence for Chan, da han har vundet den de tre forrige gange, han har deltaget.

Yuzuru Hanyu tog sølv efter Chan ved Skate Canada, hvor han dog lavede kostbare fejl i begge programmer. Han har sværhedsgraden til at true Chan, men han skal undgå dumme flops i det korte program og udmattelse i det lange. Hanyu skal helst tage en top 2 placering for at gå videre til Finalen.

Kinesiske Han Yan overraskede med en sejr ved Cup of China. Ligesom de to ovenstående herrer har han grundløbet og de store spring, omend han ikke har helt samme sværhedsgrad i det lange program. En top 3 placering sikrer ham en tur til Finalen.

Jason Brown imponerede i det korte program ved Skate America, men usikkerheder i det lange program trak ham ned på en samlet 5. plads. Amerikaneren har stærk præsentation og piruetter, men en usikker triple axel og mangel på quad gør det svært for ham at ende på podiet.

Den eneste franske herre i feltet er den regerende TEB bronzevinder Florent Amodio, som tog en 6. plads ved Cup of China. Hans lave placering skyldtes til dels dyre fejl på quad salchow og manglende kombinationer; den sidstnævnte fejl har han mulighed for at rette til denne konkurrence.

Michael Brezina tog en 4. plads ved Skate Canada. Præsentationsmæssigt er han ikke helt så udadgående som de andre topherrer, men tjekken har dog de store spring. Han har dog en tendens til at lave dumme fejl i anden halvdel af sit lange program.

Svenske Alexander Majorov tog en 7. plads ved Skate America. Han er i stand til at udføre de svære spring, men kvaliteten er ikke helt på niveau med de andre herrer. Desuden vil hans programkomponenter formentlig ligge i bunden i feltet.

Nan Song tog sølv ved TEB for to år siden, men han skuffede begge ved Cup of China med en 8. plads.

*Chafik Besseghier og Ross Miner har trukket sig fra denne konkurrence - begge pga. ankelskader.

Mine forudsigelser
1. Patrick Chan CAN
2. Yuzuru Hanyu JPN
3. Han Yan CHN
4. Jason Brown USA
5. Michal Brezina CZE
6. Florent Amodio FRA
7. Nan Song CHN 
8. Alexander Majorov SWE

Se flere detaljer her.

Trophée Eric Bompard 2013 forudsigelser - Parløb

Duhamel/Radford, Pang/Tong og Bazarova/Larionov er podiefavoritter ved Trophée Eric Bompard.

Feltet er utroligt åbent i parløbernes konkurrence.

De regerende TEB sølvvindere er Meagan Duhamel og Eric Radford, men VM bronzevinderne begyndte sæsonen noget skuffende, da de lavede dyre fejl ved Skate Canada og måtte nøjes med bronze. Canadierne har dog en god chance for guld, da de pga. deres sværhedsgrad har råd til nogle fejl - bare ikke et komplet kikset løft.

Qing Pang og Jian Tong begyndte deres sæson med sølv ved Cup of China. Kineserne er svage på side-om-side springene, men de er normalt stensikre på alle de andre elementer. Parrets plads på podiet vil afhænge af, hvor mange spring de er succesfulde i, og hvor mange fejl deres konkurrenter laver.

Russiske Vera Bazarova og Yuri Larionov gør deres sæsondebut. Parret havde en stærk Grand Prix sæson forrige år, hvor det bl.a. blev til sølv ved Finalen. Deres svaghed er også side-om-side springene, men deres stærke parelementer kan måske bringe dem foran.

Dark horses til podiet er Caydee Denney og John Coughlin, som endte på en 4. plads ved Skate America. Parret er normalt meget pålidelige på de tekniske elementer, men kvaliteten og programkomponenterne er ikke på niveau med de andre toppar.

Uden for top 4 er feltet lidt mere uprøvet. På hjemmebane har vi Vanessa James og Morgan Cipres, som tog en 6. plads forrige år. De imponerede dog med en 4. plads ved EM. Parret måtte dog trække sig fra Skate America, da han stadig kommer sig over et brækket håndled.

Nicole Della Monica og Matteo Guarise tog to 7. pladser ved GP'erne forrige sæson, og denne sæson har deres resultater ved to senior B'er også været lidt skuffende. De blev begge gange slået af Annabelle Prölss og Ruben Blommart, som gør deres senior GP debut.

Canadiske Natasha Purich og Mervin Tran gør deres Grand Prix debut som par. De tog en 6. plads ved Nebelhorn Trophy.

Mine forudsigelser
1. Meagan Duhamel / Eric Radford CAN
2. Qing Pang / Jian Tong CHN
3. Vera Bazarova / Yuri Larinov RUS
4. Caydee Denney / John Coughlin USA
5. Vanessa James / Morgan Cipres FRA
6. Annabelle Prölss / Ruben Blommaert GER
7. Natasha Purich / Mervin Tran CAN
8. Nicole Della Monica / Matteo Guarise ITA

Se flere detaljer her.