lørdag den 9. april 2011

Kostumer - Mao Asada

Mao Asada har haft en hård sæson med nogle tvivlsomme kostumer, men heldigvis blev springene såvel som kostumerne bedre som sæsonen skred frem.

Det korte program
Musik: "Tango" af Alfred G. Schnittke
NHK Trophy 2010 og Trophée Eric Bompard 2010

Mao Asada har, siden hun gik til (og forlod) Tatiana Tarasova, haft en forkærlighed til kostumer med illusionen af en bustier. Det korte program er en tango, så ikke overraskende var hendes kjole sort med røde detaljer. Designet er meget specielt, idet det ligner en kjole med dyb udskæring og åben ryg, som så er omsluttet af en stropløs bh. Sølvkrystaller pynter kanterne, mens røde krystaller former en blomst på siden. En rød blomst i håret fuldender tango-looket. Jeg er ikke vild med kostumet, da det mildest talt virker lidt underligt, og så får det hende til at virke endnu mere fladbrystet. Asada fik dog forbedret kostumet en smule ved Trophée Eric Bomard, da hun fik fjernet flæserne ved ærmerne.

Min bedømmelse: 2.75/10.00

De japanske nationale mesterskaber 2010-11

Ved de nationale mesterskaber bar Asada en ny kjole, men der var et par ligheder med den gamle: farven, de gennemsigtige ærmer, den åbne ryg og høje hals. Denne gang var der dog påsyet adskillige røde blomsterapplikationer på brystet og ved kjolens slids. Måske var tanken at få det til at ligne, at hun havde nogle bryster, men det endte bare med at se "malplaceret" ud.

Min bedømmelse: 2.00/10.00

Four Continents Championships 2011

Ved 4CC var den nye kjole heller ikke særlig minimalistisk, men snittet var forbedret tusind gange. Skørtet bestod af et sort, rødt, orange og gult lag hvortil matchende pailletter prydede overdelen i et ternet mønster. Små krystaller var strøet på ærmerne, og der var godt nok et mønster på brystet, men dette var mere underspillet og smagfuldt.

Min bedømmelse: 7.50/10.00

Det lange program
Musik: "Liebesträume" af Franz Liszt
Japan Open 2010

"Liebesträume" er noget blidt og yndigt musik, og af denne grund ynder kunstskøjteløbere gerne at skøjte i lavendelfarvede kostumer til dette stykke musik. Asadas asymmetriske kjole ved Japan Open var hvid og lavendelfarvet med flæset skørt og rynket stof ved brystet og hoften. En ganske fin kjole.

Min bedømmelse: 6.00/10.00


Jeg ELSKER Asadas anden kjole til det lange program. Den lavendelfarvede kjole har lange ærmer, høj hals og åben ryg, men det bedste er helt klart de utallige store og små sten, som pryder kjolen. En lavendelfarvet blomst i håret fuldender looket. Dette er nok det bedste kostume, som Asada nogensinde har haft.

Min bedømmelse: 9.25/10.00

Gala
Musik: "Ballade No. 1 in G minor, Op. 23, CT. 2" af Fréderic Chopin

Mao Asada har denne sæson et særdeles smukt galaprogram, som fremviser hendes mange kvaliteter. Hun gjorde derfor klogt i at vælge en simpel hvid stropskjole med et gennemsigtigt langt skørt. Hvid plejer ikke at fungere i kraftigt konkurrencelys, men ved galafremvisninger fungerer det fint.

Min bedømmelse: 7.25/10.00

Four Continents Championships 2011

Tatiana Tarasova, som har koreograferet programmet, gav Asada et nyt kostume, som var en sort kjole med hvid krave og stort tylskørt. Dette er mere skolepigeuniform møde ballerina, men jeg foretrækker nu det hvide kostume, da det fremviser Asadas gode linjer bedre.

Min bedømmelse: 6.00/10.00