fredag den 2. februar 2024

Mone Chiba vinder Four Continents 2024

Chaeyeon Kim (sølv), Mone Chiba (guld) og Rinka Watanabe (bronze) på kvindernes podium.

ISU Four Continents Figure Skating Championships 2024 bød på mange stærke fremførelser i kunstskøjteløb, men et par forhenværende 4CC-mestre havde desværre en skuffende konkurrence

Regerende 4CC-bronzevinder Mone Chiba havde en undervældende start på sæsonen, men hun ser ud til at peake på det rette tidspunkt. Den nykronede japanske nationale sølvvinder vandt det korte program med triple flip-triple tåloop og triple lutz, og friløbet var ligeledes fantastisk med syv rene triple spring. Med personlige nye bedste scores i alle segmenter kunne hun snuppe guldet.

Chaeyeon Kim - som tog en 4. plads ved sidste 4CC - fik udført et rent kort program med bl.a. triple lutz-triple tåloop og triple flip. Det lange program begyndte stærkt med seks flotte triple spring, men hun faldt på sin afsluttende triple salchow (<). Samlet havde hun dog gjort nok til at snuppe sølv.

Umiddelbart løb Rinka Watanabe et rent kort program, men "q" (kvart underroteret) på begge spring i hendes triple loop-triple tåloop kostede hende nogle point i GOE. I friløbet lagde hun ud med en super flot triple axel, men hun efterlod dyre point på bordet med et pop og to underrotationer. Hun rykkede op til bronze, en forbedring fra sidste års 5. plads.

NHK Trophy-vinder Ava Marie Ziegler skippede de amerikanske mesterskaber for at fokusere på 4CC. Hun leverede et rent kort program, og friløbet var også solidt, omend hun havde et step-out og måtte kæmpe en lille smule på et par spring. Det blev til en samlet 4. plads, under ét point fra podiet.

Seoyeong Wi havde sin hidtil bedste konkurrence: med to rene fremførelser og nye personlige bedste scores kunne hun tage en 5. plads i sin 4CC-debut.

Madeline Schizas beviste, at hendes skuffende fremførelser ved de canadiske var et uheld. Hun skøjtede to solide programmer, omend et par småfejl betød, at hun ikke var 100% tilfreds med sine scores. Hun forbedrede sidste års 10. plads til en samlet 6. plads.

Forsvarende 4CC-mester og VM-sølvvinder Haein Lee havde sæsonens dårligste konkurrence. Adskillige pop og underrotationer kostede hende mange point, og det gav hende en katastrofal 11. plads.

Winter Youth Olympic Games 2024 - kunstskøjteløb resultat

Shin (sølv), Shimada (guld) og Takagi (bronze) på kvindernes podium.

Multisport konkurrencen Ungdoms Vinter OL Winter Youth Olympic Games 2024 (også kendt som Gangwon 2024) blev afholdt den 19. januar til 1. februar 2024 i Gangwon, Sydkorea. Der blev konkurreret i kunstskøjteløb fra 26. til 1. februar.

Der blev konkurreret på junior niveau, omend aldersbegrænsningen er mere snæver på cirka 15-18 år (født mellem 1. januar 2006 og 31. december 2009)

Junior Herrer
Den nykronende JGPF-sølvvinder Hyungyeom Kim tog guld på hjemmebane med en margin på kun 0.50 point foran JGPF-bronzevinder Adam Hagara. JGPF-vinder Rio Nakato havde et katatrofalt kort program, men fik trukket sig op på en samlet 5. plads.