onsdag den 8. december 2010

Grand Prix Finale forudsigelser - Herrer

Japanske Nobunari Oda og Daisuke Takahashi har begge kvalificeret sig til Finalen for andet år i træk. Her er de ved Skate America. (Foto: Getty Images)

Som altid er herrernes felt utrolig stærkt, så det er så godt som umuligt, at forudsige, hvem der ender på podiet.

Takahiko Kozuka (JPN)
Kozuka vandt sølv ved Finalen ved sin debut i 2008, men han kvalificerede sig desværre ikke sidste år. Denne sæson har han dog domineret begge sine Grand Prix'er, hvor han vandt guld, og lidt uventet holder han sæsonens højeste samlede score for en herre. Ved Finalen vil han møde større konkurrence, så han skal nok duplikere eller forbedre sin fremførelse fra TEB for at vinde guld.

Daisuke Takahashi (JPN)
Den regerende verdensmester har taget medaljer tre gange ved Finalen, men han endte på en 5. plads sidste år efter et skuffende langt program. Denne sæson har han taget guld ved begge sine Grand Prix'er på trods af en del fejl, men han fik også lidt hjælp fra de andre herrer. Selvom han er andenseedet, holder han kun den fjerdebedste samlede score blandt herrerne. En podieplads afhænger af, om han ikke laver for mange fejl på de tekniske elementer, for han får altid høje programkomponenter for sin præsentation.

Patrick Chan (CAN)
Chan har indtil videre faldet fire gange ved hver sin Grand Prix, men trods af dette tog han stadig guld og sølv. Skøjter han rent, vil han helt sikkert vinde, men dette virker ret usandsynlig givet hans historik - ved begge sine Grand Prix Finale-deltagelser har han haft mindre nedsmeltninger og er endt på en 5. plads. Chan har dog udtalt, at dette har skyldtes dårlig mentalitet, og denne gang har han en meget bedre fornemmelse. Så længe han minimerer antallet af fald, burde en medalje være ret sikker.

Tomas Verner (CZE)
Verner endte på en 6. plads ved sidste års Finale efter nedsmeltninger i begge programmer, så det er ret imponerende, at han er kommet igen med bronze og guld ved sine Grand Prix'er. Han har udtalt, at han måske vil tilføje quaden til sine programmer, og han har formentlig også brug for den for at slå de andre herrer. På den anden side ligger hans fokus efter sigende på EM, så rene og sikre programmer kunne være nøglen til at forstærke selvtilliden.

Nobunari Oda (JPN)
Den regerende sølvmedaljetager runder den stærke japanske trio af, og det er sagtens muligt, at de japanske herrer løber med alle medaljerne. Oda tog sølv ved begge sine Grand Prix'er, men kunne have taget guld, hvis han ikke havde lavet for mange springkombinationer. Igen får han brug for at lande sine spring (samt talt rigtigt), for han kan ikke forvente at opnå så høje programkomponenter som de andre herrer.

Florent Amodio (FRA)
Den eneste Finale-debutant er franskmanden, som overraskende tog bronze og sølv ved sine Grand Prix'er. Denne sæson virker hans spring utroligt solide, men han forsøger så heller ikke quaden som de andre herrer (han har ellers en quad salchow - omend usikker - i sit repetoire). Amodio er en rigtig crowdpleaser, men det er endnu uvist, om han kan gøre nok for at true veteranerne.

Mine forudsigelser
1. Daisuke Takahashi (JPN)
2. Patrick Chan (CAN)
3. Takahiko Kozuka (JPN)
4. Nobunari Oda (JPN)
5. Tomas Verner (CZE)
6. Florent Amodio (FRA)

Grand Prix Finale forudsigelser - Isdans

Meryl Davis og Charlie White er de regerende Grand Prix Finalemestre. (Foto: Getty Images)

I isdans har vi en blanding mellem gamle kendinge og nye ansigter.

Meryl Davis/Charlie White (USA)
De regerende Grand Prix Finale guldvindere er favoritter til at forsvare deres titel, og de virker godt på vej. Parret vandt for andet år i træk begge deres Grand Prix'er, men det har ikke været helt uproblematisk. De måtte ændre deres korte dans i sidste øjeblik, og samtidig har deres fridans ikke virket helt færdig. De er dog et niveau højere end alle deres konkurrenter, så de kan tåle at lave nogle fejl, men ikke for mange.

Nathalie Pechalat/Fabian Bourzat (FRA)
De regerende bronzevindere har virkelig været super forberedt denne sæson, og de har allerede konkurreret og vundet fem konkurrencer. Begge deres programmer er blevet godt modtaget af publikum og dommere, så hvis Davis/White skulle lave nogle fejl, har de chancen for at snuppe guldet. En top 2 placering virker dog sikker.

Vanessa Crone/Paul Poirier (CAN)
Parret endte på en 6. plads ved Finalen sidste år, men alt tyder på, at de avancerer i år. De vandt guld og sølv ved deres to Grand Prix'er, og især deres fridans er blevet rost. Ved Skate America led Crone vist af en skulderskade, så det er endnu usikkert, hvor godt de vil klare sig her.

Ekaterina Bobrova/Dmitri Soloviev (RUS)
Lidt overraskende tog parret her også guld og sølv ved deres to Grand Prix'er og kvalificerede sig dermed for første gang til Finalen. Deres sæsons højeste samlede score er sølle 0.09 point lavere end Crone/Poiriers, så det bliver en tæt kamp om bronze.

Kaitlyn Weaver/Andrew Poje (CAN)
Dette er også parrets første tur til Finalen. Parret endte på en hhv. 2.- og 4. plads ved deres Grand Prix'er, hvilket mest er på grund af styrken af deres korte dans. Indtil videre har deres fridans stadig virket en smule rodet, så forhåbentlig har de fået forbedret denne i mellemtiden.

Nora Hoffmann/Maxim Zavozin (HUN)
Det ukrainske par var så heldige at snige sig ind i Finalen, da de tog sølv ved Rostelecom Cup efter adskillige par trak sig før fridansen. De anses derfor ikke som nogen medaljetrussel, men deres to programmer er stadig underholdende at se på.

Mine forudsigelser
1. Meryl Davis/Charlie White (USA)
2. Nathalie Pechalat/Fabian Bourzat (FRA)
3. Vanessa Crone/Paul Poirier (CAN)
4. Ekaterina Bobrova/Dmitri Soloviev (RUS)
5. Kaitlyn Weaver/Andrew Poje (CAN)
6. Nora Hoffmann/Maxim Zavozin (HUN)

Grand Prix Finale tidsplan

I år finder Junior & Senior Grand Prix Finalen sted fra den 9.-12. december i Beijing, Kina, som er 7 timer foran dansk tid.

Tidsplan, dansk tid

Torsdag den 9. december
09:00-09:30 - Åbningsceremoni
09:45-10:50 - Junior Isdans: kort dans
11:10-12:17 - Junior Damer: kort program
12:35-13:42 - Junior Herrer: kort program
14:00-15:07 - Junior Parløb: kort program

Fredag den 10. december
07:15-08:25 - Junior Isdans: fridans
08:45-09:56 - Junior Damer: langt program
10:15-11:08 - Senior Isdans: kort dans
11:25-12:11 - Senior Herrer: kort program
12:30-13:16 - Senior Damer: kort program
13:40-14:44 - Senior Parløb: kort program

Lørdag den 11. december
06:45-08:01 - Junior Herrer: langt program
08:20-09:36 - Junior Parløb: langt program
09:55-10:51 - Senior Herrer: langt program
11:10-12:03 - Senior Damer: langt program
12:20-13:19 - Senior Isdans: fridans
13:40-14:44 - Senior Parløb: langt program

Søndag den 12. december
07:00-09:30 - Galafremvisning

Se det på internettet?
Jeg plejer at se det på russiske NTV+, men det ser ud til at mange har opdaget denne mulighed, for serveren har det med at blive meget overfyldt. Ellers bliver det bare YouTube.

Se flere detaljer her.

Junior Grand Prix Finale forudsigelser - Parløb

Narumi Takahashi og Mervin Tran udfører en Ina Bauer i deres lange program ved Rostelecom Cup. (Foto: Reuters Pictures)

Parløbernes konkurrence består af både uerfarne og rutinerede par, og lige umiddelbart virker det ligetil at forudsige, hvem der ender på podiet. Kinesiske Wenjing Sui og Cong Han har dog valgt at kun at deltage i seniorfinalen.

Ksenia Stolbova/Fedor Klimov (RUS)
De regerende Junior VM bronzevindere håber sikkert på at ende på podiet i år efter deres 7. plads sidste år. I år har de vundet guld ved begge deres Grand Prix'er, og de er dermed førsteseedet i Finalen. Deres største konkurrence kommer fra Takahashi/Tran, som de slog ved JGP J. Curry Memorial, men det japanske par klarede sig bedre end dem ved senior Grand Prix'erne. Ulig mange par så er deres side-om-side spring ret pålidelige.

Xiaoyu Yu/Yang Yin (CHN)
Dette er parrets første sæson på Junior Grand Prix'erne, og imponerende nok tog de bronze og guld ved deres to JGP'er og kvalificerede sig til Finalen. Det kan vel måske heller ikke komme som den store overraskelse, da det er Bo Luan (Sui/Hans træner) der træner dem. Parrets akilleshæl er deres side-om-side spring, som de kun har landet én gang rent i sæsonen (en dobbeltaxel i det korte program)

Narumi Takahashi/Mervin Tran (JPN)
De regerende sølvmedaljevindere er kun tredjeseedet i konkurrencen, men de anses alligevel for favoritterne til guldet. Parret startede sæsonen lidt langsomt ud ved "kun" at vinde sølv ved begge JGP'er, men de imponerede mange, da de tog bronze og sølv ved hhv. senior Grand Prix'erne NHK Trophy og Rostelecom Cup. De har haft lidt problemer med side-om-side springene i det lange program, men deres stærke præsentation og gode løft gør det muligt for dem at lave nogle fejl.

Natasha Purich/Raymond Schultz (CAN)
Dette er parrets første sæson sammen, men alligevel formåede at tage bronze ved begge deres JGP'er. De er nogenlunde solide på deres elementer, men de er ikke medaljefavoritter, da deres grundløb og præsentation stadig mangler en del for at få højere programkomponenter.

Anna Silaeva/Artur Minchuk (RUS)
Parret endte på en 11. plads ved forrige Junior VM, men dette er deres første sæson på Junior Grand Prix'erne, hvor de endte på en 3.- og 4. plads. Modsat de andre par udfører de en triple twist i deres lange program, men deres side-om-side spring er ret ustabile.

Ashley Cain/Joshua Reagan (USA)
De regerende nationale novicemestre startede lidt skidt ud med en 6. plads ved JGP J. Curry Memorial, men kom igen ved at vinde sølv ved JGP Czech Skate. Kan de forbedre deres score herfra, virker en bronzemedalje ikke helt umulig.

Taylor Steele/Robert Schultz (CAN)
Parret endte på en hhv. 4.- og 6. plads ved deres to JGP'er, og dette er deres første tur til Finalen. Deres planlagte tekniske elementer er ikke af så høj sværhedsgrad som nogle af de andre par, men forhåbentlig anser de konkurrencen som en god chance for at få noget erfaring.

Brittany Jones/Kurtis Gaskell (CAN)
Et tredje canadiske par kom i Finalen efter Sui/Han trak sig. Parret endte på en 7. plads ved forrige Junior VM, med de endte kun en på en hhv. 4.- og 6. plads ved deres to JGP'er. Her lavede de også fejl på alle side-om-side springene, så måske lidt mere træningstid har gjort dem mere stabile?

Mine forudsigelser
1. Narumi Takahashi/Mervin Tran (JPN)
2. Ksenia Stolbova/Fedor Klimov (RUS)
3. Xiaoyu Yu/Yang Yin (CHN)
4. Ashley Cain/Joshua Reagan (USA)
5. Natasha Purich/Raymond Schultz (CAN)
6. Anna Silaeva/Artur Minchuk (RUS)
7. Brittany Jones/Kurt Gaskell (CAN)
8. Taylor Steele/Robert Shultz (CAN)