onsdag den 8. december 2010

Grand Prix Finale forudsigelser - Isdans

Meryl Davis og Charlie White er de regerende Grand Prix Finalemestre. (Foto: Getty Images)

I isdans har vi en blanding mellem gamle kendinge og nye ansigter.

Meryl Davis/Charlie White (USA)
De regerende Grand Prix Finale guldvindere er favoritter til at forsvare deres titel, og de virker godt på vej. Parret vandt for andet år i træk begge deres Grand Prix'er, men det har ikke været helt uproblematisk. De måtte ændre deres korte dans i sidste øjeblik, og samtidig har deres fridans ikke virket helt færdig. De er dog et niveau højere end alle deres konkurrenter, så de kan tåle at lave nogle fejl, men ikke for mange.

Nathalie Pechalat/Fabian Bourzat (FRA)
De regerende bronzevindere har virkelig været super forberedt denne sæson, og de har allerede konkurreret og vundet fem konkurrencer. Begge deres programmer er blevet godt modtaget af publikum og dommere, så hvis Davis/White skulle lave nogle fejl, har de chancen for at snuppe guldet. En top 2 placering virker dog sikker.

Vanessa Crone/Paul Poirier (CAN)
Parret endte på en 6. plads ved Finalen sidste år, men alt tyder på, at de avancerer i år. De vandt guld og sølv ved deres to Grand Prix'er, og især deres fridans er blevet rost. Ved Skate America led Crone vist af en skulderskade, så det er endnu usikkert, hvor godt de vil klare sig her.

Ekaterina Bobrova/Dmitri Soloviev (RUS)
Lidt overraskende tog parret her også guld og sølv ved deres to Grand Prix'er og kvalificerede sig dermed for første gang til Finalen. Deres sæsons højeste samlede score er sølle 0.09 point lavere end Crone/Poiriers, så det bliver en tæt kamp om bronze.

Kaitlyn Weaver/Andrew Poje (CAN)
Dette er også parrets første tur til Finalen. Parret endte på en hhv. 2.- og 4. plads ved deres Grand Prix'er, hvilket mest er på grund af styrken af deres korte dans. Indtil videre har deres fridans stadig virket en smule rodet, så forhåbentlig har de fået forbedret denne i mellemtiden.

Nora Hoffmann/Maxim Zavozin (HUN)
Det ukrainske par var så heldige at snige sig ind i Finalen, da de tog sølv ved Rostelecom Cup efter adskillige par trak sig før fridansen. De anses derfor ikke som nogen medaljetrussel, men deres to programmer er stadig underholdende at se på.

Mine forudsigelser
1. Meryl Davis/Charlie White (USA)
2. Nathalie Pechalat/Fabian Bourzat (FRA)
3. Vanessa Crone/Paul Poirier (CAN)
4. Ekaterina Bobrova/Dmitri Soloviev (RUS)
5. Kaitlyn Weaver/Andrew Poje (CAN)
6. Nora Hoffmann/Maxim Zavozin (HUN)

Ingen kommentarer: