onsdag den 8. december 2010

Grand Prix Finale forudsigelser - Herrer

Japanske Nobunari Oda og Daisuke Takahashi har begge kvalificeret sig til Finalen for andet år i træk. Her er de ved Skate America. (Foto: Getty Images)

Som altid er herrernes felt utrolig stærkt, så det er så godt som umuligt, at forudsige, hvem der ender på podiet.

Takahiko Kozuka (JPN)
Kozuka vandt sølv ved Finalen ved sin debut i 2008, men han kvalificerede sig desværre ikke sidste år. Denne sæson har han dog domineret begge sine Grand Prix'er, hvor han vandt guld, og lidt uventet holder han sæsonens højeste samlede score for en herre. Ved Finalen vil han møde større konkurrence, så han skal nok duplikere eller forbedre sin fremførelse fra TEB for at vinde guld.

Daisuke Takahashi (JPN)
Den regerende verdensmester har taget medaljer tre gange ved Finalen, men han endte på en 5. plads sidste år efter et skuffende langt program. Denne sæson har han taget guld ved begge sine Grand Prix'er på trods af en del fejl, men han fik også lidt hjælp fra de andre herrer. Selvom han er andenseedet, holder han kun den fjerdebedste samlede score blandt herrerne. En podieplads afhænger af, om han ikke laver for mange fejl på de tekniske elementer, for han får altid høje programkomponenter for sin præsentation.

Patrick Chan (CAN)
Chan har indtil videre faldet fire gange ved hver sin Grand Prix, men trods af dette tog han stadig guld og sølv. Skøjter han rent, vil han helt sikkert vinde, men dette virker ret usandsynlig givet hans historik - ved begge sine Grand Prix Finale-deltagelser har han haft mindre nedsmeltninger og er endt på en 5. plads. Chan har dog udtalt, at dette har skyldtes dårlig mentalitet, og denne gang har han en meget bedre fornemmelse. Så længe han minimerer antallet af fald, burde en medalje være ret sikker.

Tomas Verner (CZE)
Verner endte på en 6. plads ved sidste års Finale efter nedsmeltninger i begge programmer, så det er ret imponerende, at han er kommet igen med bronze og guld ved sine Grand Prix'er. Han har udtalt, at han måske vil tilføje quaden til sine programmer, og han har formentlig også brug for den for at slå de andre herrer. På den anden side ligger hans fokus efter sigende på EM, så rene og sikre programmer kunne være nøglen til at forstærke selvtilliden.

Nobunari Oda (JPN)
Den regerende sølvmedaljetager runder den stærke japanske trio af, og det er sagtens muligt, at de japanske herrer løber med alle medaljerne. Oda tog sølv ved begge sine Grand Prix'er, men kunne have taget guld, hvis han ikke havde lavet for mange springkombinationer. Igen får han brug for at lande sine spring (samt talt rigtigt), for han kan ikke forvente at opnå så høje programkomponenter som de andre herrer.

Florent Amodio (FRA)
Den eneste Finale-debutant er franskmanden, som overraskende tog bronze og sølv ved sine Grand Prix'er. Denne sæson virker hans spring utroligt solide, men han forsøger så heller ikke quaden som de andre herrer (han har ellers en quad salchow - omend usikker - i sit repetoire). Amodio er en rigtig crowdpleaser, men det er endnu uvist, om han kan gøre nok for at true veteranerne.

Mine forudsigelser
1. Daisuke Takahashi (JPN)
2. Patrick Chan (CAN)
3. Takahiko Kozuka (JPN)
4. Nobunari Oda (JPN)
5. Tomas Verner (CZE)
6. Florent Amodio (FRA)

Ingen kommentarer: