torsdag den 9. december 2010

Grand Prix Finale forudsigelser - Damer

Rachael Flatt, Carolina Kostner og Kanako Murakami ved NHK Trophy. I Finalen mødes de tre for tredje gang i sæsonen. (Foto: Getty Images)

Som altid er damernes konkurrence uforudsigelig, og vi kan potentielt få en konkurrence, der er super god, katastrofal eller blot søvndyssende.

Miki Ando (JPN)
Den regerende sølvmedaljetager har for anden sæson i træk vundet begge sine Grand Prix'er med solide, omend en smule kedelige og konservative programmer. Hendes styrke ligge i det lange program, hvor hun som regel lander fem triple spring, mens de andre damer falder fra hinanden. Det korte program har dommerne ikke været vilde med, og hun har efter sigende også ændret det. Sammenlagt med en rygskade kunne hun måske blive slået af en anden dame, men en podieplads virker ret sikker.

Alissa Czisny (USA)
Upålidelig Czisny overraskede de fleste, da hun vandt Skate Canada, men hun vendte desværre tilbage til sit gamle mønster, da hun efter to usikre programmer kun tog bronze ved TEB. Dette er hendes anden optræden ved Finalen; tilbage i 2005 kvalificerede hun sig, men endte på en sidsteplads efter en nedsmeltning. Skøjter hun rent, har hun potentialet til at tage guldet, for hun har alle elementerne. Problemet er bare, at hun desværre oftest laver fejl (især under pres).

Carolina Kostner (ITA)
Kostner har været plaget af en knæskade, som vist kræver operation efter sæsonens afslutning, men hun formåede alligevel at undgå nedsmeltning og tage guld og bronze ved sine Grand Prix'er. Hendes korte program er stærkt, men på grund af sit begrænsede springrepetoire i det lange program (hun udfører ikke flip eller lutz) skal hun håbe på, at andre damer laver fejl for at komme på podiet.

Kanako Murakami (JPN)
Murakami har haft en super god seniordebut, hvor hun har taget bronze og guld ved sine Grand Prix'er. Hendes præsentation, piruetter og spring er i topklasse, når hun er på, men hun har det med at lave utallige springfejl i det lange program. Hun har dog udvist forbedring fra hver konkurrence, så måske skøjter hun endelig rent ved Finalen.

Akiko Suzuki (JPN)
Den regerende bronzevinder runder den stærke japanske trio af, og lignende fremførelser som fra sidste år kunne måske være nok til guldet, nu hvor dommerne er villige til at give hende højere programkomponenter. Så er det bare om at udnytte chancen.

Rachael Flatt (USA)
Flatt har været solid ved begge sine Grand Prix'er, hvor hun tog sølv. En fodskade har dog forhindret hende i at udføre sine 3-3 kombinationer, som hun har brug for i håb om at slå de andre damer, da resten af hendes kunstskøjteløb stadig mangler en del arbejde. Skulle de andre damer fejle, har hun dog en chance for at ende på podiet.

Mine forudsigelser
1. Miki Ando (JPN)
2. Akiko Suzuki (JPN)
3. Kanako Murakami (JPN)
4. Rachael Flatt (USA)
5. Carolina Kostner (ITA)
6. Alissa Czisny (USA)

Ingen kommentarer: