onsdag den 25. november 2009

Andrei Lutai suspenderet i et år

Den russiske skøjteunion har suspenderet Andrei Lutai fra konkurrencer i et år, indtil den 15. november 2010. Dette sætter dermed en stopper for Lutais drømme om Vinter OL til februar.

Lutai blev fængslet pga. biltyveri og spirituskørsel efter Skate America i Lake Placid, men blev senere blev løsladt og sendt hjem til Sankt Petersborg. Sigtelserne for biltyveri er frafaldet, men han venter stadig på sin dom for spirituskørslen.

(Kilde: Reuters)

Khokhlova og Novitski trækker sig også ud af finalen

Russiske Jana Khokhlova og Sergei Novitski, der var førstereserver, har efter sigende også trukket sig ud af finalen. Grunden: Khokhlova har forkølelse. Dette er andet år i træk, de trækker sig fra finalen.

Ligesom med Belbin og Agosto ved jeg heller ikke helt, om jeg tror på deres begrundelse. Både Khokhlova og Novitskis originaldans og fridans blev ikke modtaget særligt godt af dommerne ved Grand Prix'erne, så måske vil de heller vil bruge tiden på at finpudse programmerne lidt mere (hvilket jeg ikke har noget imod).

Hvis flere trækker sig fra finalen, går jeg amok!!

Andenreserver: Vanessa Crone og Paul Poirier (CAN)
Tredjereserver: Alexandra Zaretski og Roman Zaretski (ISR)

Belbin og Agosto trækker sig fra Grand Prix Finalen


Amerikanske Tanith Belbin og Benjamin Agosto har trukket sig ud af Grand Prix Finalen, da Belbin behøvede hasteoperation for en betændt visdomstand. Dette er andet år i træk, at isdanseparret har trukket sig ud af finalen; sidst gang på grund af Agostos rygskade, der også forhindrede dem i at konkurrere ved de nationale mesterskaber. De blev alligevel sendt til VM, hvor de vandt sølv.

Hvis Belbin virkelig er syg og ikke kan konkurrere på grund af dette, så ønsker jeg selvfølgelig hende en hurtig og god bedring.

Men jeg (og alle andre) kan sikkert ikke lade være med tænke, at de måske trak sig ud af finalen, så de ikke ville opleve nederlag til Tessa Virtue og Scott Moir samt Meryl Davis og Charlie White før OL. Belbin og Agosto slog begge par ved forrige VM, men i denne sæsons Grand Prix har Belbin og Agosto scoret 5-7 point mindre end dem ved begge deres Grand Prix'er.

Først ved de amerikanske mesterskaber får vi set, hvordan de vil score mod Davis og White, og først ved OL mod de resterende topisdansepar.

P.S. russiske Jana Khokhlova og Sergei Novitski er førstereserver til finalen.

Who wants to live forever?

I mine øjne er Xue Shen og Hongbo Zhao allerede udødelige, men bliver de ved med at skøjte på den her måde, vil de blive ophøjet til ALLEs guder...

OBS! Se kun den her video, hvis du er til kuldegysninger og strittende nakkehår.

Kostumer - Yuna Kim

Det korte program
Musik: "James Bond Medley"

Yuna Kim vinder både guld i konkurrencer, men hun burde også vinde en pris som den bedst klædte kvinde i kunstskøjteløb. I det korte program portrætterer hun en Bond-pige; både skurken og elskeren, og dertil passer kjolen perfekt. Sort er stilfuld og mystisk, mens sølv- og bronzepailletterne tilfører noget glamour. Kim gennemfører looket med sort neglelak og masser (masser!) af sort eyeliner. Min eneste kritik er hendes choker: den får hende lidt til at ligne en fra The Flintstones. Smid den og du får en 10'er.

Bedømmelse: 9.00/10.00
Det lange program
Musik: "Piano Concerto in F" af George Gerswhin

Kims kjole til det lange program ligner nærmere en cocktailkjole end et kostume (hvilket ikke er negativt) og passer godt til den klassiske jazz-inspirerede musik, jeg kunne forestille vil blive spillet til middagsselskaber i 1920'erne. Farven er elegant, men det sejeste ved kjolen er ryggen: fem striber af sølvpailletter slanger sig fra chokeren og ned langs ryggen. God detalje! Igen er min eneste lille kritik sømmen på skørtet, der krøller lidt når hun skøjter. Begge Kims kjoler er designet af en canadisk designer, der blev anbefalet af Kims koreograf David Wilson. Ifølge rygterne koster hendes kostumer mellem 1.5 til 2.0 mio. won hver (svarende til ca. 6.400 - 8.600 DKK)

Bedømmelse: 8.75/10.00