fredag den 25. oktober 2019

Skate Canada 2019 forudsigelser - Herrer

Hanyu, Tanaka, Rizzo og Nguyen er blandt medaljefavoritterne.

Ved Skate Canada International 2019 har vi hos herrerne igen en klar favorit hos herrerne; sølv og bronze er meget mere åben.

Bliver dette året, hvor Yuzuru Hanyu endelig vinder Skate Canada? Den to gange olympiske mester har taget sølv ved dette event tre gange, så konkurrencen har ikke været god ved ham. I dette felt er han dog langt foran de andre på både spring og teknik, så han skal virkelige have en slem nedsmeltning for ikke at vinde. Japaneren begyndte sæsonen med en sejr ved Autumn Classic.

Italieneren Matteo Rizzo har været på en god opadstigende kurve de sidste to sæsoner; sidste sæson blev det til bronze ved både en GP og EM samt en flot 7. plads ved VM. Rizzo har god præsentation og teknik, og han prøver også at introducere quad loop, selvom han ikke har landet springet rent endnu. Han har allerede konkurreret tre gange denne sæson, hvor det er blevet til bronze og sølv i Challenger Serien samt en sejr ved Shanghai Trophy.

Keiji Tanaka (og landsmand Marin Honda) har været i et biluheld i Canada, men ulykken skulle være lille og de er clearet til at konkurrere. Tanaka er en solid løber, men hans vane for at poppe spring har det med at være dyre, og ved forrige års GP'er blev det kun til 8. pladser. Japaneren havde dog en lovende sæsonstart ved US Classic, som han vandt med to solide løb.

Canadiske Nam Nguyen havde en blandet sæson 2018/19, hvor han blev national mester før det blev til en skuffende 16. plads ved VM. Han har ikke taget GP-medaljer siden sit break-out tilbage i 2014, men han har en chance i dette felt. I sæsonåbneren Nebelhorn Trophy blev det til en samlet 4. plads efter et skidt kort program - han var nr to i friløbet.

Landsmand Roman Sadovsky har også talent, men han kan ligeledes fumle med sin triple axel og quads. Sidste år blev det kun til en 12. plads (allersidst) ved Skate Canada, men i sæsonåbneren viste han dog fremgang da han kunne tage bronze ved Finlandia Trophy.

Hold også øje med Deniss Vasiljevs, som kan score højt på sine piruetter, trin og komponenter. Den lettiske herre skal dog lande sin triple axel (og måske en quad) for at tage en podieplads uden hjælp fra andre herrer. Han begyndte sæsonen med bronze ved Nepela Memorial.

Mine forudsigelser
1. Yuzuru Hanyu JPN
2. Matteo Rizzo ITA
3. Keiji Tanaka JPN
4. Nam Nguyen CAN
5. Roman Sadovsky CAN
6. Nicolas Nadeau CAN
7. Deniss Vasiljevs LAT
8. Camden Pulkinen USA
9. Brendan Kerry AUS
10. Andrei Lazukin RUS
11. Julian Zhi Jie Yee MAS
12. Paul Fentz GER

Se flere detaljer her.