søndag den 22. november 2009

Rochette tager guldet ved Skate Canada

Joannie Rochette poserer med sin guldmedalje. (Foto: daylife.com)

Damernes konkurrence var en noget rodet affære, da alle lavede adskillige fejl i deres lange program: fejl/fald var mindst ligeså hyppige som succefulde spring.

Hjemmefavoritten Joannie Rochette startede godt ud med en 3lutz-2tåloop-2loop kombination, men havde derefter et step-out på sin tripel flip og usikker landing på tripel loopen. Derudover doublede hun både sin lutz og salchow; i alt udførte hun 5 tripelspring. Alle hendes piruetter blev kun tildelt level 2. Dommerne var dog gavmilde med hendes programkomponent score, så hendes lange program scorede pænt 112.90 point, og Rochette vandt overbevisende med en margin på næsten 20 point. Hun kvalificerer sig til finalen.

Alissa Czisny startede ligeledes godt ud med en 3lutz-2tåloop kombination samt en tripel flip, men underroterede sin tripel loop og faldt både på sin tripel lutz og tripel loop, der begge blev nedgraderet. Hendes piruetter var vidunderlige som sædvanligt, men i alt udførte hun kun 3 tripelspring. Hun scorede 100.01 point for sit lange program, hvilket var aftenenes fjerdebedste, men styrke af hendes korte program beholdte Czisny på en andenplads. Hun er andenreserve til finalen.

Laura Lepistö startede med at double begge spring i sin planlagte 3tåloop-3tåloop kombination, men udførte derefter en solid tripel lutz. Hun havde en dårlig landing på sin tripel loop og dobbeltaxel og doublede sin salchow. I alt udførte hun også kun 3 tripelspring, men styrken af hendes programkomponenter rykkede hende op på en tredjeplads.

Mirai Nagasu havde et forbedret program ift. Cup of China, da ingen af hendes tripelspring blev nedgradet. 2 dobbeltspring på enden af to springkombinationer blev dog nedgraderet. Hun udførte i alt 4 (el. 5) tripelspring, hvilket gave hende aftenens højeste tekniske score. Nagasus programkomponenter var dog lave, og hun faldt til en fjerdeplads.

Akiko Suzuki rykkede op fra 8. pladsen til en samlet 5. plads, ikke fordi hun var særlig god, men fordi de andre lavede endnu flere fejl. Hun udførte 5 tripelspring, men kun deraf var to rene (+ GOE). Suzukis guldmedalje fra Cup of China gav hende dog nok kvalifikationspoint til en finaletur.

Damernes podium:
Guld - Joannie Rochette CAN - 182.90
Sølv - Alissa Czisny USA - 163.53
Bronze - Laura Lepistö FIN - 158.83

Se flere detaljer her.

Jeremy Abbott udfører endelig en quad og tager guldet ved Skate Canada

Jeremy Abbott skøjter sit lange program til Camille Saint-Saëns' "Symphony No. 3". (Foto: daylife.com)

Jeremy Abbott havde et meget bedre langt program end ved NHK Trophy. Denne gang startede han programmet med en glimrende quad (den første succesfulde i så lang tid jeg kan huske). Han havde derefter en usikker landing på sin tripel flip og et step-out på sin tripel axel, men kom stærkt igen og udførte endnu 5 tripelspring. Abbott opnåede aftenens andenhøjest LP score på 153.99 point, men styrken af hans korte program gav ham førstepladsen. Guldet giver ham nu mulighed får at forsvare sin titel ved Grand Prix Finalen.

Vinderen af det lange program var Daisuke Takahashi. Han triplede sin planlagte quad-tåloop, men udførte derefter 2 gode tripelaxeler, den ene i kombination med dobbelttåloop. Han havde havde småproblemer med landingen af sin tripel loop og tripel salchow, men programmet var stadig en stor forbedring fra hans tidligere konkurrencer i sæsonen. Det lange program scorede 155.01 point og var nok til at give ham sølvet og en plads i finalen.

Alban Préaubert rykkede op fra fjerdepladsen og snuppede bronzemedaljen. Hans program indeholdt 8 tripelspring og scorede 139.98 point, hvilket er hans sæsons bedste.

Michal Brezina formåede ikke at udføre det samme glimrende program, som han gjorde ved NHK Trophy. Han udførte 5 tripelspring og scorede 130.40 point for sit lange program, hvilket rykkede ham en plads op. Han er nu andenreserve til finalen.

På femtepladsen har vi Samuel Contesti, der leverede aftenens fjerdebedste program.

Patrick Chans uheld fra det korte program forfulgte ham ind i det lange. Han startede ellers godt ud med en 3axel-2tåloop, en 3flip-3tåloop og en dobbeltaxel, men havde derefter et meget hård fald på sin tripelaxel, der blev nedgraderet. Senere doublede han sin loop og faldt yderligere to gange. Han forblev på en skuffende sjetteplads.

Denis Ten, der lå på tredjepladsen efter det korte program, havde problemer med alle spring på nær to og faldt til en samlet 7. plads.

Herrenes podium:
Guld - Jeremy Abbott USA -232.99
Sølv - Daisuke Takahashi JPN - 231.31
Bronze - Alban Préaubert FRA - 212.28

Se mere detaljerede resultater her.

Savchenko og Szolkowy vinder Skate Canada

Robin Szolkowy kaster Aliona Savchenko i deres lange program. (Foto: daylife.com)

Aliona Savchenko og Robin Szolkowy var overbevisende i debutten af deres lange program til musikken "Out of Africa". De udførte bl.a. en side-om-side 3tåloop + 3tåloop sekvens, en høj kast tripel flip, en dødsspiral ud af et danseløft, svære løft samt et kast tripel salchow i slutningen af programmet. Deres eneste fejl var, at de begge singlede deres side-om-side dobbeltaxel.

Deres lange program scorede dem et nyt personligt bedste på 132.55 point. Deres samlede score blev 206.71, hvilket slog den gamle verdensrekord på 206.54 point sat af Xue Shen og Hongbo Zhao. Savchenko og Szolkowy modtog desuden et 10-tal fra en dommer på programkomponenten fremførelse (performance/execution), hvilket er første gang under det nye bedømmelsessystem. Parret kvalificerer sig selvfølgelig til finalen.

Maria Mukhortova og Maxim Trankov startede deres lange program godt med en høj tripel twist, god side-om-side 3tåloop-2tåloop kombination og en dobbeltaxel. Desværre løsnede Trankovs støvlerem sig, og de blev bedt om at standse programmet af dommeren, så de kunne ordne det. Efter en kort pause fortsatte de programmet som intet var hændt. De fik en fradrag på 2 point pga. afbrydelsen, men deres LP score på 119.91 point var mere end nok til at skaffe dem sølvet. De har ligeledes kvalificeret sig til finalen.

Bronzemedaljen vandt Jessica Dubé og Bryce Davison, som havde et par problemer i programmet. Davison singlede den første axel i deres planlagte side-om-side 2axel + 2axel sekvens, og Dubé snublede på tripel salchowen. De havde nogle gode løft samt en smuk kast tripel lutz, men derefter havde Dubé hånden på isen ved deres kast tripel loop, og deres parpiruette blev kendt ugyldig, da Dubé lagde foden på isen. Deres lange program scorede 109.03 point, hvilket ikke var nok til at slå Dan Zhang og Hao Zhang i en tie-breaker. Parret er derfor kun førstereserve til finalen.

På 4. og 5. pladsen har vi hhv. Anabelle Langlois og Cody Hay (CAN) og Caydee Denney og Jeremy Barrett (USA), der begge skøjtede solide programmer. Alt i alt var parrenes konkurrence af meget høj kvalitet.

Parrenes podium:
Guld - Aliona Savchenko/Robin Szolkowy GER - 206.71
Sølv - Maria Mukhortova/Maxim Trankov RUS - 185.71
Bronze - Jessica Dubé/Bryce Davison CAN - 166.93

Se hele stillingen her.

Skate Canada - Ingen ændringer i stillingen efter originaldansen

Tessa Virtue og Scott udfører deres originaldans, en spansk flamenco. (Foto: daylife.com)

Tessa Virtue og Scott Moir udførte en lidenskabelig flamenco, der bl.a. indeholdt hurtige trinsekvenser og et sejt løft med Virtue på hovedet. De havde dog to mærkværdige fejl i deres forbindende trin, hvor Moir var nødt til at gribe Virtue hele to gange for at forhindre fald. Dette skyldes muligvis længden af skørtet. De vandt dog stadig originaldansen med en OD score på 60.57 point, og de fører pt. konkurrencen med næsten 10 point.

Nathalie Pechalat og Fabian Bourzat udførte en komisk amerikansk countrydans, som scorede 56.05 point. Kaitlyn Weaver og Andrew Poje (CAN) havde ligesom deres landsmænd også valgt at danse en flamenco. De scorede 51.18 point, hvilket var aftenens fjerdebedste originaldans. De formåede dog at holde fast på deres tredjeplads med en margin på kun 0.40 point.

Emily Samuelson og Evan Bates dansede en amerikansk countrydans til en Dixie Chicks medley. Deres originaldans scorede 51.49 point. Ekaterina Bobrova og Dmitri Soloviev dansede en russisk sømandsdans, der scorede 45.92 point.

Stillingen efter originaldansen:
1. Tessa Virtue/Scott Moir CAN - 101.26
2. Nathalie Pechalat/Fabian Bourzat FRA - 91.60
3. Kaitlyn Weaver/Andrew Poje CAN - 83.36
4. Emily Samuelson/Evan Bates USA - 82.96
5. Ekaterina Bobrova/Dmitri Soloviev RUS - 76.01
6. Madison Hubbell/Keiffer Hubbel USA - 71.63
7. Carolina Hermann/Daniel Hermann GER - 68.07
8. Andrea Chong/Guillaume Gfeller CAN - 64.66

Se mere detaljerde oplysninger om originaldansen her.

Skate Canada på internettet

Radio Canada viser hele Skate Canada live, har jeg fundet ud af. De viser damernes lange program nu.

Skate Canada - Jeremy Abbott fører efter det korte program

Jeremy Abbott fører efter herrenes korte program. (Foto: daylife.com)

Se de korte programmer på cbc.ca her.

Jeremy Abbott havde igen et superb kort program og udførte en god 3flip-3tåloop kombination, en tripel axel og en tripel lutz ud af forbindende trin. Alle tre piruetter blev tildelt level 4 (det højeste) og begge trinsekvenser level 3. Hans korte program scorede 79.00 point. Lad os så bare håbe, at hans lange program er lige så godt...

Japanske Daisuke Takahashi viste forbedring ift. NHK Trophy (intet fald i trinsekvensen). Hans tåloop i springskombinationen 3flip-3tåloop blev dog nedgraderet. Han nåede dog at udføre en solid tripel axel og tripel lutz. Han sidder på andenpladsen med 76.30 point.

Denis Ten fra Kazakhstan beviste, hvorfor han tilhører toppen af den næste generation af kunstskøjteløbere. Den bare 16-årige Ten udførte en karismatisk rutine til "Sing, Sing, Sing" af Louis Prima og udførte ubesværet en stor tripel axel, en 3lutz-3tåloop kombination og en tripel flip. Han opnåede aftenes højeste tekniske score, og det korte program scorede 75.45, hvilket slog hans gamle personlige bedste med næsten 7 point.

Alban Préaubert havde et yderst underholdende program, hvor han udførte en tripel axel, en 3flip-3tåloop kombination og en tripel loop.

Michal Brezina sidder på femtepladsen. Hans tripel axel var lidt usikker, men resten af programmet blev solidt udført.

Canadiske Patrick Chan havde en meget skuffende sæsondebut: han faldt på sin tripel axel, udførte kun en 3flip-2tåloop (planlagt: 3flip-3tåloop) og mistede balancen på to af sine piruetter. På trods af dette modtog han aftenes højeste score for programkomponenter og sidder på sjettepladsen med en score på 68.64 point.

Stillingen efter det korte program:
1. Jeremy Abbott USA - 79.00
2. Daisuke Takahashi JPN - 76.30
3. Denis Ten KAZ - 75.45
4. Alban Préaubert FRA - 72.30
5. Michal Brezina CZE - 71.92
6. Patrick Chan CAN - 68.64
7. Samuel Contesti ITA - 67.30
8. Armin Mahbanoozadeh USA - 65.30
9. Joey Russell CAN - 61.82
10. Stephen Carriere USA - 59.40
11. Kevin van der Perren BEL - 58.86
12. Jeremy Ten CAN - 45.14

Se mere detaljerede resultater her.