søndag den 22. november 2009

Jeremy Abbott udfører endelig en quad og tager guldet ved Skate Canada

Jeremy Abbott skøjter sit lange program til Camille Saint-Saëns' "Symphony No. 3". (Foto: daylife.com)

Jeremy Abbott havde et meget bedre langt program end ved NHK Trophy. Denne gang startede han programmet med en glimrende quad (den første succesfulde i så lang tid jeg kan huske). Han havde derefter en usikker landing på sin tripel flip og et step-out på sin tripel axel, men kom stærkt igen og udførte endnu 5 tripelspring. Abbott opnåede aftenens andenhøjest LP score på 153.99 point, men styrken af hans korte program gav ham førstepladsen. Guldet giver ham nu mulighed får at forsvare sin titel ved Grand Prix Finalen.

Vinderen af det lange program var Daisuke Takahashi. Han triplede sin planlagte quad-tåloop, men udførte derefter 2 gode tripelaxeler, den ene i kombination med dobbelttåloop. Han havde havde småproblemer med landingen af sin tripel loop og tripel salchow, men programmet var stadig en stor forbedring fra hans tidligere konkurrencer i sæsonen. Det lange program scorede 155.01 point og var nok til at give ham sølvet og en plads i finalen.

Alban Préaubert rykkede op fra fjerdepladsen og snuppede bronzemedaljen. Hans program indeholdt 8 tripelspring og scorede 139.98 point, hvilket er hans sæsons bedste.

Michal Brezina formåede ikke at udføre det samme glimrende program, som han gjorde ved NHK Trophy. Han udførte 5 tripelspring og scorede 130.40 point for sit lange program, hvilket rykkede ham en plads op. Han er nu andenreserve til finalen.

På femtepladsen har vi Samuel Contesti, der leverede aftenens fjerdebedste program.

Patrick Chans uheld fra det korte program forfulgte ham ind i det lange. Han startede ellers godt ud med en 3axel-2tåloop, en 3flip-3tåloop og en dobbeltaxel, men havde derefter et meget hård fald på sin tripelaxel, der blev nedgraderet. Senere doublede han sin loop og faldt yderligere to gange. Han forblev på en skuffende sjetteplads.

Denis Ten, der lå på tredjepladsen efter det korte program, havde problemer med alle spring på nær to og faldt til en samlet 7. plads.

Herrenes podium:
Guld - Jeremy Abbott USA -232.99
Sølv - Daisuke Takahashi JPN - 231.31
Bronze - Alban Préaubert FRA - 212.28

Se mere detaljerede resultater her.

Ingen kommentarer: