tirsdag den 2. marts 2010

Kiss & Cry

Det hedder ikke Kiss 'n' Cry for ingentings skyld... Her et par gode billeder fra Vinter OL:


Skuffelse...


... ekstatisk jublen!


... tårer af glæde...


... Johnny Weir (mere er der ikke at sige) ...


... mere skuffelse...


... Scott lægger i hvert fald ikke låg på sine følelser ...


... uventet overraskelse...


... altid fjollede Alena...


... endnu en dag på jobbet, endnu en rekord...


... findes der noget sødere end Mirai?

Highlights


Vinter OL 2010 er allerede slut, men før vi får set os om begynder junior VM i kunstskøjteløb den 7. marts, og senior VM begynder den 22. marts. Lad os dog lige se tilbage på de mindeværdige øjeblikke fra de to sidste uger:

  • Xue Shen og Hongbo Zhao vinder guld - Jeg havde siden deres tilbagetrækning i 2007 aldrig kunnet acceptere, at de ville forblive et af de bedste par, som aldrig ville vinde OL-guld. Derfor kom det som en stor lettelse, at deres comeback var succesfuldt.
  • Comebacks! Apropos comebacks... Man troede at det var umuligt, men Shen/Zhao, Evgeni Plushenko og Stephane Lambiel beviste at skader, alderdom og pension ikke var en hindring for OL-succes, da de endte på en henholdsvis første-, anden- og fjerdeplads.
  • Kvantitet vs. kvalitet - Så blev det afgjort en gang for alle: kvalitet slår kvantitet. Evan Lysaceks sejr beviste, at kvalitet i spring, piruetter, trinsekvenser og udtryk slår den quad, som Evgeni Plushenko besad.
  • Kroningen af Yuna Kim - Hvis det ikke var officielt før, så er det i hvert fald nu: Yuna Kim er dronningen af kunstskøjteløb. Hun modstod presset og blev den første kvindelige favorit til at vinde OL-guld i næsten 20 år, og hendes titel "Queen Yuna" er fuld fortjent.
  • Joannie Rochettes modige kamp - Hun vandt måske ikke guld, men hun vandt alles hjerter, da hun kun få dage efter sin moders død formåede at skøjte to gode programmer og vinde bronze.
  • Virtue og Moir vinder på hjemmebane - Canadierne har stor succes ved dette OL, og isdans var ingen undtagelse. Virtue og Moir leverede 3 spektakulære danse og fik velfortjent guld. Men måske den største overraskelse var, at jeg endelig fandt isdans spændende, hvilket er en stor bedrift i sig selv.
  • En ny æra i CoP - Ved dette OL fik vi endelig bekræftet, at det nye bedømmelsessystem ikke er verdens undergang. Kunstskøjteløberne udførte nogle rutiner af god kvalitet, og resultatet gav (for det meste) mening.