tirsdag den 20. februar 2018

Vinter OL 2018 forudsigelser - Damer

Medvedeva og Zagitova er favoritterne i damernes disciplin.

Vi er allerede nået til vores sidste event ved Vinter OL 2018 i kunstskøjteløb, og som altid vil damernes konkurrence afslutte Legene. Ligesom de tre andre discipliner er podiet ikke mejslet ind på forhånd, men det gør jo bare alting mere spændende. 30 damer vil løbe deres korte programmer natten til onsdag kl. 02:00.

Mine forudsigelser
Så godt som alle er enige om, at det bliver en russisk kamp om guldet, og formentlig en meget tæt en af slagsen. Den ene russer er to gange verdensmester, mens den anden er juniorverdensmester på en nærmest lodret opadgående bane. Ligesom i isdans er bronze meget mere åben, da en håndfuld damer har chance for den sidste podieplads.



1. Alina Zagitova (OAR)
Den regerende juniorverdensmester har gjort sin senior debut blot denne sæson, men sikke en debut det har været: hun går nemlig mod Legene som den eneste ubesejrede dame i feltet. Den 15-årige russer backloader alle sine spring og har det mest optimerede layout muligt (uden triple axel), og blot denne tekniske fordel gør det svært for de andre damer at nå hende. En åbning kunne være hvis hun laver fejl i sit korte program, hvilket hun gjorde tidligere i sæsonen, men hun har altid formået at indhente det i sit utroligt stabile friløb; desuden løb hun et rent kort program ved EM. Med rene løb er det svært at se andre damer slå hende.



2. Evgenia Medvedeva (OAR)
To gange regerende verdensmester gik mod denne sæson som storfavorit til OL-guld, men svagheder dukkede op, da hun pga. fodskade måtte trække sig fra både GPF og de nationale mesterskaber. Hun gjorde dog et flot comeback ved EM, hvor hun med sine stålnerver formåede at tage sølv, men hun kunne ikke indhente træningsmakkeren Zagitova med dennes høje sværhed. I dette felt vil hun nok opnå de højeste programkomponenter, og om det så er nok, kan være svært at spå. Hun havde dog en lovende OL-debut ved holdkonkurrencen, da hun satte en ny verdensrekord for det korte program.



3. Gabrielle Daleman (CAN)
Den regerende VM-bronzevinder havde en sløv sæsonstart grundet maveoperation i off-sæsonen, og hun tog derfor kun 6. pladser ved sine GP'er, men hun ser ud til at peake ved det rette tidspunkt. Hun var fejlfri i begge løb ved de canadiske mesterskaber, som hun genvandt, og i friløbet ved OL holdkonkurrence løb hun også rent og tog en 3. plads i segmentet. Daleman har en smule lavere sværhed planlagt end de nærmeste rivaler, men hun kan gøre op for det med eksplosiv energi og måske renere løb.



4. Kaetlyn Osmond (CAN)
Landsmand Osmond er det åbenlyse bud på en bronzekandidat grundet sine flotte store spring og udadvendte præsentation, som altid scorer højt. Hun havde en god GP-sæson med bronze ved Finalen, men indtil videre har hun ikke løbet et relativt rent friløb, som hun nok for brug for i dette felt. På det seneste har det korte program også voldt hende problemer, da hun tabte sin nationale titel og tog en 3. plads i holdkonkurrencens korte program. Hvis hun nu skulle løbe fejlfrit, har hun dog uden tvivl chance for at ende på podiet.



5. Carolina Kostner (ITA)
Italieneren er den eneste tilbagevendende OL-medaljevinder, og hun er veteranen i feltet, da dette Vinter OL vil blive hendes fjerde. Kostner er i en klasse for sig hvad angår grundløb, modenhed og præsentation, og hun scorer derfor altid højt pga. af dette. Spørgsmålstegnet vil være hendes springstabilitet i friløbet, som hun endnu ikke har løbet tilnærmelsesvis rent siden hun opgraderede indholdet. Det kan dog være, at hun peaker lige på det rette tidspunkt ligesom ved forrige OL, hvor hun mod forventning tog bronze med to rene løb.



6. Satoko Miyahara (JPN)
Den japanske mester missede forrige sæsons mesterskaber pga. hofteskade, og det er derfor imponerende at hun denne sæson har formået at kvalificere sig til GPF, forsvare sin nationale titel og kvalificere sig til OL. Miyahara er kendt for sin flotte underspillede præsentation, men hendes små spring har og vil gøre hendes sårbar for underrotationer. Grundet sin gode pålidelighed er hun spået en god placering, men hun får nok brug for fejl fra et par favoritter, hvis hun skal ende på podiet.



7. Mirai Nagasu (USA)
Sæsonens feel-good historie er Mirai Nagasu, som gør sin anden OL-deltagen efter ikke være udtaget forrige gang. Amerikaneren havde en ujævn GP-sæson, men hun er på en opadgående kurve, og ved friløbet havde hun sit livs løb, da hun landede en ren triple axel og samtidig blev den første dame til at lande 8 triple spring i et friløb ved Vinter OL. Det er selvfølgelig uvist, om hun kan gentage dette ved den individuelle event givet hendes historie med ustabilitet og nerver.

8. Kaori Sakamoto (JPN)
Hun var relativt ukendt før denne sæson (hun var dog Junior VM-bronzevinder), men hun har haft noget af et break-out med GP-sølv, OL-kvalifikation og en sejr ved Four Continents. Sakamotos styrke er hendes eksplosive spring og fart over isen, men hun mangler stadig en del finpudsning i præsentationen, og det kommer hurtigt til at koste hende, hvis der er springfejl; ved holdkonkurrencen tog hun en 5. plads i friløbet efter et solidt, men ikke fejlfrit, langt program.

9. Bradie Tennell (USA)
I samme dur har vi den amerikanske mester, der før denne sæson var et relativt ukendt navn. Tennell har de svære spring og stabiliteten til at placere solidt, men hun mangler stadig meget i præsentation, og det begrænser hendes scoringspotentiale. For eksempel blev det kun en 5. plads i det korte program ved holdkonkurrencen trods et fejlfrit løb.

10. Maria Sotskova (OAR)
Den tredje russer i feltet er ikke favorit til en medalje, men hun har stadig et outside shot grundet hendes sværhed og normalt gode stabilitet. Denne sæson kvalificerede hun sig for anden gang til GPF, hvor hun flot tog sølv, men ved EM måtte hun efter to lidt jævne løb tage en 4. plads igen - man kan derfor frygte, at hun ligesom forrige sæson har peaket for tidligt.

11. Karen Chen (USA)
Chen er blandt de mest talentfulde damer, men underrotationer og generel ustabilitet på springene har betydet, at hendes GP-sæson igen var under niveau. Der er dog altid chance for, at hun vil peake igen ved de store event ligesom hun gjorde forrige sæson, hvor hun vandt de amerikanske mesterskaber og tog en flot 4. plads ved VM.

12. Dabin Choi (KOR)
Med OL på hjemmebane har Sydkorea desværre ikke en medaljekandidat, men Dabin Choi kan stadig høste en hæderlig placering. Hun havde en sløv start på sæsonen pga. skader, men hun er sikkert kommet tilbage til sit stabile selv, og ved Four Continents tog hun en 4. plads efter to rene løb.

Se flere detaljer her.

Virtue/Moir tager dramatisk tæt sejr ved Vinter OL 2018

Virtue/Moir udfører deres rotationsløft i fridansen.

Det kunne nærmest ikke blive tætttere, da isdansernes konkurrence ved Vinter OL 2018 i kunstskøjteløb blev afsluttet i nat. Der var ikke plads til fejl i fridansen, og heldigvis kunne favoritterne modstå presset.

Førerne Tessa Virtue og Scott Moir var det sidste par på isen, og de gik ud med et brag! Det canadiske par leverede deres højdramatisk fridans til Moulin Rouge med bravur, og alle level 4 elementer blev solgt til publikum. FD scoren på 122.40 point var et nyt personligt og dagens andenhøjeste og samlet lige nok til at vindet guldet med en samlet rekord score på 206.07 point. De er dermed det mest dekorerede isdansepar med to individuelle OL-sejre og i alt fem OL-medaljer.

Efter en lidt skuffende kort dans kom Gabriella Papadakis og Guillaume Cizeron stærkt tilbage i fridansen. Deres underspillede dans til Måneskinssonaten tydeliggjorde deres utrolige grundløb og dragende kemi, og ligesom canadierne modtog de også lutter level 4. Deres FD score på 123.35 point var dagens bedste og en ny rekord, men samlet forblev de på en tæt sølvmedalje - kun 0.79 point fra en sejr.

Maia Shibutani og Alex Shibutani ville op på podiet, og de sørgede for at levere deres bedste i deres Coldplay fridans til "Paradise". Amerikanerne modtog level 3 på rotationsløftet, men ellers var alt andet level 4 inklusiv deres signatur twizzles. Med en score på 114.86 point kunne søskendeparret med rette hive sig op på en samlet bronzemedalje.

Landsmænd Madison Hubbell og Zachary Donohue havde en solid dans, men de tabte nok bronze på deres første element: deres twizzles var en lillebitte smule uskarpe og modtog derfor kun level 3. Derudover havde han hånd på isen på deres planlagte koreografiske twizzles sekvens, og elementet modtog derfor ingen point. Med en score på 109.94 point måtte parret skuffende se sig falde til en samlet 4. plads.

Russiske Ekaterina Bobrova og Dmitri Soloviev havde en både skarp og let tango fridans, og de kunne udføre alle deres elementer med god kvalitet. Deres ene trinsekvens var level 3, mens de resterende elementer modtog level 4. Deres score på 111.45 point medførte, at de samlet rykkede op på en 5. plads for anden gang i træk.

Anna Cappellini og Luca Lanotte havde som altid en charmerende fridans, men de havde to mindre fejl, da han var lidt usikker på det ene sæt twizzles (stadig level 4), og de fik et fradrag for et for langt løft. Italienerne scorede 108.34 point, og for anden i træk kunne de tage en 6. plads ved OL.

Canadiske Kaitlyn Weaver og Andrew Poje dansede en dramatisk og følelsesladet dans, men deres twizzles var lidt usikre og modtog derfor kun level 2. Deres landsmænd Piper Gilles og Paul Poirier havde en god international debut af deres James Bond fridans, som var highlightet med kreative løft. De to canadiske par endte på en 7. og 8. plads.

Helt uventet og hjerteskærende måtte vi se Madison Chock og Evan Bates falde på indgangen til deres dansepiruette, som så ikke modtog nogen point. Det blev en dyr fejl, og parret faldt til en samlet 9. plads.

Samlet resultat
FPl.NameNationPointsSDFD
1VIRTUE Tessa / MOIR Scott
CAN
206.0712
2PAPADAKIS G / CIZERON G
FRA
205.2821
3SHIBUTANI Maia / SHIBUTANI Alex
USA
192.5943
4HUBBELL Madison / DONOHUE Zachary
USA
187.6935
5BOBROVA Ekaterina / SOLOVIEV Dmitri
OAR
186.9264
6CAPPELLINI Anna / LANOTTE Luca
ITA
184.9156
7WEAVER Kaitlyn / POJE Andrew
CAN
181.9887
8GILLES Piper / POIRIER Paul
CAN
176.9198
9CHOCK Madison / BATES Evan
USA
175.58712
10GUIGNARD Charlene / FABBRI Marco
ITA
173.47119
11COOMES Penny / BUCKLAND Nicholas
GBR
170.321010
12HURTADO Sara / KHALIAVIN Kirill
ESP
168.331211
13ZAGORSKI T / GUERREIRO J
OAR
162.241314
14KALISZEK Natalia / SPODYRIEV Maksym
POL
161.351415
15MURAMOTO Kana / REED Chris
JPN
160.631513
16LORENZ Kavita / POLIZOAKIS Joti
GER
150.491716
17LAURIAULT M / LE GAC R
FRA
149.591817
18MIN Yura / GAMELIN Alexander
KOR
147.741619
19AGAFONOVA Alisa / UCAR Alper
TUR
147.182018
20MYSLIVECKOVA Lucie / CSOLLEY Lukas
SVK
142.571920

Se flere detaljer her.