torsdag den 8. november 2012

Rostelecom Cup 2012 forudsigelser - Isdans

Virtue/Moir udfører et løft ved Skate Canada, som de vandt.

Favoritterne er uden tvivl vores regerende verdensmestre Tessa Virtue og Scott Moir. Parret startede sæsonen med en forventet sejr ved Skate Canada, men overraskende nok havde de en del problemer i begge programmer, som resulterede i en lav score (ift. deres standard). Stærke programmer med tilhørende høje score vil være en god start mod Finalen, som det dekorerede par endnu mangler at vinde.

På hjemmebane har vi Elena Ilinykh og Nikita Katsalapov. Parret kan være en smule ustabile på de tekniske elementer, men de gjorde forbedringer forrige sæson, hvor det blev til bronze ved EM og en 5. plads ved VM. Denne sæson startede med en sejr ved Crystal Skate, omend deres score på 174.56 point var grotesk høj taget i betragtning af, hvordan de løb.

Maia Shibutani og Alex Shibutani, som gør deres sæsondebut, er russernes største konkurrenter til sølvet. Søskendeparret er kendt for at være teknisk solide, hvilket betød GP sølv og guld og en finaleplads forrige sæson. De måtte dog nøjes med en 8. plads ved VM, da de havde en stor fejl på deres twizzles i fridansen.

De to andre russiske par er også tidligere juniorverdensmestre. Victoria Sinitsina og Ruslan Zhiganshin tog en 6. plads ved forrige uges Cup of China, mens Ksenia Monko og Kirill Khaliavin har en 4. plads fra Nebelhorn Trophy og en sejr ved Cup of Nice.

Zhiganshins søster deltager også, da Nelli Zhiganshina og Alexander Gazsi deltager (repræsenterende Tyskland). Parret har haft nogle problemer med deres levels, da det kun blev til bronze ved Nebelhorn Trophy og en 5. plads ved Skate America.

Canadiske Nicole Orford og Thomas Williams, som endte på en 6. plads ved Junior VM 2012, gør deres internationale seniordebut. Britiske Penny Coomes og Nicholas Buckland, som endte på en 14. plads ved forrige VM, gør deres sæsondebut.

Mine forudsigelser
1. Tessa Virtue / Scott Moir CAN
2. Maia Shibutani / Alex Shibutani USA
3. Elena Ilinykh / Nikita Katsalapov RUS
4. Nelli Zhiganshina / Alexander Gazsi GER
5. Victoria Sinitsina / Ruslan Zhiganshin RUS
6. Ksenia Monko / Kirill Khaliavin RUS
7. Penny Coomes / Nicholas Buckland GBR
8. Nicole Orford / Thomas Williams CAN

Se flere detaljer her.