søndag den 6. januar 2019

Nyt år og festlige kostumer



Så er endnu et år gået, og faktisk fik jeg slet ikke set noget fyrværkeri nytårsaften, da jeg var inden for hele tiden; så er det heldigt, at kunstskøjteløb bliver ved med at give mig mange farver på skærmen.

Det har været en hektisk første halvdel på sæsonen, hvor jeg synes, at min tid til at se kunstskøjteløb har været dramatisk reduceret. Nyt job, venner og kæreste tager al tiden, og de er desværre ikke til kunstskøjteløb 😭. Det er hårdt (men mest nice) at være kunstskøjteløb fan.

Sort

Ikke-farven sort tager igen toppositionen som favorit nummer 1 i kunstskøjteløb. Moden i kunstskøjteløb er for tiden ret less-is-more - relativt set selvfølgelig - og til denne "trend" passer sort selvfølgelig som en handske. Sjovt snit (især frynseskørt) gør looket mere interessant.

Sort/blå

En mere moderne udgave af sort har været i kombinationen med blå. Farvekombinationen giver en futuristisk vibe på isen, som man ikke ser ofte, omend det æstetiske udtryk godt kan dele vandene.

Sort/hvid


En mere klassisk kombination er sort/hvid, som tillader et mere unikt snit at skinne igennem.

Sort/rød


Vi har mange programmer denne sæson med spansk/latin/tango tema, og derfor har vi også mange sorte-røde kostumer. På dette punkt er det næsten kliché, men på den anden side så vil et anden farvevalgt give et forkert indtryk.

Rød


Skøjteklassikeren - den klare røde farve - er altid populær, omend den denne sæson har oplevet et dyk, nok på grund af deres udbredte brug forrige sæson. Men farven får virkelig løberen til at poppe frem på isen.

Mørkerød


Den mere melankolske og alvorlige nuance af rød er blevet et fast indslag ved konkurrencerne. Man får det bedste fra begge verdener med passion og elegance.

Gul


Jeg har ikke fundet nogle grønne kostumer denne sæson, og en anden favorit gul var desværre også sjælden på isen. Faktisk observerede jeg kun solskinsfarven hos juniorerne, som måske er mere villige til at tage chancer med deres kostumer.

Lyserød


Pink var til gengæld at se hos både juniorerne og seniorerne. Den feminine farve har denne sæson var populær i kombination med hvid ombre effekt, hvilket bevarede den sarte effekt, men samlet set gjorde looket mindre "Barbie".

Hot pink


Hot pink (eller magenta) tonerne står i flot kontrast til isen, så man kan spørge sig selv, hvorfor den iøjefaldende ikke er blevet brugt blandt topløberne oftere denne sæson?

Lyseblå


Til gengæld er lyseblå populær som altid. Der er bare noget ved farven, som minder en om isen de skøjter på - uden at de forsvinder i den.

Mørkeblå


Sæsonens it-farve må dog mørkeblå, som har været et af de mest populære valg de seneste sæsoner. Især ombre og sølvdetaljer har været in denne sæson.

Teal


Min favorit nuance af blå må være denne petrolumsfarve, selvfølgelig fordi den indeholder et snert af grønt i sig. Den mindre om det brusende hav, hvilket løberne oftest fremhæver med snirklende bølge-lignende effekter.

Lavendel


Den sarte lys lilla farve har hårde tider for tiden, men de få skøjteløbere der vælger farven tør heldigvis at kombinere den med interessante snit og megen pynt.

Lilla


Den mørke nuance af lilla er en personlig favorit, og det er rart at se den blive brugt så ofte i skøjteløb. Farven er flatterende og underspillet nok til, at man kan tilføje man andre sjove detaljer til sit outfit.

Hvid


Med denne ikke-farve risikerer man at falde i et med isen. Nogle løbere omfavner denne kvalitet og lader deres kjole været helt simpel, mens andre tilføjer nogle underspillede detaljer.

Grå


Grå har et lidt kedeligt rygte, men denne sæson har den været brugt i nogle af de mest interessante kombinationer, der sørger for at man virkelig husker det - og det er jo hele pointen med et godt kostume. Godt nytår!