torsdag den 5. december 2019

Grand Prix Final 2019 forudsigelser - Damer

Kihira, Trusova, Zagitova og Kostornaia er blandt favoritter hos damerne.

For første gang i mange år ved Grand Prix Final 2019/20 har vi ikke blot én guldfavorit hos damerne, men hele 3 styks - og de er alle russere under samme træner. Dette bliver året, hvor multiple quads og triple axeler bliver nøglen til podiet.

En lille favorit kunne dog være den to gange regerende juniorverdensmester Alexandra Trusova, som vandt begge sine GP'er med solide marginer takket være hendes fire quad (forsøg) i friløbet. Hun har endnu ikke været helt fejlfri her, så hun har endda potentiale for en endnu højere scores især hvis hun kan lande en triple axel, som vist i et nyligt træningsklip.

Den højst seedede i feltet er Alena Kostornaia, som også vandt begge sine GP'er med flotte scores. Hun har ikke quads, men hun er nok den mest velafrundede skøjteløber i feltet: tre triple axeler samt flot præsentation og høje GOE'er gør op for meget. Især i det korte program kan hun få en stort forspring, og det kan måske være nok til at sikre hende sejren.

Den regerende Junior VM-sølvvinder Anna Shcherbakova vandt også begge sine GP'er med en flot margin, og her var de to quad lutzer i friløbet til stor ære. Selvom om hun er den regerende russiske seniormester, bliver hun nok anset for at være den svageste i trioen, da hun ikke har så mange quads som Trusova eller Kostornaias præsentation. Ikke desto mindre kan hun overraske igen.

Det bliver svært for den regerende GPF-mester Rika Kihira at forsvare sin titel, omend hun har en mindre chance. Hun tog sølv ved begge sine GP'er med solide fremførelser, og især hendes triple axel har set stabil ud. Det giver hende en fordel i det korte program, men hun skal helst genintroducere sine triple lutzer for at forøge sine chancer for en podieplads.

Den regerende verdensmester Alina Zagitova kan se sine tre træningskammerater gå som medaljefavoritter ved denne konkurrence, som hun vandt tilbage i bare 2017. Den olympiske har stadig god sværhed i sine programmer, men uden triple axeler og quads er det svært at se hende konkurrere om en medalje, med mindre flere favoritter uventet laver fejl.

Amerikanske Bradie Tennell gør sin GPF-debut efter sølv og en 4. plads ved GP'erne. Hun er en generel stabil løber, men lidt lavere komponenter og et par underrotationer her og der vil formentlig holde hendes scores nede. Selvom hun er favorit til en sidsteplads, er selve GPF-kvalifikationen en succes, da flotte løb her positionerer hende godt mod de nationale mesterskaber.

Mine forudsigelser
1. Alexandra Trusova RUS
2. Alena Kostornaia RUS
3. Anna Shcherbakova RUS
4. Rika Kihira JPN
5. Alina Zagitova RUS
6. Bradie Tennell USA

Se flere detaljer her.

Grand Prix Final 2019 forudsigelser - Isdans

Papadakis/Cizeron, Sinitsina/Katsalapov og Hubbell/Donohue er blandt favoritterne i isdans.

Der er ingen tvivl om guld hos isdanserne ved Grand Prix Final 2019/20. Sølv kan der måske kæmpes om, mens bronze virker vidt åbent!

De fire gange verdensmestre Gabriella Papadakis og Guillaume Cizeron har kun vundet GPF én gang før, men franskmændene er godt på vej til at vinde titlen for anden gang. Duoen har vundet begge deres GP'er med enorme scores - grundet deres stærke teknik og flotte præsentation - og det virker ikke sandsynligt at andre par kan nå dem i den nærmeste fremtid.

Sølvfavoritter er de forsvarende GPF-sølvvindere Victoria Sinitsina og Nikita Katsalapov, der som andet par i feltet også har vundet begge deres GP'er. Russerne burde kunne tage sølv med deres sædvanlige løb, men hvis de laver en dum fejl (som er sket før), har de andre par selvfølgelig en chance.

De forsvarende GPF-mestre Madison Hubbell og Zachary Donohue kan se frem til en sværere vej til podiet dette år. Amerikanerne startede sæsonen med GP-guld, men dernæst blev det lidt skuffende til sølv ved deres næste GP. Hvis de skal tage medalje igen, skal de have gennemarbejdet især deres fridans, som ikke var særlig velmodtaget under Grand Prix'erne.

Piper Gilles og Paul Poirier tog også sølv og guld ved GP'erne, men det canadiske par var til gengæld ellevilde med deres resultater, som er deres bedste hidtil. De opnår måske ikke helt så høje komponenterne som ovenstående, men hvis de kan udføre alle deres elementer til deres evner, er bronze ikke udelukket.

Amerikanske Madison Chock og Evan Bates er tidligere to gange GPF-sølvvindere, men deres seneste besøg ved Finalen blev uden medaljer. Parret har haft en solid sæson med to GP-sølvmedaljer, og især deres fridans har fået gode anmeldelser. Derimod har de haft problemer med deres levels på trinnene i rytmedansen.

EM-sølvvinderne Alexandra Stepanova og Ivan Bukin tog en 4. plads ved Finalen forrige gang, men det bliver svært - men ikke umulig - at toppe dette resultat i dette dybere felt. Parret har også to GP-sølvmedaljer denne sæson, og ligesom de andre bronzekandidater i feltet har de en chance, hvis de løber til deres bedste evne (og rivalerne måske har nogle småfejl).

Mine forudsigelser
1. Gabriella Papadakis / Guillaume Cizeron FRA
2. Victoria Sitnitsina / Nikita Katsalapov RUS
3. Madison Hubbell / Zachary Donohue USA
4. Madison Chock / Evan Bates USA
5. Piper Gilles / Paul Poirier CAN
6. Alexandra Stepanova / Ivan Bukin RUS

Se flere detaljer her.