mandag den 2. marts 2020

Junior VM 2020 forudsigelser - Parløb

Panfilova/Rylov, Akhanteva/Kolesov og Artemeva/Nazarychev er favoritterne i parløb.

Russerne er langt foran alle de andre nationer i parløbernes konkurrence ved World Junior Figure Skating Championships 2020. Spørgsmålet er rettere, hvilket russisk par vil tage hvilken medalje?

Guldfavoritterne er dog uden tvivl Apollinariia Panfilova og Dmitry Rylov. De forsvarende Junior VM-sølvvindere er ubesejrede på junior niveau denne sæson med sejre ved JGPF, Ungdoms Vinter-OL og senest de nationale juniormesterskaber. Parrets styrke er deres komponenter og flotte parelementer som kast og løft, men deres mangel på side-om-side triple spring åbner døren for deres landsmænd.

Kampen om sølv bliver nok tættere. Ksenia Akhanteva og Valerii Kolesov har også haft en stærk sæson med bl.a. bronze ved JGPF og sølv ved de nationale juniormesterskaber. Duoen har nok den højeste sværhed i feltet med to side-om-side triple spring og to triple kast i repertoiret, og det betyder at de har råd til fejl og stadig kan placere højt.

Det sidste russiske par er det relativt nye par Iuliia Artemeva og Mikhail Nazarychev, som også har gode resultater denne sæson, men lige placerede en placering lavere end Akhanteva/Kolesov ved JGPF og juniormesterskaber. Parret har også høj sværhed, men de har forståelig nok de lavest komponenter af de tre russiske par.

Favoritter til en fjerdeplads er tyske Annika Hocke og Robert Kunkel, som var det eneste ikke-russiske par, som kvalificerede sig til JGPF - hvor de tog en 6. plads (sidst). Senest kunne de tage en solid 7. plads i deres EM-debut. Duoen har solid sværhed i deres programmer, men de mangler stadig noget power for at kunne score rigtig højt.

Fra USA er de nationale juniormestre Kate Finster og Balazs Nagy et godt bud på en top 5-placering. Parret tog en 11. plads ved det forrige Junior VM, og denne sæson har de én JGP-sølvmedalje på resuméet. De har to triple kast, men forsøger endnu ikke side-om-side triple spring.

Hold også øje med georgiske Alina Butaeva og Luka Berulava, som tog bronze ved Ungdoms Vinter-OL. Parret har solid sværhedsgrad i deres repertoire, men de har endnu ikke løbet nær deres potentiale.

Mine forudsigelser
1. Apollinariia Panfilova / Dmitry Rylov RUS
2. Ksenia Akhanteva / Valerii Kolesov RUS
3. Iuliia Artemeva / Mikhail Nazarychev RUS
4. Annika Hocke / Robert Kunkel GER
5. Kate Finster / Balazs Nagy USA
6. Alina Butaeva / Luka Berulava GEO
7. Cleo Hamon / Denys Strekalin FRA
8. Huidi Wang / Ziqi Jia CHN
9. Yuchen Wang / Yihang Huang CHN
10. Anastasiia Smirnova / Danylo Siianytsia USA

Se flere detaljer her.

Junior VM 2020 forudsigelser - Herrer

Shun Sato, Andrei Mozalev, Yuma Kagiyama og Daniel Grassl er blandt favoritterne.

Herrernes konkurrence ved World Junior Figure Skating Championships 2020 kan blive neglebidende tæt grundet feltets høje planlagte sværhed (masser af quads) og den dertil hørende risiko for fejl.

En lille favorit til guldet må være 16-årige Yuma Kagiyama. Det blev "kun" til en 4. plads ved JGPF, men han har overrasket alle med en utrolig stærk anden halvdel af sæsonen: bronze ved de japanske seniormesterskaber, guld ved Ungdoms Vinter-OL og senest bronze ved 4CC. Kombinationen af kvalitet, stabilitet og sværhed (alle triple spring plus quad tåloop) gør ham til det sikreste bud på en podieplads.

Landsmand Shun Sato har også haft en stærk sæson, hvor higlightet har været guld ved JGPF, hvor han leverede et fejlfrit friløb med både quad lutz og quad tåloops. Denne lidt højere sværhed giver ham en smule højere scoringspotentiale, men han er lidt sjældnere ren i friløbet i forhold til Kagiyama. Samlet set kan det tegne sig til at blive en guldkamp mellem japanerne.

Rusland sender også et godt hold, ledt an af Andrei Mozalev som tog sølv ved både JGPF og Ungdoms Vinter-OL. Over hele sæsonen har han været blandt de mest stabile i sine resultater, idet han har opnået top 2 i alle sine internationale konkurrencer. Hvis han kan undgå en nedsmeltning i det korte program, som ved de nylige nationale juniormesterskab, så burde han kunne nappe en medalje.

Den forsvarende bronzevinder Daniel Grassl er den eneste tilbagevendende Junior VM-medaljetager. Han kvalificerede sig til JGPF, hvor det skuffende kun blev en 6. plads (sidst), men hans nylige 4. plads ved EM tegner lovende. Den italienske herre har utroligt højt scoringspotentiale (han forsøger tre forskellige quads), så hvis han kan undgå for mange underrotationer, kan han overraske med en medalje igen.

Fra Canada har vi Stephen Gogolov, som forrige sæson tog guld ved JGPF og en 5. plads ved Junior VM. Denne sæson har han været plaget af småskader og vækst, og derfor har han ikke forsøgt nogle af sine normalt mange quads. Dette vil gøre det svært for ham at tage en medalje, idet resten af top 8 favoritterne nok vil forsøge dem.

Hold også øje med russiske Petr Gumennik og amerikanske Andrew Torgashev, som begge har komponenterne og sværheden til at tage en medalje, hvis de kan løbe til deres potentiale. Begge herrer har dog haft problemer med at udføre deres planlagte layout uden adskillige fejl, så de har brug en usædvanlig god dag for at komme på podiet.

Mine forudsigelser
1. Yuma Kagiyama JPN
2. Shun Sato JPN
3. Andrei Mozalev RUS
4. Daniel Grassl ITA
5. Petr Gumennik RUS
6. Stephen Gogolev CAN
7. Joseph Phan CAN
8. Ilya Yablokov RUS
9. Andrew Torgashev USA
10. Adam Siao Him Fa FRA

Se flere detaljer her.